۲۳ دی ۱۴۰۰، ۱:۴۱
کد خبرنگار: 5253
کد خبر: 84611602
T T
۹ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

وقت‌کشی غربی‌ها در روند مذاکرات

تهران- ایرنا- در روند مذاکرات وین طرف‌های غربی تلاش می‌کنند با اعلام تاریخ‌های ساختگی به روند وقت‌کشی خود همانند دور هفتم ادامه دهند و در مسیر پیشرفت گفت‌وگوها مانع‌تراشی کنند در حالی که می‌توان در کمترین زمان ممکن به توافق خوب، قابل اتکا و پایدار رسید.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، روز دهم راند دوم از دور هشتم مذاکرات وین دیروز نیز با دیدارهای علی باقری مذاکره کننده ارشد کشورمان با هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام و نمایندگان ارشد سه کشور اروپایی ادامه یافت. 

مذاکره کننده ارشد کشورمان در دیدارهای جداگانه‌ای با انریکه مورا دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و نمایندگان سه کشور اروپایی، گفت‌وگو کرد. همزمان، جلسه کارگروه سوم با موضوع تدابیر اجرایی با حضور کارشناسان هیئت‌های ایران، اتحادیه اروپا و ۱+۴ برگزار شد.

وقت‌کشی غربی‌ها در روند مذاکرات

هیات ایرانی در تمامی موضوع های  باقی‌مانده، راهکارهای ابتکاری، ساز و کارهای عملیاتی و پیش‌نویس ارائه کرده است. اما در نقطه مقابل، خصوصا سه هیأت‌ اروپایی، عمدتا نقشی منفعل ایفا کرده و به جز اعلام نظر در مورد طرح‌های پیشنهادی ایران، هیچ ایده یا ساز و کار تازه‌ای برای کاهش و حل و فصل موضوعات باقی‌مانده ارائه نکرده‌اند.

رییس هیات مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین و انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام در دیدار خود که در روز چهارشنبه برگزار شد، موارد اختلافی را بررسی کردند.

وقت‌کشی غربی‌ها در روند مذاکرات

وقت‌کشی غربی‌ها در روند مذاکرات

علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران از کاهش موارد اختلافی در پیش‌نویس توافق خبر داده و گفته بود که مذاکرات رو به جلو در جریان است. مذاکره کنندگان ارشد چین و روسیه نیز از مغازه مذاکراتی ایران حمایت کرده و تاکید می‌کند که گفت‌وگوها برای دستیابی به توافق ادامه دارد. 

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه نزد سازمان های بین‌المللی در وین در صفحه توییتر خود وی با بیان اینکه با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دیدار کرده است نوشت: یک گفت‌وگوی سازنده در مورد حل و فصل دشوارترین مسائل باقیمانده در مذاکرات وین داشتم.

مذاکره‌کننده ارشد روسیه اضافه کرد که مذاکرات رو به جلو حرکت می‌کند.

وقت‌کشی غربی‌ها در روند مذاکرات

شبکه خبری العربیه همزمان با دیدار اولیانوف و رابرت مالی مدعی شد که نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با سفرای کشورهای خلیج فارس در سازمان‌های بین‌المللی در وین در مورد مذاکرات لغو تحریم‌ها گفت‌وگو کرده است.

مذاکره کننده چین در تازه‌ترین ارزیابی خود از روند مذاکرات گفته بود که جمهوری اسلامی ایران با ارائه ایده‌های تازه و جامع نقش بسیار سازنده را در گفت‌وگوها ایفا می‌کند. وی تصریح کرد: چین قاطعانه از مطالبات منطقه ایران در زمینه فعالیت‌های اتمی مادامی که خطر اشاعه تسلیحات هسته‌ای نداشته باشد حمایت می‌کند. 

به گفته سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه، ایران و ایالات متحده از طریق متن مکتوب غیررسمی، نظرات خود را در موضوعات چهارگانه رفع تحریم‌ها، اطمینان از رفع موثر تحریم‌ها، تعهدات هسته‌ای و راستی‌آزمایی ارائه کردند و هیئت‌ها در حال بررسی این متون هستند.

حسین امیرعبداللهیان در این زمینه افزود که در ارتباط با رفتار آمریکایی‌ها در وین، ما در سطح کمیته ها و مذاکرات فنی از جمله در موضوع رفع تحریم‌ها، از آمریکایی‌ها به واسطه هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا مطالبی را به صورت non-paper دریافت می‌کنیم و پاسخ ها را هم از همان طریق می‌دهیم. هم زمان با سه کشور اروپایی به اضافه چین و روسیه هم در میز مذاکرات در خصوص چگونگی رفع تحریم ها گفت‌وگو داریم. این در واقع  یک سطح از مناسباتی است که وجود دارد و نسبتی است که آقای رابرت مالی با مذاکره فعلی در وین دارد. پس مذاکره مستقیم نیست و اساسا مذاکره‌ای حتی بطور غیرمستقیم وجود ندارد اما این non-paperها بنا به ضرورت تبادل می شود.

وقت‌کشی غربی‌ها در روند مذاکرات

حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با الجزیره در خصوص روند مذاکرات لغو تحریم‌ها در وین گفت: هنوز در مذاکرات وین شاهد ابتکارات جدید از سوی طرف‌های غربی نیستیم به نحوی که به نظر نمی‌رسد آماده بازگشت سریع به تعهدات خود باشند؛ لذا در این موضوع احساس می‌کنیم هنوز غربی‌ها تعلل می‌کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ما وقتی از تضمین صحبت می‌کنیم یعنی این که اولا تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نشود، ثانیا تحریم‌هایی که برداشته می‌شود و لغو می‌شود، مجددا به بهانه دیگری از جمله بهانه قانونی که در کنگره تصویب شده یا قانونی که توسط رئیس جمهور امضا می شود، بازگردانده نشوند.

وی همچنین درباره دریافت تضمین در مذاکرات افزود: صحبت از تضمین و تعهدات، ابعاد مختلفی دارد اما حداقل آن این است که فروش نفت ایران و واردات ارز در سیستم بانکی کشور ما بدون هیچ مشکلی انجام شود.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: از نظر ما هر زمانی که طرف‌های مقابل به تعهدات کامل خود در برجام برگردند، آن زمانی است که می‌توانیم اعلام کنیم به یک توافق رسیده‌ایم.

روز چهارشنبه یک رسانه آمریکایی بر اساس نامه‌ای که به وزارت امور خارجه آمریکا ارسال شده است، اعلام کرد که ۱۱۰ قانونگذار جمهوری خواه از دولت دموکرات جو بایدن خواسته‌اند که مذاکرات با ایران بر سر امضای یک توافق هسته‌ای را ترک کند.

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا پیش از این در گفت و گو با نشریه آمریکایی نیویورکر  با اعتراف به اینکه از تمام گزینه های تحریم استفاده شده، به ناکارآمدی تحریم‌ها علیه ایران اذعان کرد.
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا اذعان کرد تحریم ها به وضوح نتیجه ای را که ما می خواستیم به همراه نداشته است.

این در حالی است که در نامه این ۱۱۰ قانونگذار جمهوریخواه آمریکایی آمده است: ما در این نامه از شما می‌خواهیم فوری  از مذاکرات بی‌ثمر وین برای ورود مجدد به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شوید و در عوض تحریم‌های موجود علیه ایران  به‌ویژه در رابطه با تجارت نفت بین ایران و چین را به صورت جدی اجرا کنید.

با توجه به اخبار منتشره مبنی بر پیشرفت گفت‌وگوها، مخالفان دیپلماسی در آمریکا همسو با رژیم صهیونیستی از پیشرفت این مذاکرات برآشفته‌تر می‌شوند و سعی در بر هم زدن روند مذاکرات دارند.

وقت‌کشی غربی‌ها در روند مذاکرات

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سرعت پیشرفت مذاکرات گفت: ما هیچ تاریخ ساختگی را قبول نداریم و از سرعت پیشرفت مذاکرات راضی نیستیم. طرف مقابل در دور هفتم وقت‌کشی زیادی کرد و بعد پذیرفت درباره ابتکارات ایران مذاکره کند.

وی تاکید کرد: هیات ایران از این توان برخوردار است و این سوال را باید کرد که آیا هیات‌های دیگر با این توان تصمیم‌گیری در وین حاضر هستند و آیا ایران فقط باید تمام تلاش خود را بکند و ابتکارات و موضوعات را با دقت مطرح کنند و آیا انتظار است طرف مقابل نیز چنین کنند.

هیات مذاکره کننده کشورمان از ابتدای مذاکرات اعلام کرده است که ایران حاضر نیست چیزی کمتر از برجام را بپذیرد و تاکنون نیز درخواستی فراتر از برجام نداشته است.

کشورهای غربی تلاش کردند که با تعیین ضرب‌الاجل بر ایران فشار وارد کنند و به بهانه آن ایران هر توافقی را بپذیرد؛ اما جمهوری اسلامی اعلام کرده است که در رسیدن به توافق عجله ندارد و اگر غرب به دنبال دستیابی به توافق است می تواند اولین گام را در عمل به تعهدات خود ذیل برجام، بردارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha