به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفی گل روز شنبه در جلسه بررسی روند پیشرفت فعالیتهای انجام شده درخصوص طرح نظام ایدهها و نیازها (نان) افزود: فراهم آوردن بستری مشترک و ملی برای ارایه نیازها و ایدهها و ایجاد فرصت و تقویت روح نوآوری در علوم به ویژه علوم انسانی و کاربردی با توجه به ارزشهای ایرانیاسلامی و تمدنسازی از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
وی در ادامه به تاکید مقام معظم رهبری انقلاب اسلامی، در هدایت پژوهش، به حل مسائل کنونی، آینده و نیازهای کشور و نیل به مرجعیت علمی و تکمیل زنجیره علم، فناوری، جامعه و صنعت اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح در راستای توسعه و نیز لزوم حرکت انقلابی در مسیر نیازسنجی برای ارکان جامعه و به منظور سازماندهی مطلوب و شناسایی نیازها، ایدهها، خلاقیت و نوآوریهای علمی، اجتماعی، فنی و هنری کشور و تبدیل رویکرد مصرفکنندگی علمی به رویکرد نیازآفرینی و تولیدات علمی است.
براساس اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نظام ایدهها و نیازها (نان)، از جمله برنامههای پیشنهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی بوده است.
تشکیل چند تیم برای اجرای نظام نان
علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن ارایه گزارشی از فعالیتهای انجام شده در خصوص طرح نان، به تشکیل چند تیم مشورتی و تخصصی و اجرایی جهت پیگیری، برنامهریزی، تدوین و تشکیل مقدمات اجرای طرح نظام ایده ها و نیازها اشاره کرد.
به گفته وی، برگزاری جلسات و شوراها؛ از جمله برگزاری اولین جلسه شورای سیاستگذاری نظام ایدهها و نیازها (نان) با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی کشور در ۶ دی ماه سال جاری از دیگر کارهای انجام شده است.
محمدجواد دهقانی رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری ( ISC ) و دبیر شورای سیاستگذاری نظام ایدهها و نیازها نیز در ادامه گزارشی از فعالیتهای انجام شده دبیرخانه نان در طول این مدت کوتاه از جمله برگزاری چند جلسه کمیته مشورتی این نظام، برگزاری نشستهای تخصصی با اعضای کمیته اجرایی سامانه و پیگیری و مکاتبه برای دریافت کلیه اطلاعات از سامانهههی موجود در کشور از جمله تاپ، ساتع و ساجد ارائه کرد.
ثبت بیش از ۲ هزار نیاز از دستگاههای اجرایی
امید رضاییفر مدیر دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲ هزار و ۲۷۰ نیاز از دستگاههای اجرایی جمع آوری و به صورت آزمایشی در سامانه ثبت شده است، گفت: همچنین اطلاعات حدود ۸۰ هزار ثبت اختراع به عنوان ایده در چند روز آینده جمع آوری خواهد شدد.
در این نشست نسخه اولیه سامانه نان توسط مدیر تحقیق و توسعه ISC و قابلیتهای آن ارایه شد. از جمله قابلیتهای این سامانه لزوم سادگی در ورود اطلاعات و امکان ثبت نیاز و ایده به شکلی کاربرپسند از اشخاص حقیقی و حقوقی، لزوم بهرهبرداری از هوش مصنوعی در پیادهسازی با توجه به پیشبینی گسترده کاربران، ایجاد ارتباط مستقیم با پایگاه داده ISC به منظور دستیابی به اطلاعات پژوهشگران کشور و جهان اسلام و ارسال هشدار در مراجعه به سامانه و … است.
در نماد نظام ایدهها و نیازها «نان» از دو رنگ مختلف به عنوان ایده و نیاز استفاده شده است. این نماد به صورت فرم بینهایت به عنوان یک چرخه پویای نامتناهی و همچنین به همآمیختگی و همبستگی دو گروه ایده و نیاز طراحی شده است. نماد حاوی کلمه «نان» به عنوان برند اصلی است.
نظر شما