علی اکبر صابری روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس مطالعه ای در این اداره کل انجام شده و بر اساس لیست اولیه از روستاهای دچار مخاطرات طبیعی، ۳۰۰ پروژه باید برای ایمن سازی روستاها انجام شود که شامل اقدامات همچون اجرای دیوار ساحلی، تثبیت سنگ و یا پروژه های ایمنی در برابر حوادث سیل و یا سنگ غلتان است.
وی افزود: اجرای پروژه ها در فاز نخست در روستاهایی که به لحاظ خطرپذیری در وضعیت نامناسب قرار دارند در اولویت است و برای اجرای پروژه های ایمن سازی در این تعداد روستا دست کم ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
صابری خاطرنشان کرد: تامین این میزان اعتبار به دفتر مدیریت بحران استانداری و نیز سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان پیشنهاد و درخواست شده است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان شمالی با اشاره به اینکه ایمن سازی در پنج روستای استان شامل عرب، گلی، نرگسلو، شعبان و سرانی در اولویت است گفت: اجرای پروژه ها در این روستاها نیازمند مطالعه کامل تر است تا بتوانیم برای آن پروژه تعریف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: پیش از این و پس از سیل های خسارت زای سال ۹۸، پژوهشکده سوانح طبیعی، مطالعه بر روی ۱۷ روستای استان را در دستور کار قرار داد که اعتباراتی هم در زمینه ایمنی سازی روستاها که عمدتا دچار رانش زمین بود به دست رسید، اکنون نیاز است تا طرح ها و پروژه های ایمن سازی تکمیل شود و در این زمینه اعتبار مورد نیاز تخصیص یابد.
وی افزود: در سال ۹۸، پروژه های ایمن سازی در ۶۵ روستا تعریف شد که در این زمینه ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت همچنین در سال ۹۹ در این زمینه ۷۰ میلیارد ریال اعتبار به دست رسید.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان شمالی افزود: این پروژه ها شامل مشکلات مربوط به رانش زمین و سایر معضلات است که با اجرای دیوار ساحلی، ابنیه فنی و پل آبنما، ایمنی ساخت و ساز و نیز پروژه های ایمنی در برابر حوادث سیل و یا سنگ غلتان رفع می شود.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در روستاها ساکن هستند.
رانش زمین، سنگ غلتان، سیل و زلزله از جمله مشکلات و چالش های ساخت و ساز در روستاهای خراسان شمالی است.
نظر شما