۳۰ درصد جمعیت شهری کشور ساکن مناطق کم‌برخوردار هستند

سنندج- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: ۲۰درصد مساحت شهرهای کشور محلات ناکارآمد و کمتر برخوردار بوده که ۳۰درصد جمعیت کشور در این مناطق ساکن هستند.

به گزارش ایرنا محمد آیینی روز شنبه در نشست بازآفرینی شهری استان کردستان اظهار داشت: رفع تبعیض و تحقق عدالت اجتماعی در این مناطق و محلات ضرورت بیشتری دارد و هیچ راه دیگری جز کمک گرفتن از مردم در کنار دستگاه‌های مرتبط برای حل مشکلات مناطق کم‌تر برخوردار نداریم.

وی با اشاره به اینکه برنامه منسجمی برای توسعه و تحول اجتماع محور تدوین شده که ۲ هزار و ۲۰ محله را در کشور احصا کردیم افزود: این محلات به پهنه‌های متجانس تقسیم بندی شده که از طریق این سامانه مسوولانی با نام شهردار نیازمندی‌ها و نیازهای این محلات را به ما انتقال می‌دهند.

آیینی یادآور شد:‌ مراکزی که در این محلات به بررسی می‌پردازند بخش‌های معیشت، بهداشت و اشتغال را تحت پوشش قرار می‌دهند و بستر را برای انجام کارهای زیربنایی آماده می‌کنند.

وی اضافه کرد: آنچه موجب می‌شود مهاجرت صورت گیرد عدم توجه به شرایط مالی مردم جامعه در تفکیک ها است بنابراین باید متراژ زیربنای خانه‌ها پایین تر لحاظ شود تا مردم بتوانند خانه بسازند.

آیینی تاکید کرد: اینکه جوان خانه کوچک حتی ۳۰ متری داشته باشد بهتر از این است تا به دلیل نبود خانه و سرپناه ازدواج نکند.

وی اظهار داشت:۴۰۰ میلیارد تومان برای توزیع قیر در استان‌ها در نظر گرفته شده که ۲۰۰ میلیارد تومان آن میان استانها توزیع شده و در مرحله بعدی استانهایی که توان جذب بیشتری داشته باشند میزان بیشتری به آنها اختصاص داده می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه شرایط مناطق ناکارآمد موجب شده در هر زلزله‌ای جان مردم این مناطق به خطر بیافتد تاکید کرد: جان انسان‌ها در این مناطق در خطر است و در مقابل آنها مسوول هستیم.  

وی یادآور شد: در مناطق اهل سنت کمتر از تسهیلات بافت فرسوده استفاده شده است بنابراین روحانیون مردم را ترغیب کنند از این تسهیلات استفاده کنند.

 استاندار کردستان هم در این نشست گفت: با توجه به اینکه ساماندهی مناطق ناکارآمد بسیار حائز اهمیت است کمیته‌ای برای بررسی میزان عمل دستگاه‌ها به تهعدات خود تشکیل می‌شود.

اسماعیل زارعی کوشا با بیان اینکه نباید در این حوزه صرفا متکی به شرکت بازآفرینی شهری باشیم افزود: نایسر به عنوان یکی از نقاط پرجمعیت و بسیار محروم در این نشست مطرح شد اما این نگرانی برای سایر نقاط و محلات محروم و ناکارآمد وجود دارد و از آنها هم غفلت نمی‌شود.

وی ادامه داد: این توقع در مورد دستگاه‌هایی که در برش کشوری برای آنها سهمیه‌ای به منظور ساماندهی این نقاط در نظر گرفته شده وجود دارد که سهم قابل توجه و مناسبی برای استان در نظر بگیرند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: زمین برای ساخت و ساز غیرمجاز در ناحیه منفصل شهری نایسر به راحتی و ارزان پیدا می‌شود اما برای ساخت مراکز خدماتی و آموزشی ما با کمبود زمین روبرو می‌شویم.

بهرام نصرالهی‌زاده با بیان اینکه سرعت خدمات رسانی با سرعت رشد جمعیت برابر نیست افزود: رشد جمعیتی در نایسر حدود ۶ درصد است در حالیکه در سنندج ۲ درصد است و این منطقه در آینده با مشکلات نایسر بیشتری مواجه خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه ۵۳۶ هزار نفر برابر با ۳۰ درصد جمعیت استان در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند اظهار داشت: ۲۳۰ هزار نفر در سنندج برابر با ۲۴ درصد جمعیت این شهر در بافت ناکارآمد زندگی می‌کنند.

عرفان مرادی با بیان اینکه ۲۴ میلیارد تومان امسال به استان اختصاص داده شده است اضافه کرد: ظرفیت استان در طرح نهضت ملی مسکن ۱۲ هزار و ۲۰۰ واحد است که سالانه باید سه هزار و ۷۰ واحد بازسازی و نوسازی شود که نیاز به تسهیلات است.

 در این نشست چهار تفاهم نامه بین مدیرکل راه و شهرسازی و شهرداری سقز امضا شد که این شهرداری برای ارائه پروانه ساخت و ساز در مناطق کم برخوردار هزینه‌ای دریافت نکد و در قبال آن راه و شهرسازی خدماتی به شهرداری ارائه دهد.

استان کردستان بر اساس آمار سال‌های ۹۰ تا ۹۵ پنجمین نرخ جمعیت رشد شهری در کشور را دارد و ۵۱ درصد از جمعیت استان در ۲۷.۹ درصد  سطح شهرها زندگی می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha