به گزارش ایرنا، احسان کوزهگر در نشست هماندیشی با جمعی از اهالی رسانه کاشان افزود: در سند راهبردی شهر نیاسر، پنج محور گردشگری آیینی، طبیعی، نجوم، کشاورزی و دام پیشبینی شده که تحقق آن، به خصوص با بازسازی بافت تاریخی، توسعه گردشگری و رونق کسب و کار در این شهر را به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: در بخش توسعه گردشگری میتوان با توجه به وجود مسجدهای دوره قاجاریه، حسینیه و خانههای قدیمی ارزشمند از توانمندیهای آیینی، تاریخی و مذهبی شهر نیاسر برای جذب گردشگران داخلی و خارجی استفاده کرد.
شهردار نیاسر با اشاره به اینکه آیینهای مذهبی از گذشتههای دور تاکنون با ویژگیهای خاص سنتی در این شهر برگزار میشود، اظهار داشت: بر همین پایه، روز ششم شهادت امام حسین(ع)، قربانی کردن در عید قربان و آیین ۲۱ ماه مبارک رمضان در شهر نیاسر به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
کوزهگر که پیشتر به عنوان شهردار مرکز شهرستان آران و بیدگل فعالیت میکرد، با یادآوری برگزاری آیینهای عزاداری خاص تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) در این شهر افزود: میکوشیم با گفتوگو و رایزنی با مسوولان هیاتهای مذهبی آران و بیدگل بین آیینهای روز ششم امام حسین (ع)، نخلگردانی و دیگر آیینهای مذهبی نیاسر، پیوندی آیینی بین این ۲ شهر برقرار شود.
وی، باغ تالار، چشمه اسکندریه، چارتاقی، کوشک تالار، غار رییس و آبشار را از جمله اثرهای تاریخی و جاذبه های طبیعی شهر نیاسر بیان و اضافه کرد: آسیاب آبی، امامزاده پنح تن و حمام صفوی از دیگر آثار تاریخی این شهر است.
شهردار نیاسر با یادآوری وجود ۵۰۰ هکتار باغ دست نخورده در این شهر تاکید کرد: این باغ بکر موجب قوت قلب و نشاط کشاورزان قدیمی این شهر باصفا و سرسبز شده است.
نیاسر یکی از مرکزهای نجوم کشور
کوزهگر که ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ به پیشنهاد شورای اسلامی شهر نیاسر و حکم استاندار وقت اصفهان به عنوان شهردار این شهر معرفی شد، گفت: به دلیل آسمان صافی که شبها در این شهر وجود دارد نیاسر را پایتخت نجوم ایران نامگذاری کردهاند و این شهر یکی از چهار منطقه مرکز نجوم کشور است که به همین دلیل رصدخانه با هدف ترویج آموزش علم نجوم در نیاسر راهاندازی شده که رونق گردشگری را به دنبال داشته است.
وی، کمبود منابع مالی، نیروی انسانی و تجهیزات را از جمله مشکلهای شهرداری نیاسر بیان و اضافه کرد: منابع درآمدی شهرهای کوچک مانند نیاسر زیاد نیست و با توجه به وضعیت اقتصادی کشور دولت نیز نمیتواند به طور مطلوب از شهرداریها حمایت کند.
کمبود خودرو و نیروی آتشنشان
شهردار نیاسر، کمبود تجهیزات و خودرو آتشنشانی را از دیگر مشکلهای شهرداری این شهر برشمرد و گفت: در چهار ماه گذشته ۲۲ مورد آتشسوزی و پنج مورد سوانح رانندگی رخ داده که آتشنشانان این شهر اعزام و خدمات ارایه دادهاند.
وی تصریح کرد: وقتی اتفاق و حادثهای در نزدیکی مشهد اردهال و یا جاده کاشان به برزک رخ میدهد، تلفن ۱۲۵ شهر نیاسر در حالی به صدا درمیآید که این مناطق در حوزه و حریم این شهر نیستند اما بر پایه قانون باید، پوشش و خدمات ارایه داد.
کوزهگر با اشاره به اینکه شهرداری نیاسر فقط دارای یک خودرو آتشنشان با پنج نفر نیرو است، خاطر نشان کرد: هنگامی که آتشنشانان با این خودرو برای انجام ماموریت به مشهد اردهال، جاده برزک و یا سه راهی جوشقان استرک اعزام میشوند، اگر در شهر نیاسر حادثهای رخ دهد، قادر به خدماتدهی نیستیم.
وی با بیان اینکه شهرداری نیاسر را با چهار میلیارد تومان بدهی و پنج ماه حقوق معوقه کارکنان تحویل گرفته است، افزود: البته اما این بدهیها رقمی نیست، چرا که از شهرداری شهری بزرگتر به نیاسر آمده و تلاش کردهام ماهانه یک حقوق برای کارکنان پرداخت شود.
ورود گردشگران، درآمدی برای شهرداری ندارد
شهردار نیاسر با بیان اینکه دخل و خرج شهرداری این شهر با یکدیگر همخوانی ندارد، گفت: ماهیانه باید ۴۰۰ میلیون تومان حقوق ۵۰ نفر از کارکنان شهرداری نیاسر پرداخت شود که این رقم نسبت به شهرهای مجاور زیاد و منطقی نیست.
کوزهگر ۵۰ نفر نیروی شهرداری برای این شهر سه هزار نفری را زیاد دانست و خاطر نشان کرد: البته به دلیل ورود خیل عظیم گردشگران به شهر نیاسر به خصوص در ۶ ماهه نخست سال، این شمار نیرو به اجبار کم هم هستند، چرا که باید به گردشگران خدمات ارایه کرد.
وی در عین حال گفت: با وجودی که سالانه گردشگران زیادی به شهر نیاسر سفر میکنند اما درآمدی از گردشگران عاید شهرداری نمیشود، شهرداری به طور صرف به آنها خدمات میدهد و مردم این شهر بیشتر از وجود گردشگران بهره میبرند.
شهردار نیاسر تصریح کرد: در مدت چهار ماه گذشته یک میلیارد و چهارصد هزار تومان برای هزینههای جاری و پرداخت حقوق و یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان نیز در همین مدت برای اجرای طرحهای عمرانی از جمله ساخت ۵۰۰ متر جاده تالار، در شهر نیاسر هزینه شده است.
وی هزینه اجرای کامل طرح جاده تالار را چهار میلیارد تومان بیان و اضافه کرد: پیش از انتصاب به شهرداری نیاسر این طرح ۱۰ درصد پیشرفت داشت که هماکنون به ۵۰ درصد رسیده است.
کوزهگر با بیان اینکه درآمد پایداری در نیاسر وجود ندارد، توضیح داد: شهرداری زمینی برای فروش ندارد، ۱۴۰ میلیون تومان ماهیانه به صورت قطرهچکانی بابت سوخت و ارزش افزوده از دولت دریافت میکند، نزدیک به ۶۰۰ میلیون تومان عوارض سالانه کسب و پیشه دارد، عوارض صدور پروانه و ماده ۱۰۱ تفکیکی نیز اندک است و عوارض خدمات که کمتر از ۲۰ میلیون تومان در سال است از دیگر درآمدهای شهرداری محسوب میشود، چرا که مردم خودشان برای پرداخت به شهرداری مراجعه نمیکنند.
در این نشست، از تعامل مطلوب رسانهای مهدی بذرافشان مدیر پیشین روابط عمومی و امور بینالملل شهرداری کاشان با اهدای تندیس یادبود آیین رونمایی صفحه اختصاصی، جشن ۳۰ سالگی و تقدیر از همکاران و مسوولان سابق خبرگزاری جمهوری اسلامی در منطقه شمال استان اصفهان تجلیل شد.
بذرافشان هماکنون به عنوان مدیر سرمایهگذاری و زیباسازی شهرداری نیاسر فعالیت میکند.
نیاسر که به عنوان کهن باغشهر نام برده میشود با سه هزار نفر جمعیت، ۶۴۰ هکتار مساحت و ۹ هزار هکتار حریم شهری در فاصله ۱۵ کیلومتری مرکز شهرستان کاشان قرار دارد.
سالانه ۵۰ تن گل محمدی در گلستانهای سرسبز نیاسر برداشت و در حدود ۲۰۰ کارگاه گلابگیری سنتی و چندین گلابگیری صنعتی به گلاب و اسانس گل محمدی تبدیل میشود.
نظر شما