به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر حمیدرضا جماعتی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران به هموطنان توصیه کرد تزریق دز سوم واکسن کرونا را به تاخیر نیندازند.
وی افزود: در سویه جدید اومیکرون ۲ دز اصلی احتمالا ایمنی کافی به وجود نمی آورد. مردم حتما دز سوم را بزنند.
جماعتی ادامه داد: مردم ساده انگاری نکنند. تصور نشود اومیکرون با واکسینه شدن سبب کاهش بستری، مرگ و میر می شود. نباید پروتکل های بهداشتی را به هیچ وجه فراموش کرد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: رعایت پروتکل های بهداشتی، تزریق دز سوم واکسن کرونا و واکسیناسیون در افراد کمتر از ۱۸ سال ضروری است و باید این اقدامات انجام شود.
جماعتی به هموطنان کمتر از ۱۸ سال توصیه کرد که به طور کامل واکسیناسیون را انجام دهند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت شناسایی افراد مبتلا به اومیکرون اظهار داشت: نتایج بررسی ها نشان می دهد حدود ۱۵۰ مورد در استان های مختلف شناسایی شده است.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا افزود: باتوجه به اینکه زمان انجام واکسیناسیون به شیوع سویه جدید اومیکرون نزدیک بود و دز سوم واکسن کرونا در حال انجام است، انتظار نداریم این سویه مثل سایر کشورها در ایران به سرعت درگیری ایجاد کند.
جماعتی افزود: میزان گسترش و سرایت پذیری بالا که در برخی کشورها دیده شده در کشور تاکنون مشاهده نشده است. همانطور که بیان شد یکی از دلایل مهم این کار، واکسیناسیونی است که انجام شده است.
وی درباره احتمال بروز پیک کرونا با سویه اومیکرون اظهار داشت: در مورد محدودیتهای اجتماعی باید تصمیم گیری شود تا از پیک جدیدی با اومیکرون در کشور جلوگیری کنیم.
جماعتی در خصوص برنامه واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال، تصریح کرد: در جلسه کمیته علمی امروز مصوب شد که در افراد ۵ تا ۱۱ ساله الزام است در مورد واکسیناسیون آنان تصمیم گیری کنیم.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو زمانی مجوز استفاده از واکسن را میدهد که مطالعات کافی در آن رده سنی بر اساس کارایی واکسن و نداشتن عوارض جدی وجود داشته باشد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاعات فعلی واکسن های سینوفارم و پاستوکووک برای واکسیناسیون ۵ تا ۱۱ ساله ها مورد تأیید است.
وی گفت:؛ تزریق واکسن کرونا به کودکان بر اساس مطالعات انجام شده، نسبت به بزرگسال به دوز کمتری نیاز دارد.
جماعتی درباره تعداد آزمایشگاههای تشخیص اومیکرون در کشور، گفت: تعداد آزمایشگاه مطرح نیست؛ چون از روز اول که اومیکرون در دنیا شناسایی شد، انستیتو پاستور در ایران کیت تشخیصی این سویه را ساخت و در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار داد. تست بر اساس کرونا است که اگر مثبت شود باید بررسی شود تا نوع سویه آن شناسایی شود.
نظر شما