براساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، علایم اومیکرون مشابه سایر گونههای ویروس کرونا شامل تب و سرفه مستمر است. استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی و شستن مرتب دست ها از اصلیترین شیوه نامه های بهداشتی در مراقبت از ابتلا به ویروس کرونا و اومیکرون است.
اما کارشناسان تاکید دارند که انتشار سریع اومیکرون باعث می شود تا سه هفته دیگر اکثر استانها گرفتار شوند، رعایت شیو ه نامه های بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون ضروری است، افرادی که تاکنون واکسن نزده اند، سریع برای دریافت دُز، اول اقدام کنند و کسانی واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده اند، به پایگاه های تجمیع و مراکز مربوطه مراجعه کرده و آن را کامل کنند.
دُز سوم واکسن کرونا ایمنی ۸۰درصد در مقابل اومیکرون
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز جمعه در بازدید سر زده از یکی از مراکز واکسیاسیون سیار در بهشت زهرا با بیان اینکه عادیانگاری مهمترین مسالهای است که ما را به خطر خواهد انداخت بر تکمیل واکسیناسیون کووید ۱۹ تاکید کرد.
بهرام عین اللهی گفت: افرادی که دُز سوم واکسن را تزریق میکنند ۸۰ تا ۹۰ درصد در مقابل اومیکرون مقاوم خواهند بود.
موردی از سویه جدید اومیکرون در خوزستان مشاهده نشده است
به گفته دکتر محمدحسین سرمست سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکنون موردی از سویه جدید اومیکرون در خوزستان مشاهده نشده است اما رعایت شیوه نامه های بهداشتی همچنان باید در اولویت کار مردم قرار گیرد.
وی افزود: کیت تشخیصی سویه اومیکرون را در اختیار داریم و روزانه درصدی از موارد مثبت که مشکوک هستند مورد آزمایش مجدد قرار گرفته تا نوع سوش بیماری مشخص شود که تاکنون مورد خاصی از ابتلا به سویه اُمیکرون گزارش نشده است.
سرمست با بیان اینکه تمامی مرزهای زمینی و دریایی استان به شدت کنترل می شوند، گفت:از همه خدمه کشتیهای ورودی به بندرگاه های خوزستان نمونهگیری انجام و در صورت مثبت بودن، قرنطینه شده و از ورود آنها به استان جلوگیری میشود.
خبر دیگری اینکه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد با اشاره به کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در شهرستانهای تابعه این دانشگاه (گناباد و بجستان) به ۶۰ درصد گفت: برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ و از جمله سویه اومیکرون باید احساس مسوولیت مردم به رعایت این پروتکلها افزایش یابد.
دکتر رضا احمدی افزود: برای مقابله با سویه اومیکرون بیماری کووید ۱۹ باید علاوه بر استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمعات و شست و شوی مرتب دست ها، تزریق دزهای اول، دوم و سوم به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد چون بررسی های علمی نشان می دهد که افرادی که واکسن تزریق کرده اند نسبت به دیگران کمتر مبتلا به کرونا شده اند و در صورت ابتلا، بستری و درصد فوت در آنان کمتر است.
وی در خصوص آمادگی دانشگاه علوم پزشکی گناباد برای مقابله با موج احتمالی ناشی از سویه اومیکرون ادامه داد: این دانشگاه در راستای سیاستها و رویکردهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آمادگی کامل قرار دارد ولی مهمترین مسأله در جلوگیری از بروز احتمالی اوجگیری جدید و یا گذر کم خطر از آن، رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط مردم است.
وضعیت کرونا در استان ها
گزارش خبرنگاران ایرنا از تازه ترین وضعیت شیوع کرونا در استان ها نشان میدهد که روند کاهشی بستری های کرونا در استان اردبیل ادامه دارد و این تعداد در شبانه روز گذشته به ۱۲۳ نفر کاهش یافت. در شبانه روز گذشته ۲۱ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ در بیمارستانهای استان بستری و با ترخیص ۳۴ بیمار از مراکز درمانی تعداد کل بستری ها به ۱۲۳ نفر کاهش یافت.
در شبانه روز گذشته یک نفر از بیماران کووید- ۱۹ دز استان جان باخته و در نتیجه شمار جانباختگان پنج موج شیوع کرونا در استان اردبیل به رقم ۲ هزار و۶۰۴ نفر رسید.
هماکنون به جز شهرستان پارسآباد که در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارد، بقیه شهرستانهای استان شامل بیلهسوار، نیر، کوثر، گرمی، سرعین، خلخال، اصلاندوز، نمین، مشکینشهر و اردبیل در وضعیت آبی شیوع قرار گرفتهاند.
شمار قربانیان کرونا در کهگیلویه و بویراحمد با فوت ۲ بیمار کرونایی طی ۲۴ ساعت گذشته به یک هزار و ۴۱ نفر رسید. هم اکنون ۱۰۳ بیمار در بیمارستان های کرونایی کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که از این تعداد ۳۴ مبتلای قطعی و ۹ بیمار در بخش مراقبت های ویژه خدمات درمانی دریافت می کنند.
از خوزستان خبر رسیده که تعداد فوت روزانه بیماران کرونایی در استان به طور میانگین بین صفر تا یک نفر است و طی ۲۴ ساعت گذشته تنها یک فوتی کرونایی ثبت شد، همچنین یک بیمار ترخیص شده و چهار بیمار بستری کرونایی در استان ثبت شده است.
طی شبانه روز گذشته جمع کل بیماران مشکوک به کرونا در استان ۹۶۸ مورد بوده همچنین جمع کل موارد مثبت (مبتلای قطعی) ۳۵ مورد گزارش شده است.
همچنین در استان هرمزگان نیز در شبانه روز گذشته ۳۴ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری شدند و شمار بستری ها به ۸۹ نفر رسید. از شمار بستری ها ۱۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند که حال ۴ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.
خوشبختانه در شبانه روز گذشته مورد فوتی جدید کرونا در استان ثبت نشده، و تاکنون ۲ هزار و ۴۵۶ نفر در استان بر اثر ابتلا به این ویروس مرگبار جان خود را از دست دادند.
تاکنون موردی از این سویه جدید گزارش نشده ، اما با توجه به مشاهده آن در کشور، احتمال ورود این ویروس به هرمزگان هم مانند دیگر مناطق وجود دارد.
خبر دیگر امروز انیکه هیچ موردی از مرگ کرونایی طی شبانه روز گذشته در استان مرکزی ثبت نشده است. بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی ۱۵ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در شبانه روز اخیر در استان مرکزی شناسایی شد که ۳ مورد از مجموع بیماران شناسایی شده در استان، در بیمارستانها بستری شدند.
در کرمانشاه با فوت یک نفر دیگر در شبانهروز گذشته براثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ در این استان مجموع جانباختگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۹۱۸ نفر رسیده است.
هماکنون ۱۱۱ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند که نسبت به روز قبل ۱۴ نفر بیشتر است و از این تعداد ۴۱ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند و حال ۶ نفر آنها وخیم است. در شبانهروز گذشته ۲۰ نفر شامل هشت بیمار مثبت بستری و ۱۲ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل ۲ نفر کمتر است.
در استان البرز هم ۲۴ بیمار بدحال کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان پذیرش و تحت درمان قرار گرفتند.اکنون ۱۲۶ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند که با فوت یک بیمار دیگر کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در البرز شمار کل جانباختگان این بیماری در استان به ۶ هزارو۴۸۱ نفر رسید.
همچنین تعداد مبتلایان و بستری شدگان ناشی از ویروس کرونا در شهرستان میاندوآب نسبت به هفته قبل افزایش یافته است به طوری که در هفته های قبل کمتر از ۱۰ بیمار وجود داشت ولی در روزهای اخیر تعداد مبتلایان افزایش یافته است.
در قزوین ۴۹ بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در بیمارستانهای استان بستری و تحت درمان قرار گرفتند. در حال حاضر ۱۷۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان قزوین بستری هستند. خوشبختانه در شبانه روز گذشته هیچ بیمار مبتلا به کرونا در قزوین جان خود را از دست نداده و روز بدون فوتی را سپری کرده ایم.
در لرستان نیز ۲۹بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانهروز گذشته در این استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان به ۱۹۶ هزار و ۹۵۰نفر رسید. در حال حاضر۱۲۹ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری هستند. طی شبانه روز گذشته هیچ مورد فوتی به دلیل ابتلا به کرونا در استان ثبت نشد و شمار جانباختگان همچنان ۲ هزار و ۶۸۱ نفر است.
اکنون تنها شهرستان پلدختر در وضعیت زرد است و شهرستان های خرم آباد، رومشکان، بروجرد، کوهدشت، دورود، سلسله، الیگودرز، چگنی، دلفان و ازنا در شرایط آبی کرونایی قرار دارند.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با ۶۰ بیمار جدید به ۲۸۴ نفر رسید. در این مدت فوتی کرونایی در بیمارستانهای استان گزارش نشده است.
تداوم واکسیناسیون عمومی
تا کنون ۵۹ میلیون و ۴۱۸ هزار و ۵۷۱ نفر دُز اول، ۵۰ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۳۹۷ نفر دُز دوم و ۵ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۸۳۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۵ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۸۰۴ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۳۴۳ هزار و ۵۷۳ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه هشت درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال غرب اهواز واکسن کرونا نزدهاند، گفت: تاکنون ۹۲ درصد این جمعیت یک نوبت و ۷۱.۲ درصد نیز هر ۲ نوبت واکسن را دریافت کرده اند.
مهران احمدی بلوطکی اظهارداشت: ۹۳.۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در منطقه غرب اهواز یک دُز و ۷۲.۹ درصد ۲ دُز واکسن را تزریق کردهاند همچنین تاکنون ۸۱.۹ درصد افراد ۱۲ تا ۱۸ سال در غرب اهواز یک دُز و ۵۹.۸ درصد هر ۲ دُز واکسن را تزریق کردهاند.
تاکنون ۸۲ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال خوزستان یک دُز و ۶۴.۸ درصد هر ۲ دُز واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
خبر دیگر اینکه رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به اینکه هنوز موردی از ابتلا به اومیکرون در استان مشاهده نشده به خبرنگار ایرنا گفت : تاکنون یک میلیون و ۹۶ هزار و ۳۴۸ نفر از اهالی این استان معادل ۷۵ درصد افراد واجد شرایط ۲ نوبت در برابر کرونا واکسینه شدند.
عبدالرضا فاضل اظهار داشت : همچنین تاکنون یک میلیون و ۳۱۴ هزار و ۸۳۱ نفر معادل ۹۰ درصد افراد واجد شرایط گلستان یک نوبت و ۶۰ هزار و ۷۹۵ نفر دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند.
در همین ارتباط سرپرست شبکه بهداشت و درمان خور و بیابانک گفت: از آغاز واکسیناسیون کرونا در این شهرستان تاکنون ۹۳درصد جمعیت بالای ۱۲سال روستایی این منطقه واکسینه شدهاند.
مجتبی حجی زاده افزود: در بین روستاهای این شهرستان مهرجان با واکسیناسیون ۱۰۰ درصد نوبت اول، ۹۴ درصد نوبت دوم و ۳۸ درصد نوبت سوم پیشتاز است.
وی با اشاره به واکسیناسیون بیش از ۹۱ درصدی جمعیت هدف شهرستان افزود: تاکنون ۲۸هزار دز واکسن کرونا در این شهرستان تزریق شده است که بیش از ۱۴هزار و ۵۰۰ نفر نوبت اول و ۸۳ درصد در نوبت دوم و ۱۳ درصد گروه هدف نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کردند.
از سویی دیگر مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب اعلام کرد که ۸۸.۵ درصد از مردم این شهرستان حداقل یک دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
سهراب حیدری با بیان اینکه تاکنون ۷۴ درصد نیز دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند اظهار داشت: در مجموع ۳۸۱ هزار دُز واکسن کرونا در این شهرستان به شهروندان تزریق شده است. از این میزان واکسیناسیون، ۲۰۱ هزار دز مربوط به نوبت اول، ۱۶۹ هزار دز نوبت دوم و ۱۱ هزار دز نیز مربوط به نوبت سوم است.
از استان گلستان هم خبر رسیده که رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به اینکه هنوز موردی از ابتلا به اومیکرون در استان مشاهده نشده گفت : تاکنون یک میلیون و ۹۶ هزار و ۳۴۸ نفر از اهالی این استان معادل ۷۵ درصد افراد واجد شرایط ۲ نوبت در برابر کرونا واکسینه شدند.
عبدالرضا فاضل اظهار داشت : همچنین تاکنون یک میلیون و ۳۱۴ هزار و ۸۳۱ نفر معادل ۹۰ درصد افراد واجد شرایط گلستان یک نوبت و ۶۰ هزار و ۷۹۵ نفر دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند.
آخرین اطلاعات درباره وضعیت کرونایی کشور/ فوت ۴۴هموطن دیگر
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۳۰۶ نفر رسید.
از دیروز (پنجشنبه ) تا امروز جمعه ۳ دی ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۹۶۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۲۱ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۸۱ هزار و ۷۸۴ نفر رسید.
دو هزار و ۷۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۴۱ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۲۷۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۰ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۰ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذر ماه مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.
کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت، نخستین مبتلا به اُومیکرون در ایران فردی ساکن تهران است از امارات متحده عربی وارد کشور شده است.
محققان آفریقای جنوبی گونهای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته میشود و دارای جهشهای چندگانه است. سازمان بهداشت جهانی، این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نامگذاری کرده است.
کرونا تا کنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.
نظر شما