غلامحسین ساربان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سه شهرستان تربتحیدریه، فریمان و قوچان بیشترین سطح زیر کشت و تولید سیبزمینی را در استان دارند.
وی با اشاره به اینکه این استان از جمله مناطق مهم تولید سیبزمینی بذری و خوراکی در کشور است، گفت: خراسان رضوی علاوه بر تولید ۵۰ درصد نیاز سیبزمینی شهروندان در خود استان، اکنون پنج واحد تولید مینیتیور یا همان غدد سیبزمینی دارد که چهار واحد آن فعال است.
ساربان با بیان اینکه تا سال ۹۰ این غدد فندقی سیبزمینی از خارج وارد کشور میشد، افزود: با کمک بخش خصوص و پژوهشگران دانشگاه فردوسی اقدام به راهاندازی این واحدهای تولیدی در استان کردیم و اکنون سالانه ۳.۵ میلیون عدد غده سیبزمینی تولید و برای کشت نخست تحویل کشاورزان میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: سیبزمینی خوراکی این استان از حیث میزان نیترات موجود و استاندارد بودن، فاقد ایراد است و برای صادرات آن هیچ مشکلی وجود ندارد.
ساربان با رد شایعات مبنی بر وجود نیترات در سیب زمینی تولیدی استان، گفت: این ادعا بدان خاطر است که از دستگاه نیتراتسنج استفاده می کنیم و از نظر کنترل کیفیت، نظارت ما بسیار دقیق است.
وی به بازگشت محموله صادراتی سیبزمینی ایران از ترکمنستان اشاره و بیان کرد: طبق قانون، صادرکننده باید مشخصات محصول صادراتی خود را ابتدا ارایه کند تا ما بر اساس میزان کیفیت اعلامی و شرایط قرنطینه کشور مبدا، اجازه خروج محصول از استان را صادر کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: متاسفانه محمولههای سیبزمینی از دیگر استانها وارد خراسان رضوی شده و قرار بود از اینجا به ترکمنستان، که سختگیری ندارد، صادر شود، اما این محصول سر از ازبکستان درآورد و با توجه به اینکه این کشور قوانین سختگیرانهتری دارد، محموله برگشت خورد.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه نیز گفت: سطح زیر کشت سیبزمینی در تربت حیدریه، ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار و میزان برداشت محصول از این سطح ۶۵ هزار تن است.
حسین محمدی افزود: غالب سیبزمینی تولدیی این شهرستان بذری است و منطقه از حیث آفات، عاری و عملکرد آب و خاک ما نیز بسیار مطلوب است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما