عباسعلی ایرجی روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: هرچند در این شهرستان قابلیتهای بالقوهای برای جذب گردشگر در سطح بینالمللی و ملی وجود دارد؛ اما تقویت زیرساختها و تأسیسات گردشگری، حمایت از سرمایهگذاران در بخش گردشگری، توسعه گردشگری دیجیتالی، تبلیغ و معرفی ظرفیتها و جاذبهها، توانمندسازی فعالان بخش گردشگری با برگزاری دورههای مختلف، برگزاری همایشها و جشنوارهها ضروری است.
وی خور و بیابانک را دانشگاه و قطب اقامتگاههای بوم گردی کشور دانست و افزود: فعالان این صنعت توانستهاند با استفاده از ظرفیتهای بسیار خوب زمینه را برای توسعه گردشگری فراهم کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خور و بیابانک خاطرنشان کرد: طبیعت بکر، جاذبههای روستایی، صنایعدستی، غذاهای سنتی و آثار تاریخی ظرفیت نابی است که گردشگران را جذب میکند که باید تلاش شود این جاذبهها را به مسافران معرفی کنیم.
ایرجی اظهار داشت: این شهرستان با برخورداری از بناهای تاریخی و جاذبههای طبیعی و مذهبی منحصربهفرد هرساله شاهد بازدید شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است.
وی افزود: این شهرستان به دلیل وجود آدابورسوم، فرهنگ محلی و سنتی بکر، چشماندازهای زیبا و منحصربهفرد طبیعی می تواند بهعنوان قطب صنعت گردشگری کشور و استان اصفهان مطرح شود.
ایرجی حوزههای طبیعی، مذهبی زیارتی، تاریخی، تفریحی و سلامت را از جمله مقاصد گردشگری منطقه بیان کرد و گفت: دریاچه نمک، دهکده نمکی، کویر مصر، رملهای ماسهای، چال سلکنون، تخت عروس، تخت عباسی، قلعههای جندق، بیاضه، ایراج، چشمههای گرمه، آبگرم و بازیاب و بقعههای شمسالدین و نجم والدین در مهر جان و امام زادگان ازجمله این آثار هستند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خور و بیابانک افزود: بافت تاریخی و معماری کویری روستاهای گردشگری خور و بیابانک، مهماننوازی و پذیرایی گرم کویرنشینان این فرصت را فراهم کرده است که این منطقه دارای بهترین گنجینههای گردشگری باشد.
وی بابیان اینکه از ابتدای نخست امسال بیش از پنج هزار و ۶۵۰ نفر گردشگر در واحدهای اقامتی خور و بیابانک اقامت داشتند گفت: قبل از شیوع بیماری کرونا اقامت گردشگران در اقامتگاههای بومگردی و تأسیسات گردشگری شهرستان بیش از ۳۵هزار نفر بوده است.
ایرجی افزود: بهمنظور رعایت پروتکلهای بهداشتی در زمان شیوع کرونا، از ظرفیت پذیرش گردشگر کاسته شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خور و بیابانک گفت: تاکنون برای راهاندازی ۷۲ واحد تأسیسات گردشگری موجود در شهرستان بیش از ۱۷۰میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
وی گفت: در زمان حاضرخور و بیابانک دارای ۷۲ واحد تأسیسات گردشگری با ظرفیت پذیرش اقامت بیش از چهار هزار و ۱۵۵ نفر شامل ۶۷ واحد اقامتگاه بوم گردی، یک سفرهخانه سنتی، ۲ هتل، یک اقامتگاه سنتی و یک مهمانپذیر است.
ایرجی ادامه داد: قرار است ۹ واحد تأسیسات گردشگری دیگر در سال آینده به این مجموعهها اضافه شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خور و بیابانک با اشاره به اشتغال ۳۷۲ نفری در تأسیسات گردشگری این شهرستان گفت: ایجاد۳۲ واحد اقامتگاه و مجتمع گردشگری در دست اقدام است که مجموع واحدهای گردشگری خور و بیابانک به ۱۰۴ واحد افزایش مییابد و برای حدود ۱۷۰ نفر بهصورت مستقیم شغل ایجاد میشود.
وی افزود: این اقامتگاهها در شهرهای خور، جندق و روستاهای بیاضه، گرمه، مصر، فرحزاد ، نیشابور، مهرجان، هد، نصرآباد، عروسان گلستان ، ایراج ، چاهملک و آبگرم پذیرای مسافران عبوری و گردشگران ایجاد خواهد شد.
ایرجی با اشاره به آثار تاریخی ثبتشده شهرستان خور و بیابانک گفت: آثار تاریخی ثبتشده خور و بیابانک مربوط به دورههای ساسانی، پهلوی، ایلخانان، قاجاریه، صفویه، صدر اسلام، سلجوقی و قرن هفتم است.
وی بیان داشت: نارنج قلعه بیاضه، آرامگاه استاد حبیب یغمایی، بقعه شمس والدین محمد مهرجان، مسجد عربها،آبانبار ابراهیمآباد، خانه یغما، خانه کافی، حسینیه و شبستان مساجد جامع قلعه جندق، بیاضه و فرخی، قلعه جندق، خانه جلال ثابتی و بافت تاریخی و قلعه ایراج آثاری است که ثبت ملی شده است.
خور و بیابانک از شمال با شهرستان دامغان در استان سمنان، از جنوب با شهرستان اردکان در استان یزد، از شرق با شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی و از غرب با روستای چوپانان در شهرستان نایین هم مرز است.
این شهرستان با ۱۲ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۲۰ هزار نفر جمعیت در ۴۲۰ کیلومتری شرق مرکز اصفهان قرار دارد.
نظر شما