خبر فوری: رفع فیلترینگ

آلبوم موسیقی قوالی هراتی با موضوع مدح امام رضا (ع) در مشهد رونمایی شد

مشهد- ایرنا- آلبوم قوالی و مناقب خوانی‌های رضوی خراسانی توسط هنرمندان هرات افغانستان با عنوان "قول و قبول" شامگاه دوشنبه در نگارخانه رضوان مشهد رونمایی شد. 

رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شد گفت : ارادت به اهل بیت(ع) یکی از مشترکات بین شیعه و سنی است و هر کس به زبانی عشق خود را به این خاندان نشان می‌دهد.

دکتر حمید طالبی افزود: ارتباطی دیرینه بین ۲ملت ایران و افغانستان وجود دارد که غیر قابل گسست است.

وی ادامه داد: همیشه نواهای قوالی را در منقبت پیامبر اسلام (ص) و حضرت علی علیه السلام می‌شنیدیم و این بار قوالی رضوی خلق شد تا با زبان هنر که بسیاری از مشکلات را حل می‌کند شاهد ارتباطات معنوی با امام هشتم فراهم شود.

رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: در این مجموعه علاوه بر جنبه های هنری معنی و مفهوم نیز مهم است و به همین دلیل از بهترین شعرهای شاعران ایرانی و افغانستانی در قالب هنری دلنواز و دلنشین استفاده شده است تا با شنیدن این نواها ارتباط معنوی بین محبان اهل بیت(ع) با امام رضا علیه السلام برقرار شود و انتظار می رود تا با تلاشی مضاعف بتوانیم فرهنگ رضوی را نیز ترویج و تبیین کنیم.

طالبی افزود: هنر می‌تواند به عنوان یکی دیپلماسی فرهنگی و هنری در جهان سیاست و ارتباطات نقش خود را به خوبی ایفا کند.

یک پژوهشگر حوزه موسیقی آیینی نیز در این مراسم گفت: هنر  و دین ۲ عنصر بدون مرز هستند و هیچ مرز جغرافیایی و سیاسی برای آنها تعریف نمی‌شود زیرا با اندیشه و روح انسان ها ارتباط دارند.

هوشنگ جاوید افزود: هنرمندان شیعه و سنی ۲ کشور ایران و افغانستان در یک وحدت عملی دست به تولید کاری دهند که در ستایش عالم آل محمد(ص) است.

وی اضافه کرد: در این مجموعه تلاش شده تا از نگاه های مختلف موسیقی شبه قاره به خوبی استفاده شود تا توجه و احساس شنونده را بر انگیزد بر همین اساس دست به نوآوری هایی نیز زده شده است.

امیر مهدی حکیمی مدیر عامل موسسه آفرینش های آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت : امروز یک قطره از امواج هنرمندانی که قرن ها تمام هنر خود را خرج حضرت رضا علیه السلام کرده اند رونمایی و معرفی می شود و این وظیفه امروز بر گردن ماست که آن را به خوبی برای نشر مفاهیم فرهنگ رضوی استفاده کنیم.

ریشه موسیقی قوالی به هندوستان و زمان حکومت امیر خسروی بلخی دهلوی باز می‌گردد و در اجرای قوالی ، اشعار و غزل‌های عرفانی به صورت بداهه خوانی اجرا می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha