۲۱ دی ۱۴۰۰، ۲۱:۳۲
کد خبرنگار: 1367
کد خبر: 84610204
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دانشگاه کاشان در گام دوم انقلاب جامع محور، کارآفرین و نوآور است

کاشان - ایرنا - سرپرست دانشگاه کاشان این مرکز علمی را در گام دوم انقلاب مردمی، جامع محور، کارآفرین و نوآور عنوان کرد و گفت: این دانشگاه در افق ۱۴۰۴ باید جزو پنچ دانشگاه برتر کشور باشد.

به گزارش ایرنا، دکتر عباس کتابی روز سه‌شنبه در نشست با خبرنگاران با تاکید بر اینکه برای تمامی مشکل‌های کشور راهکار علمی وجود دارد، افزود: دانشگاه کاشان باید اتاق فکر منطقه و کشور باشد تا مسایل موجود در جامعه، منطقه و صنعت به آن راه یابد و پس از تحلیل برای آنها راه حل ارایه شود.

وی تصریح کرد: پژوهش و ماموریت‌محوری تحقیقات، ارتقای کیفیت آموزش‌ها، تقویت گفتمان انقلابی و ارتقای خلاقیت و نوآوری، توجه به مسایل جامعه، مردم‌محوری، تنوع بخشی و پایداری منابع مالی با توجه به ظرفیت خیران و واقفان، تحول، نوآوری و آینده پژوهشی، گسترش آموزش‌های الکترونیکی و مجازی، افزایش امید و نشاط، دوری از سیاست‌زدگی و برخوردهای حزبی، ایجاد انسجام و همدلی بین دانشگاهیان و اجرای صحیح و کامل نقشه جامع علمی کشور از جمله اصول مهم و مورد توجه دانشگاه کاشان است.

به گفته وی، دانشگاه کاشان با بهره‌گیری از ظرفیت خیران با پیشینه طولانی، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده و توانسته است از ظرفیت خیران و واقفان در موضوع‌های علمی، آموزشی و پژوهشی بهره ببرد.

یک خیر ۴۵ دانشجو را بورسیه کرد

سرپرست دانشگاه کاشان با قدردانی از خیران و بنیاد حامیان این دانشگاه، از بورسیه کردن ۴۵ دانشجوی نخبه دانشگاه از سوی یکی از خیران خبر داد و خاطر نشان کرد: این خیر ماهانه یک ملیون تومان به عنوان بورسیه به هریک از این دانشجویان اهدا می‌کند که این اقدام در نوع در کشور کم‌نظیر است.

دانشگاه کاشان در گام دوم انقلاب جامع محور، کارآفرین و نوآور است

دکتر کتابی از ساخت مرکز مشاوره، سالن همایش‌ها، مرکز آی تی و پژوهشکده علوم قرآن و حدیث از سوی خیران طی سال جاری در دانشگاه کاشان خبر داد و افزود: در حالی که بودجه تعمیر و تجهیز این دانشگاه در سال پنج میلیارد تومان است، خیران نیک‌اندیش به طور میانگین سالانه افزون بر ۴۰ میلیارد تومان به دانشگاه کمک می‌کنند.

وی با تاکید بر آموزش هدفمند در دانشگاه کاشان ادامه داد: صرف درس خواندن و دریافت مدرک از سوی دانشجو در دوران تحصیل برای مردم قابل قبول نیست، بلکه همه انتظار دارند دانشگاه‌ها به دانشجویان مهارت و کارآفرینی آموزش دهد و طبیعی است که دانشگاه باید با ساختار و روش‌های نیاز جامعه منطبق باشد.

به گفته وی، برای ایجاد کارآفرینی در دانشگاه‌ها نیاز است سازکارهای کارآفرینی و اشتغال در آنها فراهم شود، از این رو مرکزهای رشد و نوآوری و پارک علم و فناوری ابزارهایی هستند تا حضور دانشجویان را در فضای کسب و کار و کارآفرینی تسهیل کنند.

تلاش برای کارآمدسازی و توسعه فعالیت‌های فناوری و نوآوری

سرپرست دانشگاه کاشان خاطر نشان کرد: هدف دانشگاه با کارآمدسازی و توسعه فعالیت‌های فناوری و نوآوری، فراهم کردن زمینه اشتغال، کارآفرینی دانشجویان و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان است که این مهم به اشتغال دانشگاهیان منجر می‌شود.

وی، عمده مشکل منطقه کاشان را دانش بنیان نبودن صنعت در این خطه عنوان و اضافه کرد: افراد نخبه، تحصیل‌کرده و دانش‌آموختگان دانشگاهی از این منطقه به دیگر مناطق کشور مهاجرت می‌کنند، چرا که ظرفیت اشتغال دانش‌بنیان و صنایع با فناوری بالا در منطقه موجود نیست و افراد نخبه به ناچار از این منطقه خارج و نیروهایی با مدرک زیر دیپلم وارد منطقه می‌شوند. 

دکتر کتابی از تصویب قطعی دانشکده‌های برق و کامپیوتر، فیزیک، مکانیک و ریاضی دانشگاه کاشان خبر داد و گفت: این چهار دانشکده پیشتر مصوب و مجوز قطعی نداشت که در سه ماه گذشته در هیات امنا به تصویب قطعی رسید.

وی با یادآوری تصویب قطعی ایجاد دانشکده علوم مالی، مدیریت و کارآفرینی در دانشگاه کاشان افزود: این دانشکده حلقه‌ مفقوده‌ای در این دانشگاه بود، چرا که به رشته‌های مدیریت، کارآفرینی و مدیریت امورمالی توجه جدی نشده بود؛ در حالی که کاشان منطقه صنعتی است و به طور قطع این رشته‌ها از نیازهای ضروری آن است.

به گفته وی، گروه‌های مدیریت بازرگانی، کارآفرینی، آینده‌پژوهی، مدیریت تکنولوژی، حسابداری و مالی زیر مجموعه‌های دانشکده علوم مالی، مدیریت و کارآفرینی هستند.

تغییر ماموریت پژوهشکده انرژی به آب

سرپرست دانشگاه کاشان از تغییر ماموریت پژوهشکده انرژی این دانشگاه به پژوهشکده انرژی، آب، محیط زیست و امنیت غذایی نیز خبر داد و اظهارداشت: این مهم در هیات امنا به تصویب رسید.

دکتر کتابی با اشاره به ایجاد رشته گروه مهندسی هوش مصنوعی و رباتیک در دانشکده برق و کامپیوتر در دانشگاه کاشان افزود: این دانشگاه در سال تحصیلی آینده نسبت به جذب دانشجو برای این رشته اقدام خواهد کرد.

وی ادامه داد: ساخت مکان جدید پارک علم فناوری دانشگاه کاشان در زمینی به مساحت ۷۵ هکتار نیازمند افزون بر ۵۰۰ میلیارد تومان است که ساخت و راه‌اندازی آن با کمک خیران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مرحله‌بندی می‌شود.

استقرار ۴۰ شرکت در پارک علم و فناوری

سرپرست دانشگاه کاشان با بیان اینکه سه سال پیش پارک علم‌ و فناری غیاث‌الدین جمشید کاشانی از سوی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان راه‌اندازی شد، خاطر نشان کرد: هم اکنون ۴۰ شرکت دانش‌بنیان در آن مستقر هستند.

دانشگاه کاشان در گام دوم انقلاب جامع محور، کارآفرین و نوآور است

دکتر کتابی افزود: دانشگاه کاشان فقط مکان در اختیار پارک علم و فناوری گذاشت و نقشی در مدیریت آن نداشت، در حالی که در دوره مدیریت جدید این مرکز علمی در هیات امنا تصویب شد و به لحاظ ساختاری به صورت مستقل در اختیار دانشگاه کاشان قرار گرفت.

وی با اشاره به وجود استعداد خدادادی کویر در منطقه کاشان و آران و بیدگل گفت: کاشت خرما، گیاهان دارویی و پرورش شتر بخشی از توانمندی‌های کویر است، از این رو مرکز نوآوری و فناوری بیابان و کویر دانشگاه کاشان با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف ورود جوانان و فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه راه‌اندازی خواهد شد.

سرپرست دانشگاه کاشان با اشاره به اینکه برای انجام فعالیت‌های تحقیقاتی مرکز نوآوری و فناوری بیابان و کویر دانشگاه در مرحله نخست پنج میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است، ادامه داد: با توجه به انجام اقدام‌های اولیه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرحله نخست برای ساخت فضاهای پژوهشی کمک خواهد کرد.

وی اضافه کرد: مرکز پژوهشی نوآوری و فناوری بیابان و کویر دانشگاه کاشان در داخل دانشگاه ساخته می شود و فضاهای میدانی آن نیز با توجه به توافق‌نامه بین دانشگاه با اداره منابع طبیعی و آبخیزداری، در کویر جانمایی و ساخته خواهد شد.

راه‌اندازی مدرسه اشتغال در دانشگاه

دکتر کتابی با اشاره به راه‌اندازی مدرسه اشتغال در دانشگاه کاشان گفت: این طرح با هدف ارتقای توانمندی‌های شخصی دانشجویان، آموزش مهارت‌های لازم و فراهم کردن امکان حضور دانشجویان برای یادگیری در صنعت به خصوص صنایع دانش‌بنیان اجرا می‌شود.

وی از راه‌اندازی اتاق‌های فکر در دانشگاه کاشان با شرکت ۱۵ نفر از صاحب‌نظران استادان، کارکنان و دانشجویان خبر داد و افزود: این مهم به صورت موضوعی شامل اقتصادی، فرهنگی اجتماعی، هدفمندسازی، آموزش، کاربردی‌سازی پژوهش، جوانان و مسوولیت اجتماعی است.

سرپرست دانشگاه کاشان تلاش همه‌جانبه برای تحقق مطالبه‌های بحق مردم و ارتقای این منطقه را جزو وظایف این دانشگاه اعلام و خاطر نشان کرد: این مرکز علمی در این راستا از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد. 

وی با اشاره به آسیب‌های موجود در فضای مجازی تصریح کرد: این فضا به نوعی رها شده و نظارت مناسبی بر آن نمی‌شود.

در این نشست، علاوه بر رونمایی از سایت و نشان مدیریت سبز دانشگاه کاشان، از ۲ نفر از کارکنان دانشگاه که روزانه با دوچرخه به دانشگاه رفت و آمد می‌کنند و دست‌اندکاران طرح مدیریت سبز تجلیل شد. 

دکتر عباس کتابی ۲۰ مهر امسال از سوی دکتر محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان سرپرست دانشگاه کاشان منصوب شد؛ وی پیشتر نیز سابقه ریاست این دانشگاه را در کارنامه مدیریتی خود داشته است.

سرپرست دانشگاه کاشان، کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته برق  - قدرت از دانشگاه صنعتی شریف و دکترای تخصصی را از دانشگاه پلی تکنیک گرونوبل فرانسه (INPG) اخذ کرده است.

هشت هزار و ۵۰۰ دانشجوی دختر و پسر در ۲۰۲ رشته گرایش در دانشگاه کاشان تحصیل می‌کنند که ۳۰ درصد از آنان بومی هستند.

دانشگاه کاشان با ۱۱ دانشکده دارای ۳۰۵ عضو هیات علمی و ۳۲۰ یاور علمی (کارمند) است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha