۳ دی ۱۴۰۰، ۴:۲۹
کد خبرنگار: 2448
کد خبر: 84588748
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تلاش ترکیه و قطر برای مدیریت پنج فرودگاه افغانستان

تهران- ایرنا- با گذشت پنج ماه از به قدرت رسیدن طالبان بسیاری از پروازهای بین المللی به افغانستان همچنان متوقف است و اکنون شرکت‌های ترکی و قطری برای فراهم ساختن زمینه از سرگیری این پروازها اعلام آمادگی کرده‌اند.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا از طلوع نیوز، به دنبال تلاش برای سامان دادن به صنعت هواپیمایی افغانستان، یک هیات مشترک از ترکیه و قطر برای مذاکره جهت بدست گرفتن مدیریت فرودگاه های هوایی افغانستان روز پنجشنبه وارد کابل شدند. 

به گفته منابع خبری، این هیات قرار است درباره نحوه مدیریت فرودگاه های بین المللی کابل و چهار فرودگاه دیگر از جمله مزار شریف، کندهار، هرات و خوست افغانستان با مقام‌های طالبان رایزنی کند و احتمال دارد مدیریت این فرودگاه ها را ترکیه و قطر بصورت مشترک برعهده بگیرند. 

با این حال وزارت حمل و نقل و هوانوردی کابینه موقت طالبان اعلام کرد که هرگاه روند سپردن این فرودگاه ها براساس منافع ملی نباشد، هیچ قراردادی با شرکت‌های ترکی و قطری در این باره امضا نخواهد شد.

به گفته وزارت حمل و نقل و هوانوردی طالبان، در صورت امضای چنین قراردادی زمینه عملی شدن پروازهای بیست و چهار ساعته بین‌المللی به افغانستان فراهم خواهد شد.

امام الدین احمدی سخنگوی وزارت حمل و نقل و هوانوردی گفت: در حال حاضر حریم هوایی ما بسته است و پروازهای عبوری از افغانستان صورت نمی‌گیرد.

به نوشته طلوع نیوز، امکانات و تجهیزات فرودگاه کابل در جریان سقوط حکومت پیشین به شدت آسیب دیدند.

عبدالهادی همدان رئیس فرودگاه بین المللی کابل نیز در این مورد تصریح کرد: مشکلات جدی در این باره وجود ندارد و ما آمادگی داریم تا پرواز های داخلی و خارجی انجام شوند اما مقداری مشکلات است که پس از عقد قرارداد حل می‌شود و پروازها به حالت عادی باز خواهند گشت. 

در همین حال، برخی از کارشناسان هوانوردی بر این باور هستند که با سپردن اداره پنج فرودگاه افغانستان به ترکیه و قطر، اعتماد شرکت‌های جهانی برای آغاز دوباره پروازهای بین المللی به این کشور بیشتر خواهد شد.

صادق شینواری آگاه مسایل نظامی در این باره گفت: «پس از قرار داد با شرکت‌های ترکی و قطری، میدان های هوایی باید با قاعده و استاندرد جهانی برابر شوند.»

افغانستان در حال حاضر بیست و هفت میدان هوایی دارد اما در گذشته بیشتر پروازهای بین المللی در میدان های هوایی کابل، هرات، مزارشریف و کندهار صورت می گرفت.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha