کوبا: آمریکا زندان گوانتانامو را تعطیل کند

تهران - ایرنا - همزمان با ۲۰ سالگی آغاز به کار بازداشتگاه نظامی گوانتانامو در خلیج گوانتانامو کوبا، «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهوری کوبا با انتقاد از «سوء استفاده‌های مفتضحانه» انجام شده در این زندان از آمریکا خواست که این بازداشتگاه را ببندد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا،  رئیس‌جمهوری کوبا در پیامی توییتری با انتقاد از ۲۰ سال فعالیت این بازداشتگاه که به گفته او «به طور غیر قانونی در قلمرو خلیج گوانتانامو واقع شده است» تاکید کرد که این تخلفات در زندانی که جورج دبلیو بوش رئیس‌جمهوری وقت آمریکا (۲۰۰۱- ۲۰۰۹) افتتاح کرد به عنوان بخشی از مبارزه ضد تروریستی واشنگتن بعد از حملات ۱۱ سپتامبر انجام شده است.

در همین راستا، برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا نیز از طریق همین شبکه اجتماعی خاطر نشان کرد که «پایگاه نیروی دریایی آمریکا در گوانتانامو (شرق کوبا)، تاریخ ۲۰ سال ذلت است».

رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا تاکید کرد «۷۸۰ نفر از جمله افراد زیر سن قانونی به طور خودسرانه و بدون محاکمه و یا رسیدگی عادلانه در گوانتانامو زندانی هستند. بسیاری از آن‌ها قربانی شکنجه و رفتار تحقیرآمیز ناقض حقوق بشر هستند».

۲۰ سال پیش (۱۱ ژانویه ۲۰۰۲) بازداشتگاهی نظامی با تدابیر امنیتی بسیار شدید در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در خلیج گوانتانامو کوبا آغاز به کار کرد تا کسانی که در جنگ ادعایی دولت جورج بوش علیه تروریسم دستگیر می‌شدند، خارج از خاک آمریکا زندانی و محاکمه شوند.  

بر اساس گزارش سازمان غیر دولتی دیده‌بان حقوق بشر، آمریکا سالانه ۵۴۰ میلیون دلار برای حفظ و نگهداری زندان گوانتانامو هزینه می‌کند.

کوبا: آمریکا زندان گوانتانامو را تعطیل کند

افه پیشتر در گزارشی با تیتر «شکنجه‌های پس از ۱۱ سپتامبر، بزرگترین راز فاش نشده آمریکا» نوشت: ۲۰ سال پس از حمله‌های ۱۱ سپتامبر، شکنجه‌های سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در زندان گوانتانامو همچنان به عنوان «محرمانه» طبقه بندی می‌شوند.

«دایان فینستِین» مروج اصلی گزارش شش هزار و ۷۰۰ صفحه ای بود که تا به امروز به عنوان بهترین منبع اطلاعاتی در مورد زندان‌های مخفی سیا و سوء استفاده‌هایی است که در زمان جورج دبلیو بوش علیه اعضای القاعده (۲۰۰۱- ۲۰۰۹) صورت گرفته است.

فینستین به افه گفت: برنامه شکنجه‌های سیا یک اشتباه وحشتناک بود. این نه تنها با ارزش‌های ما در تضاد است بلکه برای به دست آوردن اطلاعات ارزشمند جاسوسی نیز کمک نکرد.    

مدت زیادی از ورود باراک اوباما (۲۰۰۹- ۲۰۱۷) به کاخ سفید نگذشته بود که به فرمان او، برنامه شکنجه ممنوع شد اما هراس از خشم و واکنش بسیاری از نقاط جهان، سبب شد تا از انتشار این گزارش «فوق محرمانه» که در گاوصندوق‌های پنتاگون و وزارت امورخارجه آمریکا نگهداری می‌شود، خودداری شود.

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا وعده داده است در صورتی که امنیت آمریکا به خطر نیفتد، اسناد مربوط به ۱۱ سپتامبر را از طبقه بندی محرمانه خارج کند. شایعه شده است که نام اعضای دولت بوش به عنوان عوامل شکنجه وجود دارد.

به نوشته افه، در خلاصه ای از این گزارش که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، مشخص شد که تکنیک‌های سیا شامل محرومیت از آب و غذا، هیدراتاسیون و حمام در آب یخ، وحشیانه تر از آن چیزی بوده است که سیاستمداران تصور می‌کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha