محمد قاسمی نژاد روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:برای کشت محصول بهاره ذرت علوفه ای در خوزستان ۶۰۰ تن بذر از چهار رقم پربازده در حال آماده سازی و انتقال به انبار است.
وی با بیان اینکه کشت ذرت علوفهای طبق تقوم تنظیمی از ۱۵بهمن شروع و خرداد ماه ۱۴۰۱ برداشت آن شروع میشود پیش بینی کرد از هر هکتار ذرت علوفه ای بهاره در خوزستان ۵۰ تا ۵۵تن در هکتار محصول برداشت شود.
قاسمی نژاد زمان کشت ذرت علوفهای بهاره که عمدتا" در شمال خوزستان کشت می شود را ۱۵ بهمن تا فروردین ماه ۱۴۰۱ عنوان کرد و گفت: عمده کشت ذرت در خوزستان به صورت علوفهای است.
برنامه کشت تابستانی ۵۰هزار هکتار ذرت در خوزستان
رییس نمایندگی شرکت توسعه کشت ذرت در خوزستان از برنامه کشت تابستانی۵۰هزار هکتار ذرت در این استان خبر داد و گفت: بخش زیادی از کشت تابستانی ذرت که پس از برداشت گندم شروع می شود به صورت دانهای خواهد بود.
وی گفت: در صورت تامین پایدار آب و برداشتن محدودیت کشت امکان کشت ذرت در این سطح وجود دارد.
به گفته قاسمی نژاد در سال زراعی گذشته حدود ۴۷هزار هکتار ذرت علوفهای و دانهای در خوزستان کشت شد که از این میزان ۱۷هزار هکتار کشت بهاره و ۳۰هزار هکتار کشت تابستانی بود.
تابستان امسال سطح زیرکشت ذرت دانهای و علوفهای در خوزستان به علت کمبود آب و خشکسالی تا ۴۰درصد کاهش یافت.
در سال زراعی گذشته هر کیلوگرم ذرت دانه ای در خوزستان تا ۷۰هزار ریال و ذرت علوفهای تا چهارهزار ریال به فروش رفت.
ذرت از کشت های اصلی و راهبردی در خوزستان است ولی سطح زیرکشت آن در سال های اخیر به علت خشکسالی و متعاقب آن عدم انعقاد قرارداد سازمان آب و برق خوزستان با کشاورزان ذرت کار در نوسان بوده است.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تن محصولات زراعی ، باغی ، شیلات ، دام و فرآوردههای دامی و تولید ۱۴درصد کل محصولات زیربخش کشاورزی ، رتبه نخست را در کشور دارد.
خشکسالی سال زراعی گذشته و اعمال محدودیت وممنوعیت کشت تابستانه ، میزان تولیدات بخش کشاورزی خوزستان را ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش داد.
استان خوزستان ۱.۲میلیون هکتار اراضی زیرکشت دارد ولی در صورت تامین آب و احداث شبکه های آّبیاری و زهشکی ، امکان توسعه اراضی کشاورزی تا ۲.۲میلیون هکتار وجود دارد.
اهواز- ایرنا - رییس نمایندگی شرکت توسعه کشت ذرت در خوزستان از هدفگذاری کشت ذرت علوفه ای در سطح ۲۰هزار هکتار در این استان خبر داد و گفت: برای کشت این اراضی ۲ هزار تن بذر ذرت علوفه ای نیاز است.
نظر شما