به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مطلب را سعیدرضا عاملی در آیین تجلیل از مقام شامخ شهدای مقاومت و دومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس که در سالن فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، عنوان کرد.
وی با تسلیت سالروز ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و تقارن سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: سردار سلیمانی یک شخصیت بزرگ الهی و انقلابی بود که شاخص عملی برای همه آحاد ملت ایجاد کرده است. اگر امروز نسلهای ما در هر گروه سنی و ظرفیت اجتماعی در ایران و در جمع امت اسلامی به تعبیر حکیم فرزانه انقلاب؛ بخواهند به یک شخصیت، الگو و مکتب عملی رجوع کنند، سردار سلیمانی این سمبل بارز است.
عاملی افزود: بسیاری از انقلابی بودن سخن میگویند، اما سردار حاج قاسم سلیمانی یک نماد انقلابی با همه شاخصهای والا بود. ایشان به تمام معنا موحد و پیروی خداوند متعال بود. سردار دلها خود را از همه امور غیر خدا، جدا کرد و در متن امور الهی قرار داد و مهذب بود. ایشان پیرو واقعی ولی خدا و ولایت امر در همه زمینه ها بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: سردار سلیمانی به امور و مظاهر دنیوی وابسته نبود و خود را از هر نوع وابستگی منجر به محدویت مبرا کرده بود؛ برای امت پدری میکرد. ایشان نشان داد که اگر یک انسان مسلمان و مومن انقلابیِ متدین باشیم، همه مردم همراه خواهند بود. اگر به دلایلی از مردم در امور فاصله میگیریم چون خالی از این ویژگی بارز هستیم. سردار سلیمانی انسانی انقلابی، مومن، مهذب، متدین و پاکی بود که از هر نوع خطای ناشی از دور شدن از توحید و ولایت مبرا بود.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: امروز با گذشت دو سال از شهادت سردار سلیمانی به تعبیر رهبری معظم، مکتب آن زندهتر شده است. رهبر حکیم انقلاب در بیاناتشان فرمودند که دشمن از شهید سلیمانی بیشتر هراس دارد تا سردار سلیمانیِ زنده که این موضوع بر میگردد به قابلیتهایی که خداوند متعال به انسانهای مومن و شهید عطا کرده است. انسان به صورت نمایشی این مرتبه را کسب نمیکند بلکه انسان باید با این حقیقت درونی الهی زندگی کرده باشد.
وی خاطرنشان کرد: رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: خداوند به شکل ظاهری شما و حتی اعمال شما نگاه نمیکند؛ بلکه به دلها و نیات شما توجه می کند. در واقع خداوند به خطورات قلبی انسان توجه دارد. خطورات قلبی سردار حاج قاسم سلیمانی و شهید ابوالمهدی المهندس حکایت از این داشت که پیوندشان با خداوند متعال عمیق است از این رو بحث یک سال و دو سال و... چند سال نبود بلکه از مخاطرات دوران دفاع مقدس گرفته تا مخاطرات دوران صیانت از حرم اهل بیت (ع) و صیانت از امت اسلامی و بیشتر از آن صیانت از اصل انقلاب اسلامی دوره مجاهدت و ابتلائات ایشان بود.
عاملی تاکید کرد: «انقلاب اسلامی» دارای اهمیت محوری و کلیدی است که در بسیاری از اوقات در مشغله های زندگی به فراموشی سپرده شده است. اگر شب و روزمان، فرزندان و خودمان را فدای صیانت از انقلاب اسلامی کنیم، کار خاصی انجام ندادهایم چون احیا و صیانت از انقلاب اسلامی همانا احیای اسلام رسول الله(ص) و احیای اسلام اهل بیت(ع) است که روی آن را غباری فرا گرفته است.
وی افزود: زمانی که حضرت حجت(عج) تشریف فرمایی میکنند «یستنف الاسلام، اسلام الجدیدا» اسلامی را عرضه میدارند که تا حدی روی اسلام غبار گرفته که آن را مردم جدید تلقی میکنند. از این رو تمام همت امام خمینی(ره) و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و پیروان صدیق این است که انقلاب اسلامی که حرکتی برای غبارروبی اسلام تحریف شده است را زنده نگه دارند. انشاءالله ادامه دهنده این مسیر باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن سپاس از شهلا پناهی، نویسنده کتابهای مدافعین حرم گفت: ایشان عمر و همت خود را در مسیر نگارش زندگی شهدا گذاشتند. شهدایی که نمونهای از پیروان سیره پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) و به خصوص سید الشهدا(ع) هستند.
وی درخصوص دوران دفاع مقدس اظهار داشت: دوران جنگ، دوره پاک سیرتیِ خیره کنندهای بود. گردان یک ساعت قبل از نماز صبح بیدار بود و اگر کسی اهل نماز شب نبود، خجالت میکشید. همچنین اگر رزمندهای به دلایلی توفیق تهجد پیدا نمیکرد در جمع احساس انزوا میکرد. اگر نویسندهای با فکر و ذهن و قلم و جانش، صافی و پاکی انسان های پاک سیرت را بر روی کاغذ بیاورد، ارزشمند است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از نمودها و نمادهای شخصیت سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی پیوند با شهدا بود که رهبری بغضشان را در بیان اخیرشان به خاطر این پیوند شکستند. احساس مسئولیت نسبت به شهدا و خانواده شهدا در شخصیت سردار سلیمانی موج میزد و امیدواریم خداوند این احساس مسئولیت را به ما مرحمت کند. در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی خداوند توفیق دهد تا گامهای عملی موثر در صیانت از فرهنگ اسلامی و فرهنگ متکی بر اسلام انقلابی امام خمینی (ره) را دنبال کنیم.
در این مراسم از شهلا پناهی نویسنده و خاطرهنگار شهدای مدافع حرم تجلیل و قدردانی شد. پناهی نویسنده ۱۱ عنوان کتاب در مورد مدافعان حرم است که سه عنوان آن به زبان عربی ترجمه شده و این کتابها بارها مورد تجدید چاپ قرار گرفته است. «چشمان یعقوب»، «تیه دا»، «چمروش»، «رفیق مثل رسول»، «حلب، خان طومان، پلاک ۲۵» و «ماه کامل» از جمله آثار این نویسنده توانای کشور است.
نظر شما