۱۸ دی ۱۴۰۰، ۱۵:۲۴
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 84606196
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

هشدار کمیته بین المللی نجات در باره فروپاشی سیستم بهداشتی افغانستان

کابل - ایرنا - کمیته بین المللی نجات با هشدار در باره فروپاشی سیستم بهداشتی افغانستان اعلام کرد انتظار می رود که ۹۰ درصد از مراکز درمانی این کشور تعطیل شود.

به گزارش  ایرنا،روزنامه صبح کابل روز شنبه به نقل از گزارش کمیته بین المللی نجات اضافه کرد سیستم بهداشتی افغانستان در معرض فروپاشی است و انتظار می‌رود بیش از ۹۰ درصد از مراکز درمانی کشور تعطیل و میلیون‌ها نفر از مراقبت‌های اولیه محروم شوند.

در این گزارش که روز گذشته (جمعه) منتشر شده، آمده است روی‌کارآمدن طالبان باعث شد تا کمک‌کنندگان بین‌المللی بیشتر کمک‌های مالی غیرانسانی خود را به حالت تعلیق درآورند و میلیاردها دلار دارایی این کشور را مسدود کنند.

کمیته‌ بین‌المللی نجات گفته است که بدون این بودجه،بیشتر مراکز درمانی تعطیل شده‌ و اقتصاد افغانستان در حال سقوط است و این امر منجر به محرومیت میلیون ها نفر از خدمات اولیه می شود.

این کمیته افزوده است که در دو دهه‌ گذشته، افغانستان برای پرداخت حقوق کارمندان از جمله کارکنان بهداشت، آموزگاران و ارایه خدمات عمومی ضروری به شدت به بودجه خارجی وابسته بوده است.

به‌گفته‌ کمیته‌ی ‌بین‌المللی نجات، دولت قبلی حدود ۷۵ درصد از هزینه‌های عمومی خود را از منابع خارجی تامین می کرد. حدود ۳۰ میلیون شهروند افغان از طریق یک برنامه تحت مدیریت بانک جهانی، به خدمات بهداشتی دسترسی داشتند.

کمیته‌ بین‌اللملی نجات در این گزارش گفته است که اکنون انتظار می‌رود بیش از ۹۰ درصد از کلینیک‌های درمانی کشور تعطیل و میلیون‌ها نفر از مراقبت‌های اولیه محروم شوند که این امر خطر عمده شیوع بیماری مسری ، سوء‌تغذیه و مرگ‌های قابل پیش‌گیری را ایجاد کند.

این کمیته در بخشی از گزارش خود با اشاره به وضعیت اقتصادی افغانستان گفته است که تا اواخر سال ۲۰۲۱، نزدیک به نیمی از مردم افغانستان با بدتر ناامنی غذایی مواجه بودند.

کمیته‌ی بین‌المللی نجات افزوده است که ممکن است در اوایل سال جاری میلادی، ۵۵ درصد از مردم افغانستان با ناامنی غذایی حاد مواجه شوند؛ از جمله نزدیک به ۹ میلیون نفر در سطوح اضطراری، یک قدم قبل از شرایط قحطی قرار گیرند.

این کمیته تأکید کرده است که ناامنی غذایی احتمالا در سال ۲۰۲۲ عمیق‌تر خواهد شد؛ زیرا افغانستان با کمبود مواد غذایی، افزایش سریع قیمت مواد اولیه و خشکسالی مداوم مواجه است.

کمیته‌ی بین‌المللی نجات در گزارش خود به وضعیت زنان و دختران افغانستان نیز اشاره کرده و افزوده است که آن‌ها اکنون در معرض خطر بیشتر خشونت مبتنی بر جنسیت، ازدواج کودکان، استثمار و سوء‌استفاده قرار دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha