مدیریت ۷۰۰ هکتار از مراتع شهرستان ملایر به بهره‌برداران احاله شد

همدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت که با امضای سندی در دفترخانه هفت شهرستان ملایر ۷۰۰ هکتار از مراتع این شهرستان با هدف حفظ و احیا به نمایندگان مرتع‌داران و بهره‌برداران، احاله مدیریت شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، «اسفندیار خزایی» روز دوشنبه در حاشیه امضای این سند، مدیریت و حفاظت اصولی از مراتع را یکی از اولویت‌های این سازمان عنوان کرد و افزود: تا زمانی‌که مشارکت مردم و بهره‌برداران را همراه داشته باشیم، مدیریت مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی دچار مشکل نمی‌شود.

وی اظهار داشت: بدون تردید مردم و بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی مهم‌ترین و موثرترین نقش را در حفاظت از مراتع به عهده دارند و در راستای اجرای طرح (۱۴۰۰*۱۴*۳) سازمان جنگل‌ها و به منظور حفاظت، صیانت و احیای مراتع، احاله مدیریت طرح مرتعداری این شهرستان در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: در این راستا ۷۰۰ هکتار از مراتع شهرستان ملایر با تنظیم اسناد قراردادی به نماینده مرتع‌داران این منطقه احاله مدیریت شد.

خزایی تاکید کرد: بر اساس اطلاعیه دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، تمامی دارندگان پروانه چرا تا پایان سال ۱۴۰۰ باید طرح مرتع‌داری تهیه کنند چراکه در غیر اینصورت پروانه مرتع‌داری و چرای دام آنها که به صورت موقت و یک‌ساله صادر شده، باطل می‌شود و حق بهره‌برداری از مراتع را از دست می‌دهند.

وی با بیان اینکه اجرای طرح‌های مرتع‌داری به کاهش تخریب و مدیریت بهینه و پایدار مراتع منجر می‌شود، گفت: اجرای این طرح‌ها موجب افزایش تولید، حفظ و احیای مراتع، درآمد بیشتر و بهبود معیشت بهره‌برداران محلی خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: طرح مرتع‌داری سند توسعه‌ای محسوب می‌شود که بهره‌برداران، دامداران و مرتع‌داران می‌توانند علاوه بر کار دامداری خود در مراتع به سایر فعالیت‌های اقتصادی در زمینه کشاورزی و غیر کشاورزی نیز بپردازند.

به گفته خزایی، دامداران با تهیه و ارائه طرح مرتع‌داری علاوه بر اعتبار بخشیدن بیشتر به پروانه چرای دام خود، می‌توانند نسبت به استعدادیابی و شناسایی پتانسیل‌های اراضی ملی و مراتع روستا اقدام کنند تا در قالب طرح مرتع‌داری به مرحله اجرا گذاشته شود.

وی افزود: بهره‌برداران در طرح مرتع‌داری می‌توانند در قالب فعالیت‌های مشارکتی و اقتصادی، پرورش طیور و آبزیان، بوم‌گردی و گردشگری، زنبورداری، پرواربندی و پرورش دام اقدام کنند و در این راستا به حفظ و توسعه مراتع و منابع طبیعی هم کمک شایانی کنند.

 به گزارش ایرنا؛ قرارداد احاله مدیریت طرح‌های مرتع‌داری روستای دِه‌چانه شهرستان ملایر نیز در دفترخانه اسناد رسمی منعقد شد.

شهرستان ملایر با وسعتی حدود ۳۲۰ هزار هکتار، حدود ۱۷۰ هزار هکتار اراضی ملی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha