به گزارش خبرنگار ایرنا مستقر در قلعهگنج، بازدید از برخی پلها و سیلبندها در مناطق سیلزده این شهرستان از برنامه های سید مصطفی آیت اللهی موسوی معاون استاندار بود؛ آنطور که وی اعلام کرد ترمیم برخی پلها که در نتیجه سیل ترک برداشتهاند کاری زمان بر و چندماهه است اما تلاش ها برای ترمیم یا احداث برخی سیلبندها به منظور جلوگیری از بروز خسارتهای بعدی بویژه در بارش های آتی با فوریت و همکاری برخی شرکت های بزرگ معدنی استان در دستور کار قرار گرفته است.
وی با حضور در روستای چراغآباد ضمن دیدار با خانواده های سیلزده دستورهای لازم را برای ترمیم فوری جداره شکسته شده رودخانه سورگاه این روستا صادر و تاکید کرد که طی چندروز آینده و تا پیش از فعالیت سامانه بارشی جدید دیواره خاکریز این رودخانه فصلی باید ترمیم شود؛ مقرر شد با همکاری بخشداری، دهیاری و پیمانکاران محلی دیواره و خاکریز شکسته شده رودخانه سورگاه در حاشیه روستای چراغ آباد با فوریت ترمیم شود.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان همچنین با حضور در روستاهای شمس آباد و چاه زنگی از ۲ پل در مسیر قلعه گنج_ چاه دادخدا که در پی طغیان رودخانه های فصلی دچار ترک خوردگی و نشست شده، بازدید کرد.
موسوی در جریان این بازدید به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: به دنبال بارش های هفته گذشته برخی مناطق جنوب استان از جمله قلعه گنج دچار سیل شدند که مقام های مختلفی از جمله معاون رییس جمهور، استاندار، وزیران جهاد کشاورزی و کشور نیز بازدید هایی داشتند و لازم بود برای پیگیری تصمیم های گرفته شده در محل حاضر شویم و هماهنگی امور را انجام دهیم.
وی افزود: سیل بندها از گذشته لایروبی شده بود که سبب شد در سیل اخیر تلفات جانی نداشته باشیم و خسارت ها نیز کاهش یابد؛ برخی نقاط نیز نیاز به ترمیم فوری دارند که با همکاری شرکت های معدنی استان و با استفاده از توان پیمانکاران محلی با فوریت انجام می شود.
موسوی اظهارداشت: البته ترمیم برای پل های قلعه گنج که دچار شکستگی شده اند زمان بر و نیازمند بازه زمانی چندماهه است.
وی افزود: اما اصل کار و مهم سیلبند خرم است که در حال پیگیری با دولت هستیم تا بتوانیم اعتبار مناسب برای آن اخذ و کارها را اجرایی کنیم.
جزییات خسارت های سیل در قلعه گنج
مهدی شهسواری فرماندار قلعه گنج نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درباره خسارت های سیل در این شهرستان، مجموع خسارت ها را ۳۷۰ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان اعلام و تشریح کرد: این خسارت ها در بخش های مختلف بوده است؛ از بخش مسکن گرفته تا بخش های کشاورزی، دامداری و راه ها.
به گفته وی، در حوزه مسکن ۱۰۰ واحد مسکن روستایی نیاز به بازسازی و ۴۵۰ واحد نیاز به تعمیرات دارند؛ ۵۰ واحد مسکن شهری نیاز به احداث و ۱۵۰ واحد شهری نیز خسارت دیده و نیازمند تعمیر هستند.
شهسواری اظهارداشت: در حوزه کشاورزی به منابع آبی قنات به طول ۹ هزار متر و تعداد ۷۶ حلقه چاه و موتورپمپ کشاورزی خسارت وارد شده است.
به گفته این مسئول، همچنین ۳۰۰ هکتار محصول جالیزی و ۸۰۰ هکتار از مزارع گندم تحت تاثیر سیلاب در قلعه گنج خسارت دیده اند؛ این درحالی است که ۱۷ هکتار گلخانه نیز دچار خسارت هایی شدند.
فرماندار قلعه گنج اظهارداشت: در حوزه دامداری نیز دامداری ها و دام های سبک و سنگین حدود ۸۰۰ راس دام دچار خسارت و تلفات شده اند.
به گفته وی ۱۲ کیلومتر راه اصلی و ۱۴ کیلومتر راه فرعی در کنار برخی مسیرهای روستایی به همراه ۶۴ دستگاه پل و ابنیه دچار خسارت شده است.
شهسواری تاکید کرد: باتوجه به اینکه خاک مناطق چراغ آباد، جنگل آباد و شمزان در نتیجه سیل اینک درگیر گل و لای است و تا زمانی که خشک نشده امکان ورود دستگاه های سنگین به آنجا وجود ندارد،در لایروبی رودخانه های این مناطق نیز با مشکل مواجه هستیم.
شهرستان قلعه گنج در ۴۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.
نظر شما