به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این اداره کل، فریدون فعالی همچنین با اشاره به مناسبت پنج دیماه، هجدهمین سالروز زلزله دلخراش بم افزود:
اینک کارگاههای ادواری مرمتی شامل خانه میراکبر، اصطبل حکومتی، برج جنوبشرقی اصطبل (برج بیدار باش)، حصار حاکمنشین، یخدان و امامزاده سیدعبدالله و همچنین کارگاه تولید خشت و ایجاد کمپ اقامتی، انبار و واحد نقلیه ارگ بم فعال است.
وی به تدوین طرح مطالعاتی ایجاد زیرساختهای گردشگری ارگ تاریخی بم نیز اشاره و تاکید کرد: خوشبختانه فاز اول عملیاتی این طرح به همراه پروژه نورپردازی ارگ تاریخی تا پایان سالجاری اجرا میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان تصریح کرد: اینک ۱۰ کارگاه مرمتی در ارگ تاریخی بم و حوزه فرهنگی آن فعال و طرحهای مرمتی زورخانه و خانه یهودیهای ارگ نیز آمادهسازی و تهیه شده است
فعالی تاکید کرد: در طول ۱.۵ سال گذشته فعالیت های مرمتی مختلفی همچون مرمت کامل مجموعه برج کلاهفرهنگی (برج دیدهبانی اصلی)، خانه سیستانی، عمارت دروازه دوم و برج فرمانده قشون انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک موزه مشارکتی تاریخ و باستانشناسی شهرستان بم نیز تاسیس میشود.
به گزارش ایرنا ارگ بم با بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ سال قدمت بزرگترین بنای خشتی جهان است که اول فروردین سال ۱۳۴۵ در فهرست آثار ملی و سال ۲۰۰۴ یعنی سال ۸۲ نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
در زلزله ۶.۶ ریشتری سال ۸۲ حدود ۸۰ درصد ارگ بم تخریب شد و تعداد زیادی از کشورها مانند ژاپن، فرانسه و ایتالیا اقدام به همکاری برای بازسازی آن کردند.
براساس گزارش ها تاکنون حدود ۵۰ درصد مرمت این ارگ جهانی انجام شده است.
نظر شما