به گزارش ایرنا، مهاجرت پرندگان از عرضهای شمالی کره زمین شامل مناطق سردسیر سیبری و اروپای شرقی و غربی، همزمان با سرد شدن هوا و محدودیت منابع غذایی در این مناطق به تالابهای گلستان از اواخر شهریورماه آغاز میشود و این پرندگان تا نیمه یا اواخر فروردین ماه متناسب با درجه دمای هوا در تالابهای استان میمانند و از منابع غذایی آن تغذیه میکنند.
انواع مرغابیها، قو، پلیکان، حواصیل، چنگر، پرستوها، آبچلیکها، غاز، فلامینگو، باکلان و عقاب دریایی دم سفید از جمله گونههای پرندگان مهاجری هستند که نیمی از سال را در زیستگاههای آبی گلستان ساکن میشوند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیطزیست گلستان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هر ساله همزمان با سراسر جهان اول ژانویه در کشورهای عضو کنوانسیون رامسر و سایر معاهدههای بین المللی مرتبط، کار سرشماری پرندگان انجام میشود.
محمود شکیبا افزود: امسال هم همزمان با سراسر کشور عملیات سرشماری پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی با همکاری کارشناسان حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان در زیستگاههای استان از جمله تالابهای بین المللی آلاگل، آلماگل و آجیگل و گمیشان و سایر تالابها و آبندانها و سدهای استان آغاز شد.
وی اظهارداشت: عملیات سرشماری به مدت یک ماه ادامه دارد تا آخرین جمعیت پرندگان مهاجری که برای زمستان گذرانی وارد زیستگاههای طبیعی استان شدند شمارش و اطلاع رسانی شود.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیطزیست گلستان گفت: سال گذشته نتیجه سرشماری انجام شده در ۲۳ زیستگاه حیات وحش استان، حاکی از حضور ۳۰۲ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر برای زمستان گذرانی در تالابها و آببندانهای گلستان بود.
شکیبا افزود: از مجموع ۳۰۴ گونه پرنده که در گلستان شناسایی شده است ۱۰۷ گونه بومی استان، ۹۷ گونه زمستان گذران، ۸۱ گونه برای تولید مثل و ۱۹ گونه به طور اتفاقی دیده شدند.
استان گلستان به سبب دارا بودن مجموعه تالاب های آلماگل، آلاگل، آجیگل، اینچه، دانشمند، بیبیشیروان ، تالاب ساحلی گمیشان و خلیج گرگان ، همه ساله میزبان صدها هزار انواع پرنده آبزی است.
نظر شما