رسول کریمی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا، با اشاره به رتبه اول استان تهران در توسعه سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای و صدور پروانه در سال گذشته افزود: از نظر زمانبری صدور پروانه، متوسط زمان تمدید پروانه به ۷ روز و میانگین زمان صدور پروانه گلخانه به زیر ده روز کاری رسیده است.
وی با بیان اینکه در زمانبری حوزه دام به دلیل نیاز به استعلام بهداشتی از سازمان نظام دامپزشکی این زمان بین ۴۰ تا ۴۵ روز است ادامه داد:سامانه سماک (امور مرتبط با صدور و تمدید پروانه که زیرحوزه وزارت جهاد کشاورزی است) عمده خدمات را به مخاطبین ارائه می دهند.
وی با اشاره به وجود بیش از ۵۱ هزار واحد بهره برداری در استان تهران و نیاز این مجموعه به بهره گیری از فناوری های نوین و بازنگری در روش های سنتی گفت: باید سطح سواد بهره برداران و ارتباط مهندسین بخش کشاورزی را با این قشر زحمتکش افزایش داد.
معاون سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با اشاره به اینکه فراهم کردن بستر ورود متخصصین به واحدهای تولیدی ضروری است، تاکید کرد: ورود فارغ التحصیلان بخش کشاورزی به عرصه تولید منجر به افزایش بهره وری می شود.
کریمی با بیان اینکه بهترین یارانه ارائه خدمات به تولیدکننده است، بیان داشت: اما هیچ توجهی به حوزه آموزش نشده و یارانه ها به سموم و کودهای شیمیایی تعلق می گیرد، این در حالیست که بخشی از یارانه تولید کنندگان می تواند در راستای آموزش و ترویج و فعال نگه داشتن تخصص های مربوطه به این شرکتها اختصاص یابد.
وی با اشاره به اجرای طرح آزمایشگاهی پایش مجدد پروانه های گلخانه ای صادرشده بر پایه سامانه اطلاعات جغرافیایی که برای اولین بار در سطح کشور در شهرستان ری آغاز شد، گفت: در این طرح، اشخاص حقیقی یا حقوقی که از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی پروانه دریافت کرده بودند، راستی آزمایی شده و با بررسی ۸۹۰ پرونده، ۵۵ پروانه به علت انحارف از طرح ابطال شد.
وی با اشاره به ساماندهی و صدور پروانه واحدهای گیاه پزشکی، سم فروشی ها و کلینیک ها افزود:، کلیه عرضه کنندگان سموم و آفت کش های گیاهی که محصولی را در اختیار مردم قرار می دهند، باید در سامانه تاک ثبت شود و به موازات در سامانه سانکا احراز هویت گردند، چرا که این مسئله به دلیل ارتباط با سلامت محصول از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کریمی ادامه داد: با حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، به پوشش ۷۰ درصدی نظارت و کنترل بیش از صد واحد سم فروشی رسیده ایم که استان تهران جزو استان های برتر کشور در این زمینه به شمار می آید.
معاون سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، توسعه بخش کشاورزی را مستلزم استاندارد کردن و مهندسی شدن این بخش دانست و یادآور شد: تقویت شبکه ها و شرکتهای فنی مهندسی و مشاوره ای، ایجاد کلینیک ها و مراکز خدمات بخش خصوصی در حوزه کشاورزی را در دستور کار داریم که البته نیازمند کمک دولت و حمایت سیستم بانکی است.
نظر شما