به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمین صادق مرادی روز چهارشنبه در کارگاه علمی کاربردی استانی مدیریت پیشگیری از وقوع جرایم شایع و آسیب های نوپدید در نیروهای مسلح خوزستان در سرسرای همایشهای بینالمللی آب و برق خوزستان در اهواز، افزود: لازمه پیشگیری، شناخت است، و شناخت هم نیاز به وسایل روز را میطلبد که استفاده از علوم روز در تمامی زمینهها اهمیت ویژه دارد.
وی با بیان اینکه پیشگیری نیازمند توجه به آینده است که این آینده نگری با بهره گیری از ظرفیت های علمی و پژوهشی مورد تاکید قرار دارد، بیان کرد: استفاده از علوم آینده پژوهشی در ترسیم روند حرکتی آینده، پیش بینی جرایم و در نهایت پیشگیری از جرایم می تواند موثر باشد.
وی با بیان اینکه محکومیت افراد متخلف بدون وجود قانون ممکن نیست گفت: به منظور کاهش جرایم در نیروهای مسلح، بهره گیری از ابزارهای پژوهشی، بررسی روندهای سابق و رویدادهای گذشته و همچنین ترسیم سناریوهای مختلف آینده ضروری است تا با این بررسی های علمی، پیشگیری جرایم احتمالی محقق شود.
حجتالاسلام مرادی افزود: استفاده از علوم روز، امکان پیش بینی و در نهایت پیشگیری بسیاری از جرایم وجود دارد که نیروهای مسلح ضروری است با بهره گیری از ظرفیت پژوهشگران این بخش، به جلوگیری از وقوع جرم با ابزار علمی بپردازند.
همه جرایم در نیروهای مسلح خوزستان روند کاهشی دارد
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح خوزستان نیز در این آیین با بیان اینکه طرح های تحولی در سازمان قضایی نیروهای مسلح آغاز شده است گفت: نگاه به موضوع پیشگیری از جرایم در سازمان قضایی نیروهای مسلح تغییر کرده است و این کارگاه که برای نخستین بار در خوزستان برگزار می شود، نمونهای از این تغییر رویه است.
علی افتخاری، با اشاره به وجود تعامل میان مجموعه قضایی و نیروهای مسلح در خوزستان بیان کرد: این ارتباط و همکاری نزدیک میان نیروهای مسلح و سازمان قضایی نیروهای مسلح موجب شده تا در صورت بروز مشکل، این موضوع با تعامل نزدیک رسیدگی و برطرف شود.
وی ادامه داد: مجموعه های نظامی کشور و خوزستان به بلوغ و سطحی از جامعیت در حوزه پیشگیری رسیدهاند که بر اساس آمار همه جرایم نیروهای مسلح در خوزستان روند کاهش است.
وی افزود: اقتدار امروز نظام جمهوری اسلامی در حوزه نظامی زبانزد خاص و عام در جهان است و هر چه اشتباهات این مجموعههای نظامی کاهش یابد، این اقتدار با صلابت بیشتری همراه است.
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح خوزستان بیان کرد:با وجود کثرت جمعیت نیروهای مسلح، وقوع جرم در این یگانها،حداقلی است که توقع از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی این است که از وقوع همین تخلفات اندک هم پیشگیری کند.
وی ادامه داد: در سال های اخیر نگرش ها به موضوع پیشگیری با نگاه تحولی در دستور کار قرار گرفته است و با روش های علمی راه نوینی در این زمینه آغاز شده است.
نظارت اجتماعی بر نیروهای مسلح فرصت است
مبتکر و طراح شیوههای نوین پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح نیز در این آیین گفت: پیشگیری از وقوع جرم به گفتمان رایج و گفتمان پایدار در قوه قضایی و نیروهای مسلح تبدیل شده است که در این مسیر اقدام های موثری در سالهای اخیر انجام شده است.
محمد نسل داور افزود: پیشگیری از وقوع جرم در جمهوری اسلامی از جمله وظایف قوه قضاییه است چرا که قوه قضاییه پیش، هنگام و پس از ارتکاب جرم می تواند پیشگیری از وقوع جرم را کنترل و مدیریت کند.
وی تغییر نگاه قضات به پیشگیری از جرایم را ضروری دانست و ادامه داد: امروز به نقطهای رسیدهایم که هیچ قاضی در سازمان قضایی نیروهای مسلح وجود ندارد که پیشگیری از وقوع جرم را اولویت این سازمان نداند.
این پژوهشگر، بهره گیری از ظرفیت های اجتماعی برای پیشگیری از جرم را مورد تاکید قرار داد گفت: انحراف از ماموریت ها، آسیب پذیر شدن بدنه نیروهای مسلح در برابر تهدیدات داخلی و خارجی، کاهش آمادگی دفاعی و توان رزمی و نیز کاهش اعتماد عمومی و مقبولیت اجتماعی مهمترین پیامدهای شیوع جرم در نیروهای مسلح است.
وی با بیان اینکه مهمترین پشتوانه نیروهای مسلح مقبولیت و اعتماد مردمی است گفت: پیشگیری از جرایم و به حداقل رساندن این جرایم در ارتقای این اعتماد و مقبولیت می تواند نقش بسیار موثری داشته باشد.
نسل داور بیان کرد: نظارت عمومی بر نیروهای مسلح را باید به عنوان یک فرصت و نه تهدید در نظر گرفت که میتوان از این ظرفیت در کاهش جرایم نیروهای مسلح استفاده حداکثری کرد.
وی ادامه داد: اراده راهبردی برای ریشه کنی جرم در نیروهای مسلح وجود دارد ضمن اینکه وجود نظارت سلسله مراتب قوی و وجود سازمانهای حفاظتی و نظارتی قوی موجب شده تا ظرفیتهای لازم برای مقابله با جرم در نیروهای مسلح وجود داشته باشد.
این پژوهشگر، پیشگیری از وقوع جرم را اقدامی عقلانی، منصفانه، انسانی، اخلاقی و کم هزینه تر دانست و افزود: پیشگیری در نیروهای مسلح به دنبال پیش بینی، شناسایی و برآورد عوامل خطر و جرم، انجام اقدامات لازم برای حذف یا کاهش عوامل خطر و ایجاد یا افزایش عوامل حمایتی در برابر جرم است.
این همایش که آیین آغازین آن روز چهارشنبه با حضور فرماندهان یگانهای مختلف نظامی و انتظامی خوزستان و همچنین برخی مسوولان قضایی کشوری و استانی برگزار شد تا فردا پنجشنبه با برگزاری کارگروههای تخصصی مختلف با محوریت جرایم شایع و آسیبهای نوپدید در نیروهای مسلح استان و راههای پیشگیری از این جرایم بر اساس مدل علمی ادامه خواهد یافت.
نظر شما