به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت نیرو، کلمه «الگوی مصرف» جزو کلیدیترین کلمات موجود در آئیننامه اخیر دولت در خصوص تعیین نحوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان است که بر اساس آن مشترکان میتوانند مصارف خود را کنترل کرده و بهعنوان مشترک کممصرف شناخته شوند.
این الگو ابتدا بر اساس آب و هوا و اقلیم کشور و با توجه به میزان متوسط دمای هوا به مناطق مختلف «معتدل یا عادی» و «گرمسیری» تقسیم شده، سپس در راستای نیاز خانوارهای مختلف به استفاده از انرژی برق، وسایلی مانند روشنایی، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، اتو، یخچال و غیره که به طور معمول برای رفاه مورد نیاز بوده، درنظر گرفته شده است.
البته با توجه به نیاز مناطق مختلف، میزان مصرف معمول این وسایل محاسبه شده و در نتیجه کارشناسان به الگوهای مصرف برق برای مناطق مختلف کشور رسیدند که برای مثال برای مناطق معتدل و عادی مثل تهران، مشهد، شیراز و اصفهان در فصلهای سرد سال ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه بوده و در ماههای گرم با توجه به نیاز به وسایل سرمایشی الگو به ۳۰۰ کیلووات ساعت رسیده است.
میزان الگو در مناطق گرمسیری با توجه به میزان و پایداری گرما تا ۱۰ برابر این الگو یعنی ۳ هزار کیلووات ساعت ماهیانه در ماههای گرم سال تدوین شده است.
طبق اعلام مدیران صنعت برق کشور بر اساس آخرین آمار و اطلاعات، ۷۵ درصد از مشترکان این صنعت ماهیانه تا سقف الگو، برق مصرف کرده و ۲۵ درصد مصرفکنندگان نیز بالاتر از سقف الگو از این انرژی مهم استفاده میکنند.
به گزارش ایرنا، پنجم دیماه اعضای دولت به ریاست« آیتالله سید ابراهیم رئیسی»، رییس جمهوری با استناد به قانون هدفمند کردن یارانهها و اجرای حکم مندرج در بند (ی) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، نحوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان را تعیین کردند.
مشترکانی که زیر الگوی مصرف تعیین شده برای هر منطقه برق مصرف میکنند، مشمول هیچ افزایش قیمتی نشده و کماکان نظام تعرفهگذاری مصوب سال ۱۳۹۷ برای این مشترکان لحاظ خواهد شد؛ همچنین تعرفه برق مشترکان خانگی با مصرف بالاتر از الگو برای مصارف کمتر از الگو بر اساس جدول فعلی، مازاد بر آن تا یک و نیم برابر، تا دو برابر و مصارف بیش از دو برابر به ترتیب با ضریب ۱.۵ برابر، ۲.۵ برابر و ۳.۵ برابر هزینه تأمین برق (متوسط نرخ قراردادهای خرید تضمینی برق از نیروگاههای حرارتی دو سال گذشته به علاوه هزینه نقل و انتقال برق (ترانزیت) و هزینه سوخت با تعرفه نیروگاهی) محاسبه و دریافت میشود.
«مصطفی رجبی مشهدی»سخنگوی صنعت برق در این باره گفت: الگوی مصرف در مناطق جغرافیایی مختلف هیچ تغییری نکرده و برای کسانی که مصرف ماهانه برق آنها پایین تر از الگو باشد هیچ افزایش تعرفهای درنظر گرفته نشده است. بر این اساس الگوی مصرف در ماه های غیر گرم سال ۲۰۰ کیلووات ساعت تعریف شده که مصرف بیش از ۷۵درصد از مردم کشور پایین تر از این الگو قرار دارد. این عدد برای ماههای گرم سال که خردادماه تا شهریورماه است در مناطق گرمسیر ۳هزار کیلووات ساعت در ماه و برای مناطق عادی ۳۰۰ کیلووات ساعت است که نسبت به گذشته هیچ تغییری نکرده است.
وی ضمن تاکید بر اینکه الگوی مصرف نسبت به گذشته تغییر نکرده است، گفت: مشترکانی که زیر الگوی مصرف تعیین شده برای هر منطقه برق مصرف میکنند، مشمول هیچ افزایش قیمتی نمیشوند و کماکان نظام تعرفه گذاری مصوب سال ۱۳۹۷ برای این مشترکان لحاظ خواهد شد.
نظر شما