۱۱ دی ۱۴۰۰، ۱۱:۱۱
کد خبرنگار: 2469
کد خبر: 84597668
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دریچه ایرانی آلوگرافت قلب در مرحله تولید قرار گرفت

تهران- ایرنا- دریچه آلوگرافت قلب برای درمان انواع مختلف بیماری‌های دریچه‌ای مادرزادی این عضو حیاتی بدن با تلاش محققان ایرانی در مرحله تولید قرار گرفت.

به گزارش روز شنبه گروه علم وآموزش ایرنا، آلوگرافت بافت نرمی است که از شخصی به شخص دیگر پیوند زده می‌شود. در مبتلایان به بیماری‌های دریچه‌ای قلب، اگر امکان ترمیم دریچه وجود نداشته باشد، جراح می‌تواند دریچه قلب را برداشته و به جای آن یک دریچه مکانیکی یا زیستی قرار دهد، دریچه مکانیکی از فلز و پلاستیک ساخته شده و دریچه زیستی یا بیوپروتز از بافت حیوانی تولید می‌شود.

برخلاف دریچه بیولوژیک، احتمال لخته شــدن خون در اطراف دریچه‌های مکانیکی زیاد اســت،  یک لخته خون ممکن است، جلوی دریچه را گرفته و یا جدا شده و به قسمت‌های حساس بدن نظیر مغز پرتاب شود که این اتفاق منجر به سکته مغزی می‌شود.

در نتیجه، هر فردی که دریچه مکانیکی دارد، باید تا آخر عمر، داروهای ضدانعقاد خون را اســتفاده کند، دریچه بیولوژیک از بافت طبیعی کاملا استریل تولید شده و با مواد نگهدارنده حفظ می‌شود،  این محصول چون فاقد سلول است، خطری از ناحیه ردپیوند ندارد.

یک دریچه زیستی یا بیولوژیک ممکن است گزینه خوبی برای سالمندان، افرادی که نتوانند مصرف ضدانعقادها را تحمل کنند یا زنانی که قصد دارند حامله شوند، باشد.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این زمینه، بیوایمپلنت‌های آلوگرافت برای درمان انواع مختلف بیماری‌های دریچه‌ای مادرزادی قلب به کار می‌روند، یک شرکت دانش بنیان، این محصول را با نام تجاری «ســنوولو» تولید کرده است، هزینه تولید این فرآورده در کشور یک‌پنجم هزینه نمونه مشابه خارجی آن است و کیفیت آن نیز به شکل قابل ملاحظه‌ای، بهتر از تولیدات شرکت‌های خارجی گزارش شده است.

این محصول مهم با حمایت ستاد توسعه علوم وفناوری های سلول های بنیادی و در جهت حمایت از تولید محصول فناورانه در کشور، در مرز توسعه قرار گرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha