به گزارش ایرنا، زمستان که می گویی، ننه سرما و یلدا را به یاد می آوری و بارش برف را، که جاری شدن برکت و نعمت پروردگار به روی زمینیان است و شادی های کودکانه هنگام برف بازی را، که بوی زندگی و طراوت و شادابی را همه جا پخش می کند.
زمستان، نرم و آرام با سکوت یک شب برفی از راه می رسد و با جنب و جوشی شگفت انگیز و شیطنتی کودکانه می ماند؛ می ماند تا با لالایی مادرانه اش زمین را به خوابی طولانی فرو برد و با برف سپید و زیبا مرهمی روی خستگی های نه ماهه زمین بگذارد.
زمستان آمده است تا زیبایی اش را به رخ فصل ها بکشد و مهربانی اش را نثار عالم و آدم کند، آمده است تا لباس زمستانی به تن من و تو بپوشاند و دست روی سر آدم برفی کودک همسایه بکشد.
زمستان آمده است تا شب ها طولانی تر و دل ها نزدیک تر شود و دل انگیزی صبح زیبای برفی را در ذهن ما خاطره انگیز کند.
برای ما ایرانیان زمستان یعنی ننه سرما! ننه سرمایی که هر دانه برفش حکایت های شیرینی از گذشتگان نقل می کند، گوش هایت را تیز کن که قصه هایش بسیار شنیدنی است.
بی شک در طول هزاران سال گذشته پشت پنجره اتاق هر کودکی لحظه ای ایستاده و به صدای مادرانی که برای کودکان خود قصه می گفته اند گوش کرده است ! شاید هر زمستان که می رسیده ننه سرما در گوش مادران ایران زمین، قصه هایی نجوا می کرده تا برای بچه های خود بازگو کنند.
علاوه بر برکت و زیبایی و شادمانی نهفته در روزهای برفی؛ زمستان نماد است، نماد صبر و انتظار، انتظار یک دانه در دل خاک که با وجودی که در دل زمین سرد است در رویای رویش، این ایام را می گذراند.
زمستان نماد محبت است، محبت زمین که دانه را سخاوتمندانه در خودش نگه داشته و مراقبت می کند تا در فصل بهار، دانه به گلی زیبا تبدیل شود.
کم کم شکل برف را فراموش می کردیم و از برف فقط نامی به یادگار داشتیم؛ کودکانی که اولین زمستان عمرشان بود هیچ شناختی از برف نداشتند، چون از سال گذشته برف ندیده بودند با واژه برف نامانوس بودند، حسرت برف بازی و درست کردن آدم برفی به دل کودکان مانده بود تااینکه رحمت الهی بار دیگر به جوش آمد و نور امید و برق شادی به دل ها انداخت.
کشاورزی که روزی یک ساله خود و خانواده اش را در رحم زمین به امانت گذاشته بود تا در زیر سفره برف ز هر خوشه هفتاد دانه برآید، چشم بر آسمان و دست بر دعا بود.
تکاپو برای رهایی از دشواری های برف
اگر چه هواشناسی بارش برف را پیش بینی و اطلاع رسانی کرده بود و از قضا این بار پیش بینی اش هم درست از اب درآمد و در اولین روزهای زمستان برفی مورد انتظار بارید و علاوه بر سیراب کردن سفره های زیرزمینی، هوای کلانشهرها را نیز تمیزتر کرد تا شهروندان با خیالی آسیوده در برف قدم بزنند، اما حکایت کهنه غافلگیری دستگاه های خدماتی دشواری هایی را در حمل و نقل برای مردم به وجود آورد.
در کلانشهر تبریز و متعاقب آن در اکثر شهرها در تردد صبحگاهی اختلال به وجود آمده بود و خیابان ها و معابر هنوز برف روبی نشده و یا نمک پاشی ضعیف بوده و لغزندگی خیابان ها رفت و آمد مردم را با مشکل مواجه کرد.
وضعیت جاده ها و اتوبان های شهر هم وضع بهتری از داخل شهر نداشت؛ اتوبان های اصلی در صبحگاه جمعه هنوز برف روبی نشده بود و تردد ماشین هایی که به قصد کار و یا مراجعت به شهرستان در جاده بودند، را با کندی مواجه کرده بود.
بارش برف راه ۲۰۰ روستای آذربایجانشرقی را بست
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی از بسته بودن راه ۲۰۰ روستا در استان به دلیل بارش برف و کولاک خبر داد.
اورجعلی علیزاده در گفتوگویی اظهار کرد: مسیر ۱۵۰ روستا در شهرستانهای هشترود و چاراویماق و مسیر ۵۰ روستا در اهر، ورزقان و مرند مسدود هست.
وی گفت: با آغاز بارشها از ساعت چهار صبح روز جمعه، اغلب جاده های استان تحت تاثیر قرار گرفتند، اما با تلاش همکاران راهداری نگذاشتیم هیچ کدام از جاده های اصلی و فرعی استان مسدود شود.
وی با بیان اینکه تردد در جاده های اصلی و فرعی آذربایجان شرقی برقرار است، ادامه داد: بارش برف، یخبندان و کولاک در برخی نقاط، تردد را با مشکل مواجه کرده و استفاده از زنجیرچرخ و احتیاط در رانندگی لازم است.
علیزاده گفت: شدت کولاک در برخی نقاط به خصوص شهرستانهای چاراویماق، هشترود، اهر و ورزقان شدید است.
وی افزود: با فروکش کردن کولاک، بلافاصله عملیات بازگشایی مسیرهای روستایی استان نیز تسریع خواهد یافت.
مناطق مختلف آذربایجان شرقی از بامداد دیروز جمعه شاهد بارش شدید برف و کولاک بوده، به گونه ای که ارتفاع برف در چاراویماق در جنوب استان به بیشتر از نیم متر رسیده است.
بارش برف پس از کاهش شدید بارندگی ها در مدت سپری شده از سال آبی جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال، خوشحالی مردم استان را به دنبال داشته است.
بارش روز گذشته برف در آذربایجان شرقی در شرایطی رخ داد که اداره کل هواشناسی استان از کاهش ۲۱ درصدی بارش ها در در سال آبی جاری خبر داده بود.
نظر شما