به گزارش ایرنا، داستان برگزاری المپیک و پارالمپیک توکیو در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ میلادی مثنوی هفتاد من است که هر ورق آن روایتی از روزهای سخت و پر استرس شیوع و فراگیری کرونا است، کرونایی که این رویدادهای بزرگ بینالمللی را یکسال به تعویق انداخت و آن را تا آستانه لغو پیش برد.
هر چند که در زمینه برگزاری المپیک و پارالمپیک توکیو برخی فشار حامیان مالی را یکی از دلایل برگزاری آن میدانند اما واقعیتی که در دل پارالمپیک به عنوان جشنوارهای از امید برای ورزشکاران معلول نهفته است، آن بود که حضور بیش از چهار هزار ورزشکار معلول در سرزمین آفتاب به موجی از امید در روزهای سخت کرونایی تبدیل شد.
کمیته بینالمللی پارالمپیک با برگزاری این دوره از بازیها نشان داد که امیدبخشی در میدان ورزش، شعار نیست بلکه ابزاری است که میتواند در سختترین شرایط بر موانع غلبه کند و یکی از این موانع نیز شیوع و فراگیری ویروس کرونا در سطح جهان بود، مانعی که ممکن بود تلاش یک ورزشکار پارالمپیکی برای غلبه بر محدودیتهای ناشی از معلولیت را با ناکامی مواجه کند و آرزوی حضور در بزرگترین آوردگاه ورزشی جهان را برای او به حسرت تبدیل کند زیرا استرس لغو شانزدهمین دوره بازیهای پارالمپیک تا چند روز پیش از افتتاحیه این دوره از مسابقات، مانند شبحی بر سر کاروانهای ورزشی دنیا سایه افکنده بود و ترس از حضور نیافتن در پارالمپیک زمانی بیش از گذشته شد که دولت ژاپن قوانین سختی را برای ورود و خروج ورزشکاران به این کشور اعمال کرد.
«ماسیمانی کنشیرو» رییس دانشگاه علوم ورزشی ژاپن در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به سختیهای برگزاری المپیک و پارالمپیک در کشور ژاپن گفت: کرونا شرایط سختی را برای جهانیان رقم زد و موجب شد تا این دوره از بازیها در آستانه لغو قرار گیرد، اما تلاش دولت و کمیته بینالمللی المپیک بر این استرسها غلبه کرد و در نهایت توانستیم ۲ رویداد بزرگ ورزشی جهان را میزبانی و مدیریت کنیم. ژاپن نشان داد که پول اولویت نیست بلکه اعتبار برگزاری این بازیها از همه چیز مهمتر است.
برگزاری شانزدهمین دوره بازیهای پارالمپیک زمانی برای پرواز ورزشکاران در شرایط سخت کرونایی بود. پروازی که میزبان از آن به عنوان یکی از تمهای افتتاحیه شانزدهیمن دوره بازیها استفاده شد. تم اصلی برنامه براساس شعار «ما پرواز میکنیم» بود؛ این تم بر این تاکید داشت که مشکلات و موانع نمیتوانند مانع پیشرفت و بالندگی افراد دارای معلولیت شوند.
با برگزاری دیدار افتتاحیه استرس از ورزشکاران پارالمپیکی دور و آنان از حضور خود در میدان رقابت مطمئن شدند. ورزشگاهها و سالنهای ورزشی شهر توکیو مملو از ورزشکارانی بود که برای رقابت آماده بودند، رقابتی که از جنس امیدبخشی بود و کسب مدال در آن اولویت نبود بلکه آنچه برای برگزار کنندگان مهم به شمار میرفت، قرار گرفتن معلولانی در خط مسابقه بود که ناخواسته در دام محدودیتهای فراوانی قرار گرفته بودند.
شاید اگر مجوز ورود خبرنگاران به دهکده بازیهای داده میشد، هزاران گزارش خبری و تصویری شور و نشاط جمعی در این دهکده به دنیا مخابره میشد، اما کرونا شمار این گزارشها را به کمترین میزان ممکن رساند. پارالمپیک با تمام سختیهایش در روز پنجم سپتامبر ۲۰۲۱ به پایان رسید اما داستان افتخارآفرینی و سختیهای مسیر رسیدن به این جشنواره جهانی شاید برای تمام ورزشکاران و اعضای کاروانها در خاطر بماند افتخاراتی که مانند شعلهور شدن نور امید در دل ترس از سیاهی کرونا بود.
شانزدهمین دوره بازیهای پارالمپیک توکیو از دوم تا چهاردهم شهریور ماه در توکیو برگزار شد و کاروان ایران با نام سردار دلها و با ۶۲ ورزشکار (۹ زن و ۵۳ مرد) در ۱۰ رشته جودو، قایقرانی، تکواندو، بسکتبال با ویلچر، دوچرخهسواری، والیبال نشسته، دوومیدانی، تیراندازی، تیروکمان و وزنهبرداری در این رویداد حضور یافت.
کاروان ورزشی ایران در بازیهای پارالمپیک توکیو با ۱۲ طلا، ۱۱ نقره و یک برنز با ۲ پله صعود نسبت به پارالمپیک ریو در رده سیزدهم قرار گرفت تا بهترین نتیجه تاریخ ایران در بازیهای پارالمپیک به ثبت برسد.
چین با با ۹۶ طلا، ۶۰ نقره و ۵۱ برنز در صدر جدول ردهبندی پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو قرار گرفتٰ، ٰانگلستان با ۴۱ طلا، ۳۸ نقره و ۴۵ نقره دوم شد و آمریکا با ۳۷ طلا، ۳۶ نقره و ۳۱ برنز در جای سوم قرار گرفت.
نظر شما