خالد فتاحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وظیفه تهیه، تامین و توزیع آب شرب سالم بر عهده اداره آب و فاضلاب است و وظیفه نظارت و کنترل کیفی آب توزیع شده نیز بر عهده مرکز بهداشت است.
وی با بیان اینکه در تاریخ ۱۳ دی ماه حدود ۱۵ مورد اسهال و استفراغ از بیمارستان های سقز داشتیم، افزود: طبق پروتکل های شبکه بهداشت و درمان مبتلا شدن ۲ نفر و بیشتر به یک بیماری طغیان محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه سریعا آب و فاضلاب و بهداشت محیط به محله قوخ مراجعه کردند و از آب شرب این منطقه نمونه گیری های را انجام دادند، اضافه کرد: کارشناسان این ۲ اداره علت بیماری را منبع غذایی و آلودگی آب را احتمال دادند.
دکتر فتاحی افزود: افراد مراجعه کننده با علایم اسهال و استفراغ به بیمارستانهای سقز در طول این چند روز حدود ۸۰۰ نفر بودند که غیر از بستری پنج نفر، بقیه مراجعه کنندگان بصورت سرپایی مداوا و ترخیص شدند.
این مسوول مرکز بهداشت با بیان اینکه نتایج نمونه های آب شرب، ۴۸ ساعت و ۲۴ ساعت طول می کشد، یادآور شد: نتایج نمونه های روز چهاردهم و پانزدهم آلودگی میکروبی داشت که بلافاصله به اداره آبفای سقز اطلاع دادیم تا منبع آلودگی احتمالی ناشی از پوسیدگی یا شکستگی شبکه توزیع آب شرب این محله را بررسی کنند.
او اضافه کرد: اداره آب و فاضلاب سقز بلافاصله لوله های شبکه توزیع آب شرب محله قوخ را شستشو دادند و پس از شستشو شبکه توزیع، نتایج روز شانزدهم آلودگی را نشان نداد و به مراتب مراجعات مردم هم به بیمارستان ها روند کاهشی داشت.
رییس مرکز بهداشت سقز تاکید کرد: نمونه های مدفوع را هم به آزمایشگاه رفرانس در تهران ارسال کردیم تا از نظر میکروبی و ویروسی بررسی شوند.
دکتر فتاحی با اشاره به اینکه مراجعات مردم طی روزهای گذشته به بیمارستان ها روند کاهشی داشته است، افزود: احتمالا از طرف آبفای سقز منبع آلودگی شناسایی و مشکل رفع شده است و برای اطمینان بیشتر شستشوی سیستم آب شرب محله قوخ باید انجام می شد.
وی افزود: آب آشامیدنی شهرستان سقز هیچ مشکلی ندارد، فقط در سیستم توزیع شبکه آب محله قوخ، مشکل (احتمال شکستگی و پوسیدگی لولهها) وجود دارد که همکاران اداره آب و فاضلاب در صدد رفع و برطرف کردن آن هستند.
در طول یک هفته اخیر، حدود ۸۰۰ نفر از محله قوخ سقز با علایم اسهال و استفراغ به بیمارستان های سقز مراجعه کردند و این افراد در فضای مجازی بر آلودگی آب شرب این محله تاکید کردند و از مسوولان محلی انتظار برطرف کردن مشکل را دارند.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما