به گزارش روز پنج شنبه ایرنا، در این جشن که با حضور «غلام عباس ارباب خالص» سفیر کشورمان در ترکمنستان، «نوید رسولی» رایزن فرهنگی، «محمد فیاضی» رئیس دفتر نمایندگی یونیسف در ترکمنستان، کارکنان سفارت و همچنین اقشار مختلف جامعه ترکمنستان از جمله فرهنگ دوستان ایرانی و ترکمنستانی، با رعایت شرایط و تدابیر بهداشتی در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی برگزار شد، پس از قرائت قرآن کریم، غلام عباس ارباب خالص ضمن تبریک به میهمانان حاضر به برگزاری مراسم متعدد توسط ایرانیان و کشورهای آسیای میانه در شب چله اشاره کرد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: در شب چله، به روابط خانوادگی اهمیت بسیاری داده می شود و این موضوع، نشان از جایگاه «بزرگ ترها» و شأن بالای آن ها دارد. سفیر کشورمان در ترکمنستان، با برشمردن برخی آداب و رسوم ایرانی ها در شب چله سخنان خود را به پایان رساند.
همچنین «نوید رسولی» رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان طی سخنان کوتاهی، ضمن تبریک طولانی ترین شب سال گفت: شب چله قدمتی ۷ هزار ساله دارد و همیشه در طول تاریخ در تمدن های مختلف در این شب جشن گرفته می شود و آیین های خاصی برگزار می گردد.
وی در ادامه افزود: ایرانیان باستان بر این باور بودند که فردای شب چله، با دمیدن خورشید، روزها بلندتر میشود و تابش نور ایزدی افزایش می یابد و به همین جهت برای آن جشن برپا می کردند.
رسولی اظهار داشت: شب چله موجب تقویت مهم ترین نهاد یک اجتماع انسانی یعنی خانواده است
رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان در پایان سخنان خود با اشاره به شب چله، به عنوان نماد مهر و دوستی تصریح کرد: شب چله بیانگر این است که ایرانی ها هر جای جهان که باشند، با انتشار بذر مهر و دوستی برای تبدیل جهان به جای بهتری برای زندگی، تلاش میکنند.
«محمد فیاضی» رئیس دفتر نمایندگی یونیسف در ترکمنستان نیز در سخنانی کوتاه با تبریک شب چله به ذکر خاطره ای از این شب و حافظ خوانی برخی از همکاران خارجی خود در کشورهای دیگر پرداخت و با مقایسه حافظ خوانی فارسی آموزان ترکمن و کیفیت بالای قرائت کتاب حافظ توسط آن ها از زحمات رایزنی فرهنگی تقدیر کرد.
پخش کلیپی از شب چله، حافظ خوانی مشترک فارسی آموزان رایزنی فرهنگی و دانش آموزان مدرسه سفارت کشورمان و اجرای نمایش، اعطای گواهینامه های پایان دوره تحصیلی فارسی آموزان، اهدای هدایا و پذیرایی از برنامه های متنوع دیگر شب چله بود.
نظر شما