به گزارش روز دوشنبه ایرنا، کمیسیون اروپا به تازگی پیش نویس طرحی را رونمایی کرده که بر مبنای آن، انرژی هسته ای و گاز طبیعی در زمره انرژی های پایدار و سبز قلمداد شده و سرمایه گذاری در زمینه آنها تسهیل میشود، اما این طرح موافقان و مخالفانی هم دارد.
به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی آرتیویای، اسپانیا از جمله کشورهایی است که با رد پیشنهاد کمیسیون اروپا برای گنجاندن انرژی هستهای و گاز طبیعی در فهرست انرژیهای سبز، این اقدام را «یک گام به عقب» و «یک سیگنال اشتباه» برای بازارهای مالی دانست.
کمیسیون اروپا بر اساس این طرح پیشنهاد میکند که نیروگاههای هسته ای و گازی در زمره تاسیسات مولد انرژی پایدار و سبز، جایگزین پروژههایی شوند که مبتنی بر زغال سنگ بوده و به ازای هر کیلووات ساعت تا ۲۷۰ گرم کربن دی اکسید منتشر میکنند.
ترِسا ریبِرا معاون نخست وزیری و وزیر انتقال اکولوژیکی اسپانیا در پاسخ به این پیشنویس گفت: ما فکر میکنیم که انرژی هسته ای و گاز طبیعی نه در طبقه بندی انرژیهای سبز و نه پایدار قرار دارند.
وی با بیان اینکه «اسپانیا یکی از مدافعان جدی طبقهبندی سبز به عنوان ابزاری کلیدی برای دسترسی سرمایهگذاران به منابع مشترک در جهت کربنزدایی از اقتصاد است» تاکید کرد: این یک گام رو به عقب بوده و منطقی نیست و نشانه های اشتباهی را برای انتقال انرژی به کل اتحادیه اروپا ارسال میکند.
کلمنت بوون، وزیر امور اروپایی فرانسه نیز اگرچه تایید کرد که این پیشنویس در سطح فنی خوب است اما تاکید کرد که این بلوک نمیتواند بدون انرژی هستهای تا سال ۲۰۵۰ میلادی به هدف کربن صفر برسد.
سازمان غیر دولتی مدافع محیط زیست «صلح سبز» نیز در مخالفت با پیشنهاد بروکسل در بیانیه ای اعلام کرد: ترویج این اشکال انرژیهای سمی و گرانقیمت در چند دهه آینده یک تهدید واقعی برای انتقال انرژی در اروپا خواهد بود.
طبق اعلام این نهاد، شرکتهای آلاینده از داشتن مهر تایید اتحادیه اروپا برای جذب پول، ادامه تخریب سیاره زمین، سوزاندن سوختهای فسیلی و زبالههای رادیو اکتیو خوشنود خواهند شد.
«صندوق جهانی طبیعت» نیز با صدور بیانیهای «نگرانی» خود را نه تنها از پیشنهاد بروکسل اعلام کرد، بلکه حتی تعیین تاریخ ۱۲ ژانویه به عنوان آخرین مهلت اعلام نظر کشورهای اتحادیه اروپا و کارشناسان را اقدامی «پیچیده و بحثبرانگیز» توصیف کرد.
رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان از طرح طبقه بندی سرمایهگذاریها در نیروگاههای گازی و هستهای به عنوان بخشهای سازگار با آبوهوا انتقاد کرد. او که نماینده سبزها در دولت ائتلافی آلمان است پیشنویس اخیر را غیرقابل تایید خواند.
آلمان، بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، نیمی از شش نیروگاه هستهای خود را که هنوز فعال بود، در روز جمعه تعطیل کرد و قرار است تا سال آینده نیز به چندین دهه استفاده از انرژی هستهای پایان دهد.
در اتریش لئونور گیوسلر، وزیر حفاظت از آبوهوا از حزب سبزها نیز به شدت مقررات پیشنهادی را رد کرد و گفت: نیروگاههای گازی و هستهای برای آبوهوا و محیط زیست مضر هستند و آینده فرزندان ما را نابود میکنند.
اتحادیه اروپا درحالی تحت شرایطی سرمایه گذاری در نیروگاههای گازی را در این طرح گنجانده که گاز یک سوخت فسیلی آلاینده است؛ با این وجود کمیسیون اروپا به آن به عنوان پلی برای رسیدن به انرژی پاک در آینده مینگرد.
نظر شما