«حسین دماوندینژاد » امروز (سه شنبه) در حاشیه مراسم افتتاحیه ششمین همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام، طیور و آبزیان کشور که در محل بوستان گفتوگو برگزار شد در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره تعیین تکلیف جو باقیمانده در گمرک چابهار افزود: بخش عمده جو وارداتی در بندر چابهار حمل و از بندر خارج شده بود و فقط ۱۵ هزار تن آن معادل ۱۰ درصد به دلیل تشریفات قانونی در بندر باقی مانده بود که به دلیل بارندگی فصلی کمی دچار مشکل شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه این مقدار جو فاسد نشده بود، اظهارداشت: تلاش ما این است که با حداکثر دقت و کاهش زمان آن را به فضاهای انباری یا مناطق مورد نیاز تولید حمل کنیم.
وی تصریحکرد: از این میزان جو باقی مانده در بندر چابهار فقط ۵۰۰ کیلوگرم آن سبز شده بود که البته آن نیز قابل استفاده است، زیرا برخی دامداران جو را به عنوان «غسیل جو» یعنی جو سبز شده استفاده می کنند؛ بنابراین این جو نیز قابلیت مصرف دارد.
دماوندی نژاد با تاکید براینکه جو وارداتی نباید در محل نگهداری دچار چنین مشکلی می شد افزود: به دلیل محدودیت فضایی در بندر چابهار که به تازگی به عنوان بندر مورد توجه قرار داده ایم این مشکل رخ داد اما اصلی ترین بندر ما بندر امام خمینی (ره ) است که یکی از گلوگاه های ما به دلیل فراهم بودن شرایط مساعد و وجود سیلوهای استاندارد است.
صادرات دام زنده ممنوع نیست
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره ممنوعیت اخیر صادرات دام زنده، گفت: ممنوعیتی برای صادرات دام زنده نداریم، بلکه برحسب ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی قرار است موانع صادراتی رفع شود و صادرات طبق برنامه ریزی همچون سابق ادامه می یابد.
وی درباره تامین بازار داخلی، افزود: ما به ازای صادرات اگر نیازی برای کشور داشته باشیم آن را تامین خواهیم کرد و نیازی به ممنوعیت صادرات دام زنده نیست.
دماوندینژاد تصریح کرد: طبق آمارها کنترل بر صادرات دام سبک و سنگین وجود دارد و براساس ابلاغیه برای دام سنگین، مجوز صادرات ۵۰ هزار راس گوساله نر پرواری و ۲ هزار راس دام سبک وجود دارد که این رقم در کلان ظرفیت های تولیدی کشور ما میزان ناچیزی است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ ممنوعیت صادراتی برای دام زنده نداریم، اضافهکرد: مکانیزمهای قرنطینه شدن این دام ها در حال انجام است و پس از گذران دوره قرنطینه صادر می شوند.
مشکل کاهش ظرفیت تولید صنایع خوراک دام بررسی می شود
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی گفت: طبق آمارها ظرفیت کارخانه های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور ۲۴ میلیون تن است، اما این صنایع با ۴۰ درصد ظرفیت یعنی معادل ۱۰ میلیون تن تولید فعالیت دارند که بیانگر وجود مشکلی در این بخش است.
وی اضافه کرد: با بررسی ها مشخص می شود که این صنایع که در سلامت بهداشت دام، طیور و آبزیان و حتی سلامت جامعه نقش دارند، چرا با چنین ظرفیتی کار می کنند؟
دماوندی نژاد با بیان اینکه ارزش صنایع خوراک دام کشور ۲۵ هزار میلیارد تومان است، اظهار داشت: این بخش با چنین سرمایه گذاری که به عنوان ثروت ملی است بهطور حتم نیازمند حمایت دولتی و سرمایه گذاری است که باید مورد توجه سرمایه گذاران و مسوولان قرار گیرد.
عدم ثبت نهاده های دام و طیور در سامانه تجارت به معنای احتکار و قاچاق است
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در شرایط فعلی بخش عمده نهاده ها توسط بخش دولتی تامین می شود، اما در شرایط عادی این سهم فقط اختصاص به ذخایر استراتژیک دارد که پنج درصد نیاز کشور از این بخش توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور تامین می شود.
وی افزود: در واقع ۹۵ درصد واردات نهاده ها توسط بخش خصوصی انجام می شود.
دماوندی نژاد تصریح کرد: نهاده هایی که با ارز ترجیحی تامین و وارد کشور می شود به طور عمده کل جامعه تولید کنندگان را مخاطب قرار می دهد، اما از آنجایی که تولید گوشت مرغ، تخم مرغ و شیرخام مشمول قیمت گذاری است این نهاده ها در اولویت تامین نیاز این بخش ها قرار می گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از آنجایی که بخش تولید گوشت قرمز کشور مشمول قیمتگذاری نیست، بخشی از این سهمیه را شامل می شود.
این مقام مسوول گفت: مجموع زیربخش دام و طیور از نهاده های نرخ ارز ترجیحی بنا بر اثرگذاری و تاییدیه هایی که به ازای تولید و برگشت به بازار داریم، بهره مند می شوند، بنابراین کالاهایی که مشمول قیمت گذاری بودند توانستند بهطور کامل تر از نهاده هایی با نرخ ارز ترجیحی برخوردار شوند.
وی درباره دلال بازی در بخش نهاده های دام و طیور، افزود: آن بخش از نهاده ها که بعد از ورود به کشور در حیطه دلالی قرار می گیرند اطلاعاتشان موجود است و نهاده ها از جاهایی سر در می آورند که عوامل وزارتخانه پیگیر آن هستند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: گزارش هایی به ما رسیده که اگر این نهاده ها در سامانه تجارت ثبت نشده باشند به عنوان کالای احتکار و قاچاق تلقی و مصادره می شوند که این نیز به نفع تولیدکنندگان بخش خواهد بود.
وی ادامه داد: برای نرخ ارز ترجیحی مطالعات جامعی انجام شده که اگر به نرخ ارز واقعی تبدیل شود، حلقه های واسطه ها و دلالی های آزاردهنده هم به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد.
به گزارش ایرنا، ششمین همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام، طیور و آبزیان از روز امروز تا ۲۳ دی »اه به مدت سه روز در بوستان گفتوگو برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند از ۱۰ صبح تا ۱۸ بعدظهر از این نمایشگاه بازدید کنند.
اکنون ۷۵۶ کارخانه تولید خوراک دام، طیور و آبزیان و کنسانتره درکشور فعال هستند.
نظر شما