به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه شریف، رسول جلیلی در مراسم دومین سالگرد جان باختن شهدای سانحه هواپیمای اوکراینی، افزود: جایگاه خانوادههای داغدار این فاجعه در پیشگاه خداوند متعال رفیع و نزد مردم ایران عزیز و ارجمند است. گرامیداشت یاد سفرکردگان این اتفاق تلخ و به طور خاص ۱۶ شهید شریفی این سانحه کمترین وظیفه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه صنعتی شریف است.
وی ادامه داد: بنده به نمایندگی از دانشگاه صنعتی شریف تلاش کردهام ارتباط با این اعضای گرانقدر را در دستور کار قرار دهم و در صورت امکان در منزل این بزرگواران حضور پیدا کنم. بار دیگر از این عزیزان برای حضور در دانشگاه دعوت کرده و تاکید میکنم درهای دانشگاه صنعتی شریف برای همیشه به روی این عزیزان گشوده است.
سرپرست دانشگاه صنعتی شریف گفت: در صحبتهایی که با خانواده این قربانیان داشتم، آنها بر ضرورت زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدایشان، توجه بیشتر و مستمر دانشگاه به این موضوع، پیگیری حادثه و اطلاعرسانی دقیق از چند و چون پرونده این حادثه برای خانواده این قربانیان و همه ایرانیان تاکید کردند.
جلیلی با بیان اینکه برخی از درخواستهای خانوادههای دانشجویان قربانی سانحه از اختیارات دانشگاه خارج است، تصریح کرد: در خصوص برخی موارد دیگر اقداماتی در حد وسع صورت گرفته است. با شهرداری تهران، ستاد نماز جمعه و صدا و سیما مذاکراتی انجام شد تا یاد و خاطره این عزیزان در سطح شهر و کشور بازتاب داشته باشد. در روز دانشجو نیز عکس این شهدا در کنار سایر شهدای دانشگاه قرار گرفت و از سوی ریاست جمهوری به مقام این شهیدان ادای احترام شد. ساخت یادمان برای تمامی شهدای دانشگاه نیز در دستور کار دانشگاه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: به یاد قربانیان این حادثه، ساخت مدرسه در مناطق محروم سیستان و بلوچستان به همت استادان و دیگر اعضای خانواده دانشگاه صورت گرفته است. ساخت این مدارس در مراحل پایانی تجهیز است.
سرپرست دانشگاه صنعتی شریف از ایجاد یک جایزه تحصیلی ویژه خبر داد و گفت: این جایزه ویژه به تعداد ۱۶ مورد به نام شهیدان دانشگاه شریف اعطا خواهد شد. منابع این جایزه تهیه شده و فراخوان آن صادر میشود تا از ابتدای سال تحصیلی آینده به ۱۶ نفر از دانشجویان دکتری تقدیم شود.
جلیلی افزود: اطمینان میدهم که دانشگاه شریف، توان خود را برای حفظ یاد و خاطره این ستارگان سفرکرده به کار خواهد بست. بیتردید تحمل مصیبت فقدان این عزیزان از دست رفته برای هرکس که دل در گرو این سرزمین داشته باشد، دشوار و طاقت فرسا است. تسریع در روند بررسی پرونده و برگزاری دادگاه برای رفع ابهامات موجود در علل بروز این حادثه درخواست همه خانوادههای داغ دیده و بنده به نمایندگی از خانواده دانشگاه صنعتی شریف است.
وی تاکید کرد: با گذشت دو سال از حادثه هواپیمای اوکراینی، یاد شهدای عزیزمان هنوز در حافظه دانشگاه زنده است و بیشک نام و یاد ایمان آقابالی، منصور اثیعشری اصفهانی، مهدی اسحقیان، امیر اشرفی حبیبآبادی، محمود الیاسی، محمدامین بیروتی، آرش پورضرابی، زهرا حسنی سعدی، حمیدرضا ستاره کوکب، محمد صالحه، فائزه فلسفی و دو فرزندش، میلاد قاسمی آریایی، پونه گرجی، مریم ملک، الناز نبیی و غزل نوریان در این دانشگاه زنده و جاری خواهد بود. اینجانب ضمن ابراز همدردی عمیق با تمام بازماندگان این فاجعه، از خداوند متعال برای درگذشتگان طلب مغفرت و برای بازماندگان طلب صبر دارم.
فرهاد دانشجو سرپرست دانشگاه تربیت مدرس نیز در این مراسم اظهار داشت: اندوه از دست دادن نابهنگام هر عزیزی تلخ، سنگین و جانسوز است، ولی چارهای جز تسلیم نیست. حادثه جانگداز سقوط هواپیمای اوکراینی و شهادت سرنشینان آن از جمله دو دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس سارا ممانی و فروغ خادم دلهای همه ایرانیان را محزون کرد. امیدوارم مسئولین مربوطه، ابعاد این حادثه را هرچه زودتر برای خانواده این شهدا روشن کنند.
وی در پایان افزود: برای خانواده بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل از خداوند متعال مسئلت دارم و اعلام میکنم در کنار خانواده بازماندگان هستیم و با آنها در این غم شریک هستیم.
در ادامه این مراسم منصور انبیاء سرپرست دانشگاه علم و صنعت گفت: فرا رسیدن دیماه یادآور خاطره تلخ و جان فرسای عروج ملکوتی سردار دلها و در پی آن پرواز ابدی و بی بازگشت جمعی از نخبگان علمی کشور است که در انتظار درخشش و سربلندی روزافزون آنها بودیم.
وی ادامه داد: فاجعه غمبار جمعی از هموطنان و نخبگان و سرمایههای جوان کشور در حادثه هولناک سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی همچنان پس از گذشت دو سال مایه تالم و تاسف و تاثر جامعه دانشگاهی و همه انسانهای فرهیخته و دلسوز کشور است. در این دو سال غم گرانی بر خانواده این عزیزان وارد شد و حقیقتا باید آنها را در ازای تحمل این مصیبت به پاداشی که خداوند در قرآن کریم وعده داده است، بشارت داد.
سرپرست دانشگاه علم و صنعت افزود: متأسفانه در میان این عزیزان، دانشآموختگان دانشگاه علم و صنعت حضور داشتند و این مساله، دانشگاه علم و صنعت ایران را به طور مضائف شریک این غم بزرگ کرد.
وی در ادامه گفت: محمدحسین ساکت دانشجوی مقطع دکتری مهندسی راه آهن، پدرام موسوی، مژگان دانشمند، رستگار رحیمی، آروین مرتب، پدرام جدیدی، پانیذ سلطانی، فریده غلامی، آلما اولادی، اردلان ابنالدین حمیدی، سام ذکایی و روجا آزادیان ۱۲ عضوی هستند که از خانواده دانشگاه علم و صنعت ایران در این واقعه تلخ از میان ما رفتند.
انبیاء خاطرنشان کرد: به نمایندگی از خانواده بزرگ دانشگاه علم و صنعت ایران خاطره این عزیزان سفرکرده را گرامی داشته و مراتب همدردی عمیق خود را با خانواده و دوستان این عزیزان ابراز میدارم و از خداوند متعال برای آنها صبر جمیل و اجر جزیل مسالت دارم. در برابر خانواده معظم درگذشتگان و شهدای عزیزی که روحشان اکنون ناظر بر ماست، پیمان میبندیم که در راه سربلندی میهن اسلامی که آنها هم سخت دلبسته آن بودند، از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم.
حسن قدسیپور سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تسلیت این حادثه به خانواده های داغدار گفت: در سالروز فاجعه غمبار ۱۸ دی هستیم که در این حادثه تعدادی از دانشجویان و نخبگان کشور جان باختند. این حادثه موجب غم فراوان و اندوه عمیق تمام دانشگاهیان و تمام جامعه ایرانی شد. این فرزندان پاره تن ما بودند که در این حادثه از دنیا رفتند.
وی با بیان اینکه در این حادثه غمبار دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سوگ هفت تن از عزیزان خود نشست، ادامه داد: فقدان و از دست دادن فرزندان این مرز و بوم دل ما را داغدار کرد.
قدسیپور افزود: نسیم رحمانیفرد، امیرحسین سعیدینیا، شادی جمشیدی، الما اولادی، فراز فلسفی، معمصومه غریب و پریناز قادرپناه از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر بودند که در این حادثه جان باختند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: خانواده دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سالروز این حادثه ضمن ابراز تاسف از این واقعه، با بازماندگان و خانوادههای محترم آنها ابراز همدردی کرده و از خداوند متعال صبر جمیل و اجر جزیل مسالت می کنم.
سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران در این مراسم اظهار داشت: به عنوان عضوی از خانواده آموزش عالی از این اتفاق ناگوار متاثر شدیم. حادثه تلخی که متأسفانه برخی افراد به دنبال عقده گشایی بودند و تلاش کردند که از این فرصت استفاده کنند و به خدمات ارزشمندی که مدافعین حرم دارند و عزیزانی که از امنیت این کشور دفاع میکنند، خدشه وارد کنند.
وی ادامه داد: در روزهای گذشته سالگرد شهادت حاج قاسم را سپری کردیم و امروز در سالگرد حادثه هواپیمای اوکراینی داغدار این عزیزان هستیم. آنچه که مهم است، این است که برای شناخت هر مسئلهای باید به شناخت ریشههای آن بپردازیم.
سرپرست دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه دشمنیهای آمریکا و اسرائیل علیه ما تمام شدنی نیست، خاطرنشان کرد: ما دانشگاهیان، عامه مردم و تمام دلسوزان انقلاب باید توجه داشته باشیم که ریشههای مسئله را با عارضهها اشتباه نگیریم. چراکه گاهی اوقات با جوسازیهایی که میشود، متاسفانه به خاطر نداشتن بصیرت کافی در دام این توطئهها میافتیم.
مقیمی افزود: میتوانیم درسهای زیادی از این حادثه بیاموزیم. هرچند متاسفانه ناهماهنگیهایی در فضای کشور برای مدیریت این نوع بحرانها وجود دارد که در این حادثه به خوبی خود را نشان داد و باید ریشهیابی کنیم که چرا این اتفاقها میافتد.
در ادامه حسن کریمی مزرعه شاهی سرپرست دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با گرامیداشت یاد قربانیان حادثه هواپیما اوکراینی گفت: حادثه سقوط این هواپیما در ایام بحرانی کشور و اوج یک التهاب بینالمللی بود و این حادثه را تسلیت میگویم. متاسفانه در این پرواز بسیاری از سرمایههای ملی و فرا ملی را از دست دادیم که عمدتا فارغالتحصیلان دانشگاههای تراز اول کشور بودند.
وی ادامه داد: دو تن از این عزیزان فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بودند که به خانواده این عزیزان تسلیت میگوییم.
سرپرست دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی افزود: به سهم خودم و به عنوان یکی از اعضای جامعه دانشگاهی کشور امیدوارم سیر قانونی این پرونده به زودی در قوه قضائیه به پایان برسد تا عواملی که قصور داشتند، شناسایی و معرفی شوند و این امر حداقل موجب کاهش آلام خانوادههای داغدار شود. قطعا بیان حقیقت و شفافسازی خواسته آحاد ملت در این حادثه دلخراش است.
وی در پایان گفت: برای همه این عزیزان از دست رفته طلب مغفرت دارم و برای بازماندگان آنها آرزوی تندرستی و صبر دارم و امیدوارم در ادامه به هیچ وجه شاهد چنین حادثههای دلخراشی نباشیم.
پس از سخنان روسای دانشگاههای برتر کشور پیام تسلیت سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهور پخش شد.
ستاری در بخشی از سخنان خود گفت: دعوت به صبوری از خانوادههای داغ دیده بسیار سخت است. متاسفانه امسال دومین سالگرد شهادت عزیزان پرواز اوکراین است و من به عنوان فردی که زندگی خود را در پایگاه هوایی گذراندم و پدر خود را در سانحه مشابهی، بدون دیدار و خداحافظی از دست دادهام این خانوادهها را بخوبی درک میکنم.
وی ادامه داد: کلمات از توصیف این مصیبت عاجزند و تنها حرفی که میتوان گفت آرزوی صبر برای بازماندگان است. از دست دادن یک عزیز قابل جبران نیست و جای خالی او هرگز پر نمیشود، به خصوص اتفاقی با این کیفیت که برای همیشه در ذهنها و یادها میماند.
ستاری در پایان سخنان خود گفت: امیدوارم این اتفاق درسی باشد برای همه ما و چنین حوادثی دیگر تکرار نشود و همه عزیزان و بازماندگان در ادامه زندگی موفق باشند و إن شاءالله اتفاقات خوبی بعد از این برایشان رقم بخورد و این داغ بزرگ باعث تغییر رویکرد چنین مسائلی در کشور شود.
در ادامه محمد فخارزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شریف در خصوص اعطای ۱۶ بورسیه دکترا به یاد ۱۶ دانش آموخته شریف اظهار داشت: این دانشگاه به یاد عزیزانی که در این حادثه از دست داد و به یاد ۱۶ دانش آموخته خود، امسال تصمیم گرفته است ۱۶ بورس دکتری به دانشجویان دکتری تقدیم کند.
فخارزاده در خصوص جزییات این بورسیه افزود: این بورس با حمایت انجمن حامیان دانشگاه صنعتی شریف شامل ۱۶ جایزه ۲۴۰ میلیون ریالی است که به مدت یک سال به ۱۶ دانشجو دکترا تقدیم میشود و اطلاعرسانیهای لازم برای ثبتنام برای دریافت این جایزه به زودی اطلاعرسانی خواهد شد. همه تلاش این است که در آغاز فروردین ۱۴۰۱، به مدت ۱۲ ماه این بورس را به یاد و خاطره عزیزانی که از دست دادیم، به دانشجویان دکتری تقدیم کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: این بورسیه به دانشجویانی تقدیم میشود که از پروپزال دکترای خود دفاع کرده و شرایط آموزشی و تحصیلی مناسبی داشته باشند. البته توصیه استاد راهنما نیز برای دریافت این بورس لازم است.
وی تاکید کرد: این بورس به دانشجویانی تعلق میگیرد که از هیچ ارگان یا نهاد دیگری حمایت مالی نداشته باشند. تلاش میکنیم در نیمه اسفندماه لیست نهایی این بورس را اعلام کنیم و از اول فروردین سال آینده تقدیم دانشجویان کنیم.
سپس عادل فردوسیپور استاد دانشگاه صنعتی شریف طی یک پیام ویدیویی از دست دادن این نخبگان را تسلیت گفت و اظهار کرد: در حادثه تلخی که گذشت ما ۱۷۶ نفر را از دست دادیم. به خانواده بزرگ دانشگاه صنعتی شریف و به خصوص به خانواده بازماندگان که جگرگوشههای خود را از دست دادهاند، تسلیت میگویم.
وی افزود: این ضایعه، بسیار بزرگ، فراموش نشدنی و غیر قابل جبران بود. انشاءالله بتوانیم قدر سرمایههایمان را بیشتر بدانیم.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در سخنانی ضمن ابراز همدردی با خانواده و دوستان داغدار جانباختگان و جامعه دانشگاهی برای تمامی شهدای این حادثه طلب رحمت و مغفرت کرد.
گفتنی است دومین مدرسه شریف نیز در مناطق محروم سیستان و بلوچستان به یاد فرزندان شریف به همّت استادان دانشگاه صنعتی شریف در یکی از دوردستترین نقاط کشور (روستای بلنگی چابهار) ساخته شد. مدت زمان این پروژه حدود ۱۸ماه در شرایط شیوع کرونا، و با هزینه حدود ۱.۵ میلیارد تومان انجام شد.
این مدرسه دارای ۹ اتاق و مساحتی حدود ۵۰۰ متر است و از بهترین مصالح داخلی ساخته شده است. مدرسه برای تجهیز به آموزش و پرورش تحویل داده شده است.
مدرسه شریف در روستای بلنگی بیادبود ۱۶ دانش آموخته دانشگاه شریف جان باخته در صانحه هوایی دیماه ۹۸ برای شروع سال تحصیلی در مهرماه تحویل شد تا در آینده محلی برای آموزش کودکان محروم پنج روستای اطراف بلنگی باشد و سهم خود را در بیداری علمی و نشر تفکر علمی در بین فرزندان محروم این سرزمین ادا کند.
مراسم دومین سالگرد جان باختن شهدای سانحه هواپیمای اوکراینی با حضور روسای دانشگاههای صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی، تربیت مدرس و دانشگاه تهران به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش ایرنا، هواپیمای بویینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراین با ۱۷۶ مسافر و ۹ خدمه پروازی که صبح چهارشنبه ۱۸ دی ماه سال ۱۳۹۸ تهران را به مقصد کییف (پایتخت اوکراین) ترک میکرد، حوالی شهر جدید پرند در استان تهران سقوط کرد و همه مسافران آن به شهادت رسیدند.
صبح شنبه ۲۱ دی ماه سال ۱۳۹۸، ستاد کل نیروهای مسلح کشور تاکید کرد که بر اثر بروز خطای انسانی و غیرعمد، هواپیمای خطوط هوایی اوکراین مورد اصابت شلیک پدافند هوایی قرار گرفت.
نظر شما