شهرداری بیرم بیش از ۷۰عملیات موفق برای نجات شهروندان از سیلاب انجام داد

لارستان- ایرنا- شهردار بیرم گفت: مدیریت شهری شهر بیرم لارستان یکی از دستگاه های خدمات رسان و از جمله نهادهای درگیر و در متن کار از همان آغاز بارندگی های سیل آسای روزهای ۱۲ و ۱۳ دیماه جاری تا وقوع سیلاب و پس از آن در جریان اقدام ها و خدمات رسانی های امدادی به شهروندان بوده است.

عبدالله زارع چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: شهرداری بیرم توانست طی همان مدت و ظرف ۴۸ ساعت اولیه بیش از ۷۰ عملیات موفق امدادی و خدماتی را انجام دهد و مانع از غرق شدن صدها تن از شهروندان بیرمی در سیلاب بامداد ۱۳ دیماه شود.
وی با بیان اینکه وقوع سیل با این حجم و خرابی ها در شهر بیرم لارستان با توجه به بررسی های انجام شده در ۳۰ و حتی ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است، گفت: این شهر هم اینک و به شدت با کمبود امکانات و تجهیزات و ماشین آلات لجستیکی برای مهار و جلوگیری از وقوع  بحران های طبیعی مواجه است .
زارع تصریح کرد: در این سیل ثابت شد که امکانات موجود شهری و ماشین آلات شهرداری بیرم به هیچ وجه جوابگوی چنین بحران های سنگین نیست.
وی با تشریح جزئیات وقوع سیل در بیرم لارستان گفت: با توجه به هشدارهای اولیه شهرداری بیرم همگام با سایر دستگاه های  خدمات رسان قبل از بارش ها اقدام به لایروبی رودخانه ها وپاک سازی جداول و حتی ترمیم برخی شکستی ها در بندهای خاکی اطراف شهر کرده بود.
زارع بیان کرد: اما حجم بارش های سیل آسا که به مدت سه ساعت و از حدود بعد از ساعت ۲۱ شب روز ۱۲ دیماه آغاز شد تا حدود ساعت ۳۰ دقیقه بامداد روز ۱۳ دیماه ادامه یافت.
وی با بیان اینکه شهر بیرم در حقیقت محاصره در سه رودخانه فصلی در روستاهای بالادست آبکنه و بالاده است، گفت: حدود ساعت ۲ بامداد روز ۱۳ دیماه بود که پل جاده دسترسی به روستای آبکنه که خود نقش یک سد برای جلوگیری از وقوع سیل را داشت، تخریب و آب بیکباره به داخل شهر سرازیر شد.
شهردار بیرم گفت: همچنین ساعتی بعد از آن نیز بند خاکی در روستای آبکنه  سرریز شد و با پیوند آب این رودخانه ها و ریزش قسمتی از بندخاکی شهر بیرم زیر آب رفت و تبدیل به دریاچه ای شد و بسیاری از منازل مسکونی دچار آبگرفتگی شد که  خسارت های سنگین نیز به شهر وارد کرده است.
وی بیان کرد: در این هنگام البته بیم و وحشت شهر را فرا گرفت و بسیاری از شهروندان که عمده آنها نیز کهنسالان و بچه بودند با کمک مردم وجوانان و نیروهای شهرداری از غرق شدن در سیلاب نجات می دادیم.
او گفت: در همین حین از مناطق مختلف استان و ستاد مدیریت بحران درخواست کمک کردیم ونیروهای شهرداری را با همه امکانات بسیج کردیم که اولویت نخست نجات مردم از سیل و تخلیه منازل مسکونی از آب و سیلاب بود.
وی بیان کرد: حتی مجبور شدیم که برای تخلیه آب و انتقال شهروندن به مکان های امن از برخی ماشین آلات سنگین همچون بولدزر و گریدر شهرداری استفاده کنیم چون خودروهای آتش نشانی در این مواقع جوابگو نبود.
زارع گفت: هم اینک نیز با همکاری نیروهای جهادی و بسیج و نهادهای خدماتی و مدیریت های شهری از جمله مدیریت بحران شهرداری شیراز، پالایشگاه پارسیان و نیروهای خدمات رسان بسیج و قرارگاه خاتم الانبیا مشغول پاک سازی شهر و میادین و همچنین آواربرداری و تخلیه کامل منازل مسکونی از سیلاب هستیم.
وی تصریح کرد: بر اساس پیش بینی ها ظرف ۶ روز آینده می توان ادعا کنیم که آرامش نسبی به شهر بازگشته است و رعب و وحشت مردم تا حدودی فروکش کرده است.

بخش بیرم لارستان با جمعیتی افزون بر ۱۵ هزار نفر در فاصله حدود ۱۶۰ کیلومتری از لارستان قرار دارد.

سیل روزهای ۱۲ و ۱۳ دیماه جاری افزون بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به زیرساخت ها و بخش های مختلف امور زیربنایی از جمله در حوزه راه و کشاورزی در شهرهای جنوبی و شرقی فارس خسارت زد و موجب کشته شدن پنج نفر در این مناطق شد.
بارش های سیل آسا طی این روزها به یک هزار و ۵۴۴ واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی شهرستان لارستان و بخش بیرم این شهرستان خسارت وارد کرد که ۳۰۶ مورد این واحدها به طور کامل تخریب شده و نیازمند بازسازی است.

شهرستان لارستان با جمعیتی حدود ۲۳۰ هزار نفر، پنج بخش ،هشت شهر و ۱۷۹ روستای دارای سکنه در فاصله ۳۷۸ کیلومتری شیراز واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha