به گزارش ایرنا، از گفته های متولیان حوزه برق رسانی چنین برمی آید که سارقان با فراغ بال و بدون توجه به هرگونه عقوبتی به راحتی می برند، می فروشند و می خرند و شهر شلوغ باشد یا خلوت به حال سارقان فرقی نمی کند.
دزدی سیم های برق در شهرها و روستاهای استان بیش از این هم در سال های گذشته وجود داشت اما این روزها به پدیده ای پر طرفدار در میان سارقان مبدل شده که دیگر طاقت مسئولان شرکت برق به سر آمده و دست به دامان متولیان امنیت استان شده اند.
آنان افزودند: روزی نیست که سرقت از سیم های برق گزارش نشود و در ساعات مختلف شبانه روز داد مردم از بی برقی بلند می شود و زمانی متوجه می شوی که دیگر کاری از دست مان بر نمی آید و سارقان چیده اند و برده اند و تنها موجی از تاریکی را برای شهروندان به یادگار گذاشته اند.
کارشناسان و ماموران حوزه برق اظهار داشتند : بریدن و سرقت سیم های برق کار هر شب سارقان شده است و روز به روز طمع آن ها برای سیم های برق بیشتر می شود و دیگر توانی برای شرکت برق استان نمانده است.
البته مساله فقط به بُردن و سرقت سیم های مسی اداره برق ختم نمی شود و از سویی شهروندان نیز در نقاط مختلف استان از این سرقتها گلایه های بسیار دارند.
شهروندان هم میگویند: سارقان با دزدیدن کابلهای برق خسارات زیادی به لوازم برقی شان وارد کرده اند و انواع لوازم های برقی خانگی آنها از جمله یخچال، کولر، تلویزیون، اتو، لب تاپ،کامپیوتر و غیره بارها بر اثر این سرقتها به شدت آسیب دیده یا سوخته است.
بنابراین با توجه به وضع اقتصادی و گرانی موجود، این مردم هستند که باید هزینه های زیادی را در پی این سرقت های ناشیانه بپردازند.
همین چند وقت پیش بود که در دو شب متوالی برق ۶۰ نقطه مختلف شهر به یکباره قطع شد و بر اساس آمار مسئولان شرکت برق بویراحمد روزانه حداقل در ۱۵ نقطه شهرستان سرقت سیم وجود دارد.
آرزویمان شده «یک روز سرقت گزارش نشود»
مدیرعامل شرکت برق کهگیلویه و بویراحمد می گوید: آرزویمان شده یک شبانه روز سرقت در حوزه سیم برق گزارش نشود ، اما محال بوده و شب و روزی نیست که شاهد سرقت ها نباشیم.
جمال معتمدی زاده افزود: سرقت سیم های برق گریبان گیر این شرکت شده و به تعدد صورت می گیرد و این ساله علاوه بر بار مالی موجب نارضایتی شهروندان و مشترکان نیز هم شده است .
وی تاکید کرد: حدود ۹ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و پنجهزار شبکه فشار ضعیف و چند هزار ترانس در استان وجود دارد و نگهداری از این ظرفیت با توجه به شرایط موجود کاری دشوار است.
مدیرعامل شرکت برق کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ظرف دو شب متوالی ۶۰ نقطه شبکه فشار ضعیف در استان به سرقت رفته و این مناطق در خاموشی فرو رفتند.
تحمیل خسارات سنگین با سرقت شبکه های مسی به شرکت برق
به طور مکرر در تحقیقات و مقالاتی در خصوص سرقت های سیم های برق و شبکه برقرسانی تاکید شده که سرقت تجهیزات شبکه به دلیل افزایش قیمت فلزاتی همچون مس و آلومینیوم اجتناب ناپذیر است.
سرقت کابلهای برق و تجهیزات برقرسان شبکه های فشار ضعیف مسی، یکی از مصادیق سرقت اموال دولتی است که شایع شده و خسارات بسیار سنگینی به شرکتهای توزیع برق وارد می کند.
این سرقت ها و هزینه ها باعث می شود که این شرکتها به جای توسعه، نوسازی، تعمیر و نگهداری شبکه های برقرسانی، اعتبارات خود را صرف بازسازی شبکه های سرقتی کنند.
بی شک وابستگی زندگی امروزه به انرژی الکتریکی به قدری است که شاید بتوان گفت زندگی بدون آن حتی برای مدت کوتاهی، غیرقابل تحمل و تصور است و ارائه خدمت سایر دستگاه های اجرایی، خدماتی، درمانی، آموزشی، اقتصادی و غیره وابسته به آن است.
از آنجا که ارتکاب سرقت کابل های برق می تواند امنیت و آسایش عمومی جامعه را نیز به مخاطره اندازد ، به نظر می رسد باید تدبیر ویژه ای هم برای امنیت بیشتر شبکه برق کشور و هم مجازات مرتکبان اندیشید.
چند راهکار برای کاهش میزان سرقت سیم های برق
مدیرعامل شرکت برق استان راهکار اصلی و نخست برای پیشگیری از این سرقت ها را تبدیل سیم های برق به کابل می داند.
معتمدی زاده تاکید کرد: حذف سیم از شبکه فشار ضعیف در دستور کار است که ۴۰۰ کیلومتر تبدیل سیمی به کابلی تا پایان سال به طور کامل محقق می شود.
وی ادامه داد: تبدیل یکهزار کیلومتر شبکه سیمی به کابلی نیز برای سال ۱۴۰۱ در دستور کار شرکت قرار دارد.
با این تفاسیر دیگر دست سودجویان و سارقان از سرقت این اموال دولتی کوتاه خواهد شد و شاهد ناپایداری های برق نخواهیم بود.
همچنین یکی از کارشناسان حوزه برق، اجرای کابل خودنگهدار جهت پیشگیری از سرقت شبکه هوایی و نصب منهول در کانالهای زیرزمینی جهت پیشگیری از سرقت کابلهای زمینی را از جمله راه های کاهش سرقت سیم های برق عنوان کرد.
از کنار سرقت ها بی تفاوت عبور نکنیم
رئیس شرکت برق بویراحمد نیز می گوید: امسال سرقت شبکه های برق نسبت به سال های گذشته روند چشمگیری داشته و حتی سرقت سیم های برق در شهرها ار روستاها پیشی گرفته است.
کاظم رزمه افزود: در سال های گذشته سرقت سیم های برق بیشتر در روستاها گزارش می شد و سرقت ها در نیمه های شب بود اما حالا زمان سرقت ها به نیمه های روز تغییر کرده است.
وی عنوان کرد: می طلبد مردم نسبت به این سرقت ها بی تفاوت نباشند و در هرجا مورد مشکوکی مشاهده کردند، بلافاصله با پلیس تماس بگیرند و یا با سامانه ۱۲۱ شرکت توزیع نیروی برق تماس داشته باشند تا همکاران ما سریع به موضوع رسیدگی کنند.
شهر خاموش زمینه را برای سرقت آماده می کند
شهروندان یاسوجی با اشاره به خاموشی های پی در پی ناشی از سرقت سیم ها می گوید: شهر خاموش زمینه را برای انواع جرم فراهم می کند.
وی ادامه داد:همچنین بیشتر روشنایی های شهر یاسوج در میادین اصلی به دلایل مختلف خاموش هستند و شهر برای سرقت امن و بدون دغدغه، مهیا شده است.
مدیرعامل شرکت برق کهگیلویه و بویراحمد علت تاریکی های محض در برخی بلوار های اصلی را همین سرقت شبکه ها می داند و به گونه ای که در بلوار های اصلی شهر یاسوج همچون ارم، ابوذر، سرابتاوه و غیره این مشکل به وضوح قابل مشاهده است.
سرقت ها به چالش اساسی دستگاه های خدمات رسان مبدل شده است
سرپرست مخابرات منطقه کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: یکی از معضلات اساسی مخابرات و دیگر شرکت های خدمات رسان سرقت از تجهیزات است و با توجه به شرایط اقتصادی، گاهی جایگزین نمودن این تجهیزات علاوه بر هزینه بسیار بالای آن و مدت زمان ارسال تجهیزات جهت رفع خرابی باعث ایجاد نارضایتی مشترکین می شود.
سیدمحمدهادی امیری اظهار داشت: در سالجاری ۹۲ فقره سرقت در حوزه مخابرات ثبت شده که این آمار نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیر داشته به گونه ای که رشد ۳۱ درصدی را نشان می دهد.
تبعات منفی سرقت سیم های برق و شبکه های برقرسانی، هزینه های مادی و معنوی بر پیکره دولت و جامعه وارد می کند و در مجموع باعث نارضایتی عمومی و احساس ناامنی در سطح جامعه می شود.
می طلبد برای جلوگیری از به مخاطره افتادن امنیت و آسایش عمومی و جلوگیری از ایجاد ضرر و زیان هنگفت به شرکت های توزیع برق با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه مناسب در جهت پیشگیری از وقوع این جرم اقدام لازم انجام شود.
نظر شما