کارگردان نمایش هنری "۱۹" روز دوشنبه در حاشیه اجرای آن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این نمایش با همکاری بزرگترین "پرفورمنس" (نوعی سبک نمایش) استان آذربایجان غربی با هدف سپاسگزاری از پرستاران و کادر درمان درگیر با بیماری کووید۱۹ این شهرستان که در صف نخست مبارزه با کرونا ایستادهاند، اجرا شد.
علیرضا بابایی افزود: در این نمایش حدود ۳۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شامل ۲۰ نفر بازیگر و ۱۰ نفر عوامل اجرایی نقشآفرینی کردند و سه هفته نیز روی آن تمرین شده بود.
وی با بیان اینکه نام این نمایش برگرفته از کووید۱۹ است، گفت: تمام تابلوهای ارایه شده که نمایانگر تلاش و ایثارگری کادر درمان در طول دوران همهگیری کرونا بود با ساده ترین صورت و با حرکتهای نمایشی مختلف اجرا شد تا براحتی برای مخاطبان قابل تفهیم باشد.
وی با بیان اینکه مخاطبان از این نمایش راضی بودند، افزود: ایده نخست در این نمایش نهال بود و سپس برای به تصویر کشیدن بیشتر زحمات کادر درمان تعداد تابلوها به ۱۲ مورد افزایش یافت.
بابایی اظهار داشت: شاید قشرهای دیگر جامعه از اجرای این نمایش مختص کادر درمان انتقاد کنند که هر چند این گفته آنان درست و بجا باشد ولی باید گفت که انتخاب ایده در کارهای هنری براساس سلیقه است و به احتمال در آینده در خصوص سایر قشرها نیز نمایشی اجرا شود.
نمایش "۱۹" اتفاقات رخ داده طی ۲ سال همهگیری کرونا را با زبان هنر به تصویر کشید
فرماندار میاندوآب نیز در این زمینه اظهار داشت: زبان هنر یک زبان بینالمللی است و انسان ها با دیدن آن از اهداف نمایش نسبت به موضوع آن برداشتهایی میکنند.
حسام شیرازه محبت افزود: موضوع این نمایش نیز جالب بود و بدون اینکه کسی در خصوص موضوع آن توضیحی ارایه دهد، زبان بدن اطلاعات کامل را در اختیار مخاطب قرار داد.
وی گفت: شاید برای تفهیم موضوعی در جامعه، کتابهای زیادی نوشته شود که به وقت بیشتری نیاز خواهد بود ولی در این نمایش تنها با یک حرکت هنرمندان، سیر تاریخی ۲ سال همهگیری کرونا در عرض چند دقیقه به عینه تفهیم و لمس شد.
وی با بیان اینکه این نمایش همچنین نشان دهنده اتفاقات رخ داده طی ۲ سال همهگیری کرونا بود که ادامه نیز دارد، اظهار داشت: از هنرمندان این نمایش که زحمت زیادی برای آن کشیدهاند قدردانی میکنم.
فرماندار میاندوآب افزود: هر کدام از تابلوها انتقال دهنده پیام خاصی در خصوص سلامتی و جان انسانها بود و هر کدام به نوبه خود اهمیت موضوع را میرساند ولی تاثیرگذارترین آنها صحبتهای پرستاری بود که مردم را به رعایت پروتکلهای بهداشتی دعوت میکند.
شیرازهمحبت اضافه کرد: همچنین تابلویی که در آن یکی از پرستاران با در دست گرفتن عکسی از فرزند خود با این پیام که قادر به دیدن وی نیست ولی در روی تخت بیمارستان دست خود را به دست پرستار مبتلا به کرونا گذاشته تا انرژی کافی به او بدهد که این همان ایثارگری، روحیه و امید است، خیلی جالب بود.
به گزارش ایرنا، از زمان شیوع ویروس کرونا هنرمندان در کنار اقشار جامعه برای قدردانی از جامعه پرستاری و پزشکی گامهایی برداشتهاند، به طوری که از اجرای موسیقی در بیمارستانها برای روحیهبخشی به بیماران و کادر درمان گرفته تا اجرای نمایشها و کنسرتهای آنلاین برای مردم و دعوت از آنان به ماندن در خانه اقدام کرده اند.
نظر شما