درخواست هزار میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه زیرساخت‌های سینمایی کشور

تهران- ایرنا- رئیس سازمان سینمایی کشور هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب وام‌های کم‌بهره برای سرمایه‌گذاری و سینماسازی، تولید آثار و حمایت از محصولات سینمایی و بحث‌های حمایتی در زمینه معشیت و کارگشایی مشکلات خانواده سینما درخواست کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست مشترکی میان مسئولان فرهنگی و سینمایی با محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی و اعضای کمیسیون، رئیس کمیسیون بودجه مجلس، معاون سازمان برنامه و بودجه، معاون وزارت تعاون و کار و امور اجتماعی، معاون بانک مرکزی، مدیرعامل بانک کارآفرین، و ... به منظور بررسی راهکارهای دستیابی کمک و حمایت از اقتصاد هنر و سینمای ایران برگزار شد.

در این نشست محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی، سید محمود اسلامی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد هاشمی معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از سینماگران: منوچهر شاهسواری، غلامرضا موسوی، سیدضیاء هاشمی، سیدجمال ساداتیان، و محمدیاشار نادری مدیرعامل بنیاد روایت حضور داشتند.

خزاعی در خصوص این نشست مشترک گفت: در این جلسه به بررسی راهکارهای دستیابی حمایت از اقتصاد سینمای ایران و گزارشی از فعالیت های جاری، برنامه‌های آتی، مشکلات و کمبودها ارائه کردیم و به مسائل مهم و مباحث کلان اقتصاد سینما  پرداخته شد.

وی ادامه داد: البته پیش از این نیز، نشست های مشترک و جلسات متعددی برای برنامه ریزی، زمینه سازی و بررسی اختصاص تسهیلات به سینمای ایران در سطوح دیگر برگزار شده بود که فرایندهای مطالعاتی مطلوب و خوبی شکل گرفت.

رئیس سازمان سینمایی کشور، با بیان اینکه اقتصاد سینما بسیار ضعیف و شکننده است، تصریح کرد: قطعا، یکی از مهم ترین اولویت ها و محورهای فعالیت و سیاستگذاری سینمایی ترسیم وضعیت، چالش ها، نیازسنجی، ظرفیت شناسی و تعریف و شناسایی منابع و امکانات برای پویایی سینما و رونق و تقویت آن در سطوح مختلف است.

به گفته وی، بدون تردید، با عزم و نگاه ملی و عدالت محورانه ای که هم در دولت و هم در مجلس شاهد بودم به وضعیت آینده سینما و بهبود و روند رشد آن خوش بین هستم.  این گونه نشست ها و کارگروه های تخصصی و موضوعی کمک می کند تا چالش ها، راه حل ها و ساز و کارهای گوناگون را شناسایی، بررسی و عملیاتی کنیم.

وی افزود: در جمع برنامه ریزان اقتصادی گزارش و چشم اندازی از وضعیت زیرساخت های سینمای کشور و همچنین، مقایسه ای با صنعت سینماسازی در جهان و کشورهای منطقه ارائه دادم و جایگاهی که ما قرار داریم اصلا قابل مقایسه با این کشورها نیست.

خزاعی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه سینمای ایران نیروی انسانی و توانمندی و غنای آن هاست خاطرنشان کرد: در کشورهای منطقه امروز می بینیم سرمایه گذاری کلانی برای حوزه سینما، سالن سازی و برگزاری جشنواره های سینمایی در حال انجام است. به عنوان مثال عربستان سعودی جشنواره «دریای سرخ» را با بودجه های هنگفت طراحی و برگزار کرده است و برای آن برنامه توسعه هم دارد یا کشور امارات متحده عربی جشنواره فیلم دبی را برگزار می کند. این نشان می دهد منطقه برای آینده سینما نقشه دارد.

وی اضافه کرد: کشور ما با این غنای محتوایی و نیروی انسانی ارزشمند در عرصه هنر و سینما متاسفانه به لحاظ زیرساخت بسیار ضعیف است. اگر بخواهیم در چشم انداز آینده سینمای منطقه در محاق قرار نگیریم ناچاریم با وجود همه مشکلاتی که داریم هم، در زمینه تقویت منابع برای امور رفاهی و معیشتی سینماگران و هم در زمینه توسعه سالن ها و ظرفیت های زیرساختی گام های اساسی بر داشته شود.

وی با اشاره به خانواده ۱۰ هزار نفری سینمای ایران در تهران و شهرستان ها تاکید کرد: این ظرفیت انسانی سرمایه غنی فرهنگی و اجتماعی به شمار می آیند و باید برنامه ریزی پایداری برای بهره گیری از این پتانسیل بالقوه صورت گیرد.

رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: خوشبختانه این همت و عزم راسخ در مدیران حوزه فرهنگ و هنر و سینما بویژه وزیر فرهنگ و همکارانش وجود دارد. باید کمک کنیم با همگرایی و هم افزایی یک دوره طلایی برای سینمای ایران رقم بخورد.

وی ادامه داد: سینما مانند پارک که مکانی تفریحی و از پیوست های ضروری زندگی شهری است و یا دانشگاه که جایگاه راهبردی در عرصه آموزش است یک ضرورت و نیاز ملی و حاکمیتی است و باید برای آن سرمایه گذاری شود. سرمایه گذاری در این حوزه کارکردها و دستاوردهای ماندگار دارد و این دستاوردها هم شامل داخل کشور می شود و هم در زمینه تقویت دیپلماسی عمومی و مناسبات فرهنگی بین المللی تاثیرگذار است.

به گفته وی، تشریح وضعیت بغرنج سینما از لحاظ اقتصادی و فقدان منابع  و اعتبارات مهم ترین محور و موضوع این نشست بوده و امیدواریم به نتایج ملموس و واقعی برسد.

وی اظهار داشت: در این جلسه هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب وام های کم بهره برای سرمایه گذاری و سینماسازی، تولید آثار سینمایی، حمایت از محصولات سینمایی، و بحث های حمایتی در زمینه معشیت و کارگشایی مشکلات خانواده سینما و ...  درخواست کرده ایم.

خزاعی عنوان کرد: همچنانکه وزیر فرهنگ اشاره کرد ۴۰۰ سالن سینما در حال ساخت و احداث داریم که امیدواریم با کمک موثر مجلس و کمیسیون اقتصادی این تعداد سینما را تکمیل کرده و تا پایان سال ۱۴۰۱ به تعداد هزار سینما در کشور، برسیم.

وی گفت: با چشم انداز ترسیم شده می‌توان خوشبین بود با کمک سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون اقتصادی مجلس و منابع بانکی تحولات چشمگیری در حوزه عمران و توسعه زیرساخت های سینمایی ایجاد شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha