به گزارش ایرنا، سحرگاه سیزدهم دیماه سال ۹۸، خبری از فرودگاه بغداد مخابره شد که رسانههای دنیا و قلب مردمان ساکن در محور مقاومت را لرزاند. سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروهای سپاه قدس و «ابومهدی المهندس» معاون سازمان حشدالشعبی عراق در حمله موشکی پهپادهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.
این محتوی همان خبری بود که «دونالد ترامپ» رییس جمهور وقت آمریکا قرار بود از آن به عنوان یک دستاورد بهرهبرداری کند اما شهادت سرداران مقاومت مسیر خوشبختی ترامپ نبود زیرا از آغازین دقایق پخش این خبر موجی از اندوه به همراه اعتراض کشورهای محور مقاومت را فرا گرفت و این اعتراضات حتی به داخل کشور آمریکا نیز کشیده شد.
انزجار مردم از حمله تروریستی فرودگاه بغداد، تشیع میلیونی سرداران مقاومت در عراق و ایران و بزرگداشت یاد این سرداران در کشورهای مختلف نشان داد که تفکر مقاومت که با ایده بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهنمودهای مقام معظم رهبری ترسیم شده بود، بعد از حدود چهار دهه با فرماندهی سردار سلیمانی به یک جامعه جهانی بدون مرز جغرافیایی تبدیل شده است.
جامعه آرمانی مورد نظر سردار دلها که اکنون مرزهای جغرافیایی آن تفکر مقاومت به شمار میرود در کمتر از چهار دهه از غرب آسیا تا دل آفریقا و از میان دوستداران مقاومت در اروپا تا آمریکای لاتین گسترش یافته است؛ تفکری که مقام معظم رهبری در تعبیری آن از عنوان «مکتب شهید سلیمانی» یاد کردند؛ مکتبی که تنها در بخش ایثار و مقاومت خلاصه نخواهد شد بلکه قابلیت گسترش در جنبههای مختلف زندگی ساکنان آرمان شهر مقاومت را دارد، به عبارتی سردار دلها با تفکر مقاومت «آرمان شهر» را بنا نهاد.
در «آرمانشهر» مورد نظر سردار سلیمانی، قهرمان و پهلوان واقعی در میدان مشخص خواهد شد. شاید این میدان در نگاه اول ذهنها را به سمت و سوی خاکریزهای دفاع از وطن، تقابل با گروه افراطی داعش و متجاوزان غربی ببرد اما واقعیتی که وجود دارد آن است که تفکر مکتب سلیمانی شامل آموزههایی است که تنها در بعد نظامی خلاصه نخواهد شد بلکه در میادین و آوردگاههای بزرگ جهانی نیز قابلیت انتشار را دارد.
میدانهایی که به تعبیر محمود خسرویوفا از جانبازان انقلاب اسلامی و مدیران ورزشی، پیوند دهنده روح پهلوانی با زیباییهای سکوی قهرمانی است. در این پیوند المپیک، پارالمپیک، مسابقات جهانی، بازیهای آسیایی و رقابتهای منطقهای برای ورزشکاران محور مقاومت و معتقدان به تفکر مکتب سلیمانی میتواند جایی برای نشر افکار سلیمانیهای انقلاب باشد.
در این زمینه حجتالاسلام «علی سرلک» مسوول فرهنگی کاروان اعزامی ایران به پارالمپیک توکیو در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سپهد شهید سلیمانی را تنها نمیشود در بُعد نظامی تعریف کرد بلکه او جوانمرد و پهلوان میدان مقاومت بود و سابقه حضور در ورزش باستانی و پهلوانی را در کارنامه داشت. ورزشی که ذات آن پرورش معنویت در فرد ورزشکار است. ورزشکاری که ابتدا ذهن خود را آماده و در نهایت به آمادگی جسمانی میرساند.
مسوول کمیته فرهنگی کاروانی اعزامی ایران به پارالمپیک توکیو این را هم عنوان کرد: با انتخاب نام سردار دلها برای کاروان ورزشی کشورمان، هوشمندانه راهبرد فرهنگی این کاروان را مشخص کرد.
همچنین اگر یک بررسی کوتاه از سخنان ورزشکاران مدالآور ایران در المپیک و پارالمپیک داشته باشیم بهترین تعبیر را حامد امیری قهرمان اسبق مردان آهنین و دارنده مدال طلای دوومیدانی پارالمپیک به کار برد. او از سردار دها به عنوان مردمیترین قهرمان یاد کرد.
«حامد امیری» پس از کسب مدال طلای بازیهای پارالمپیک توکیو اظهار داشت: با وجود مصدومیت به عشق مردم پرتاب کردم که منجر به رکوردشکنی شد. مدال طلای این رکوردشکنی و افتخار را نیز به مردمیترین سردار جهان که پهلوانی در میدان مقاومت است، تقدیم میکنم.
رمز موفقیت سردار سلیمانی حضور در میدان بود؛ میدانی که سردار ایرانی با درایت جهانی خود آن را طراحی کرده اکنون در بیشتر حوزههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی کشور در جریان است و میرود تا به یک تفکر قالب در محور مقاومت تبدیل شود.
تفکری که ثمره آن در بازیهای المپیک توکیو به مانعی در برابر مشروعیتسازی رژیم صهیونیستی تبدیل شد. انصراف ورزشکاران جهان اسلام از رویارویی با ورزشکاران این رژیم در المپیک توکیو ضربه سختی بر پیکره طرح مشروعیت سازی اسراییل با ابزار ورزش بود. این انصراف در حالی بود که برخی از کشورها و حاکمان آنان به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بودند.
تاثیرگذاری تفکر شهید سلیمانی بر شهروندان محور مقاومت و هراس از فراگیری این تفکر در نقاط مختلف جهان موجب شد تا حذف فیزیکی یکی از سربازان انقلاب در دستور کار نیروهای تروریستی آمریکا قرار گیرد و دستور این کار از سوی دونالد ترامپ رییس جمهوری وقت آمریکا صادر شد. اما خروش مردم در بدرقه فرمانده محور مقاومت، بر تمامی پیشزمینههای فکری رییس جمهور سابق آمریکا خط بطلان کشید زیرا تشیع میلیونی سرداران مقاومت در ایران و عراق به رنگین کمانی از «هلال شیعی» تبدیل شد.
این همبستگی و عظمت حضور مردم در بدرقه جهانیترین سردار ایران موجب شد تا خسرویوفا رییس کمیته ملی پارالمپیک از سیزدهم دیماه به عنوان تاریخ دیگر از تولد دیگر سردار دلها یاد کند.
البته تقابل با تفکر سلیمانی تنها در بعد حذف نظامی توسط نیروهای تروریستی سنتکام نبود بلکه در بعد داخلی نیز برخی با طرح تقابل دیپلماسی با میدان، به دنبال کمرنگ کردن تفکر مقاومت در مکتب سلیمانی بودند. اقدامی که با واکنش مردم ایران مواجه و شهروندان کشور چند ماه بعد از رو شدن دست طراحان این تقابل، از طریق صندوق رای، از یاران و همفکران مکتب سلیمانی برای اداره کشور دعوت به عمل آوردند.
نظر شما