به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، داود میرشکار درباره آخرین وضعیت زیستگاه ها و برکه هایی در سیستان و بلوچستان که زیستگاه گاندوها هستند، گفت: با توجه به بارش های اخیر و افزایش سطح آب در زیستگاه ها و برکه های منطقه، احتمال جابجایی گاندوها با جریان آب و واکنش های پرخاشگرانه این حیوانات افزایش یافته است.
وی افزود: قلمرو زیستی گونه های حیات وحش براثر حوادث طبیعی از قبیل سیل، خشکسالی یا جاری شدن روان آب های بارشی دچار تغییر می شود و در بسیاری از موارد موجب تغییر مکان گونه های جانوری مثل گاندوها از زیستگاه اصلی می شود.
میرشکار ادامه داد: تغییر مکان گاندوها بر اثر جاری شدن بارش های اخیر و در نتیجه تغییر قلمرو زیستی موجب رفتار های پرخاشگرانه و تهاجمی از سوی گونه به دلیل حفظ قلمرو است و این هشداری جدی است به گردشگران و برخی جوامع محلی میزبان گاندو است تا ضمن مراقبت در فصل بارش ها، با مشاهده گاندوها در نزدیکی سکونتگاه های انسانی موضوع را بلافاصله به محیط زیست استان برای اقدامات حفاظتی و انتقال گاندو به زیستگاه امن، اطلاع رسانی کنند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: گشتهای یگان حفاظت محیطزیست استان با برنامهریزی انجام شده به صورت مرتب و شبانهروزی، وسعت بسیار زیادی از مناطق تحت مدیریت و زیستگاههای گونه گاندو را تحت مراقبت دارد و به محض اطلاعرسانی از سوی مردم و دوستداران محیطزیست، در محل حاضر و اقدامات مورد نیاز را انجام خواهد داد.
تمساح پوزه کوتاه مردابی گونهای است که پراکنش جهانی آن منحصر به کشورهای ایران، پاکستان، هندوستان، نپال و بنگلادش بوده و در برمه (میانمار) نسل آن منقرض شده است. تنها زیستگاه این گونه در ایران نیز منطقه حفاظت شده گاندو (باهوکلات) است که زیستگاه های تمساح در آن از شهرستان سرباز در مسیر رودخانه سرباز شروع شده و پس از ادامه در مسیر این رودخانه و رودخانه باهوکلات به برکه کلانی در نزدیکی هور باهو ختم می شود.
نظر شما