به گزارش روز یکشنبه ایرنا، برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در چهلمین جلسه این شورا تذکراتی در این زمینه ارایه کردند.
سید احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران در تذکری با اشاره به تصمیمات معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری پایتخت در خصوص مدیریت و سراهای محلات گفت: از معاون اجتماعی و فرهنگی می خواهیم هر تصمیمی مربوط به مدیریت محله و سرای محلات را در شورای شهر مطرح و مصوبه بگیرد.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: فارغ از اینکه سیاستگذار شهر شورای شهر است، همکاران ما در شورا تجربیاتی دارند که می تواند کمک کننده باشد.
فاصله تاریخی و معنادار مناطق شمالی و جنوبی تهران
مهدی اقراریان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در شهریور ماه امسال و در دیدار با رئیسجمهور و اعضای هیات دولت سیزدهم فرمودند «هر مصوبهای که شما تصویب می کنید، هر لایحهای که در دولت تنظیم می کنید، هر بخشنامهای که خود شما در دستگاه خودتان صادر می کنید، یک پیوست عدالت باید داشته باشد»، گفت: یکی از اتفاقاتی که در سالهای گذشته مشاهده میکنیم عقبافتادگی تاریخی از پیشاز انقلاب تا به امروز است.
وی اظهار داشت: فاصله معناداری در کیفیت زندگی بین مناطق جنوبی و شمالی شهر تهران وجود دارد.
به گفته اقراریان، در جنوب شهر تهران بافتهای فرسوده و شرایط نامناسب زندگی مردم داریم و با توجه به این موضوعات در بودجهای که شهرداری تهران ارائه میکند باید تلاش شود با دیدن پیوست عدالت بهعنوان یک الزام، موجب حرکت به سمت کاهش فاصله بین شمال و جنوب شهر تهران بشویم.
وی با بیان اینکه این تذکر را به شهردار تهران ارایه می کنم در حالی که میدانم دغدغه خودشان هم هست، اظهار داشت: از علیرضا زاکانی می خواهیم پیوست عدالت را در بودجه ۱۴۰۱ مدنظر داشته باشد.
اقراریان تأکید کرد: بودجه باید بهصورت معناداری جهت گیری مشخص داشته باشد و آن جهتگیری تغییر شرایط به نفع طبقه مظلوم جامعه و تغییر فلش بودجه از شمال شهر تهران به سمت جنوب شهر تهران باشد.
مدیران شهری پیگیر حل مشکلات والدین شهدا باشند
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز با ارایه تذکری از مدیران شهری خواست که پیگیر حل مشکلات والدین شهدا باشند.
وی با اشاره به سالروز وفات ام البنین و گرامیداشت یاد مادران شهید گفت: مادران شهدا به خصوص شهدای دوران دفاع مقدس در سن پیری قرار دارند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: امروز روز مادران شهید است و جا دارد از اقدام سازمان زیباسازی در زمینه گرامیداشت یاد این افراد در سطح شهر تشکر کنیم.
نادعلی افزود: شهرداری باید به دور از قضاوت ها و سرزنش های احتمالی به این افراد کمک کند.
وی با اشاره به عیاداتش از یک مادر شهید گفت: این فرد در طبقه چهارم یک ساختمان سکونت داشت و در عمل امکان تردد نداشت و جا دارد شهرداران به خصوص شهرداران مناطق همچون گذشته به این افراد سر بزند و از سرزنش های احتمالی واهمه نداشته باشند.
تقدیر از اقدامات شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران
مهدی پیرهادی رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه از شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران به دلیل ساماندهی وانت بارهای خیابان شهید رجب نیا و حل مشکلات ترافیکی آن محدوده از طریق فراخوان، تقدیر کرد.
وی همچنین از تلاش برای ساماندهی خیابان صابونیان در محدوده میدان شوش تشکر کرد و گفت: رفع سد معبر و ساماندهی دستفروشان محور تجریش، پیشگیری جدید از فعالیت مجدد شیمیایی فروشان در خیابان ناصرخسرو و گرفتن حکم جلب مالک یکی از گاراژهای بزرگ آلوده کننده در جنوب تهران، از اقدامات مهم این شرکت در مدتی کوتاه است.
به گفته پیرهادی ساماندهی ون کافه های شهر تهران که مجوزهای لازم را از مراکز مربوط به سلامت اخذ نکرده بودند، ساماندهی و افزایش ظرفیت پمپ بنزین های سیار در شهر تهران و اجرای بند ۲۰ و پلمب ۸۰ واحد متخلف ضایعات فروشی در منطقه ۱۵ از دیگر اقدامات قابل تقدیر این شرکت ارزیابی می شود.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران همچنین به دلیل فعالیتهای خلاقانه سازمان زیباسازی از این سازمان تشکر کرد و اظهار داشت: این سازمان با نظاممند کردن و هدفمند کردن تبلیغات ضمن افزایش درآمدها، فعالیتهای خلاقانه و نوآورانه را در شهر تهران اجرا کرده است.
پیرهادی، تجلیل از مادران شهدا به مناسبت شهادت حضرت ام البنین، اکران روز پرستار و تقدیر از فعالیت پرستاران در دوره کرونا، تقدیر از اهالی کتاب در هفته کتاب و کتابخوانی و بزرگداشت شهدا در روز یلدا را اقدامات خوبی دانست که در سطح شهر تهران از سوی این سازمان اجرا شد.
حضور در صحنه شهردار فرصتی برای تغییر چهره شهر
احمد صادقی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در جلسه امروز با بیان اینکه حضور شهردار و معاونان وی در صحنه برای تغییر چهره شهر یک فرصت مغتنم است، گفت: باور داریم که اگر مسئولی با همه محدودیت های قانونی، کمبودهای مالی، کارشکنی های رسانه های بیگانگان و معاند پا در راهی سخت گذاشته و به جنگ قدرتمندان و قاچاقچیان و صاحبان زور و زر رفته است، بیش از پیش احتیاج به حمایت دارد.
وی افزود: لازم است با هم افزایی و همکاری همه جانبه، تمام قد در مقابل انتقادات غیرمنطقی و غیرکارشناسی بایستیم.
به اعتقاد صادقی در چهار سال گذشته با بی تدبیری مسئولان وقت، حوزه آسیب های اجتماعی رها بود و کسی به فکر کارتن خواب ها، معتادان متجاهر و کودکان کار نبود.
به گفته وی، روحیه اشرافی گری، کاهلی و بی مسئولیتی باعث شده بود تا با بهانه های گوناگون کارهای بر زمین مانده را بر گردن دیگر سازمان ها بیاندازند و کسی به فکر اقشار ضعیف در شهر نباشد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران معتقد است که مسئولان مورد اشاره وقتی از خیابان های شهر عبور می کردند چشم های خود را می بستند تا چهره شهر و افراد آسیب دیده را نبینند و در اتاق های خود برای شهر تصمیم می گرفتند.
صادقی افزود: هر بار هم کسی سئوالی در این حوزه می پرسید مسئولیت را بر عهده سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره)، نیروی انتظامی و سایر دستگاهها می انداختند.
وی گفت: خدا را شاکرم که شهردار بسیجی و جهادی امروز تهران خود را مسئول شهر و مردمان آن میداند و برای قبول مسئولیت های زمین گذاشته به سرعت داوطلب می شود.
صادقی تاکید کرد: شهرداری تهران با همه توان و همراه سازی سایر نهادها و دستگاه ها به سمت مشکلات و حل آنها گام بر میدارد و حضور شهرداری در طرح واکسیناسیون مردم، شاهد این مدعا است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: پس از تشکیل قرارگاه اجتماعی کشور توسط رئیس جمهور و هماهنگی با استاندار تهران، قرارگاه اجتماعی شهر تهران با ریاست شهردار پایتخت شکل گرفت و شاهد یک همدلی و هم افزایی برای حل مشکلات مردم هستیم.
به گفته صادقی، حضور در صحنه شهردار و معاونان وی و مشارکت گروه های جهادی، معتمدان محلات، خیریه ها و تشکل های مردم نهاد، فرصتی استثنایی برای تغییر چهره شهر تهران است که باید آن را مغتنم بشماریم.
چارچوب فعالیتهای سرای محلات را شورا تعیین میکند
ناصر امانی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با ارایه تذکری، با بیان اینکه شهروندان تهران از ما به عنوان عضو شورا توقع دارد تذکراتمان روشنکننده باشد، گفت: سال ۸۵ یک سال بعد از شروع دوره سوم شورای شهر یک مصوبه با عنوان مجوز تشکیل ستاد ساماندهی مشارکتهای اجتماعی مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران شکل گرفت و به تدریج طی سالهای بعد مرتب پرورش یافت و فربه و قویتر شد و با استفاده از تجارب کاملتر شده و در نهایت به تشکیل ستادهای محلات در شهر تهران و تشکیل سرای محلات منجر شد.
وی با بیان اینکه ناگهان با ابلاغی از طرف زیرمجموعه معاونت اجتماعی آن هم سرپرست نه مدیرکل مواجه میشویم، گفت: وقتی این ابلاغیه را مطالعه می کنید در آن یک نقض غرض اتفاق افتاده است؛ یعنی ابتدای ابلاغیه به این سمت رفته که قرار است دوباره سرای محلات رونق پیدا کند.
به گفته امانی در این ابلاغیه آمده است: "با توجه به کاهش شیوع ویروس کرونا در سطح شهر تهران و لزوم بازنگری در عملکرد و فعالیت سرای محلات شهر تهران و برگشت آنها به چرخه فعالیتهای مشارکتمحور و آموزشی، خواهشمند است دستور فرمایید از تاریخ ابلاغ این نامه تا اطلاع ثانوی از انعقاد هر گونه قرارداد جدید تحت هر عنوان و فعالیتی در زیرساختهای سرای محله منطقه اکیدا جلوگیری به عمل آید".
عضو شورای اسلامی شهر تهران این سوال را طرح کرد که اگر میخواهید بعد از برطرف شدن ویروس کرونا دوباره سرای محلات را رونق دهید و مشارکت اجتماعی مردم را افزایش دهید چرا قرارداد خانههای زیرمجموعه سرای محلات را ممنوع میکنید؟
وی تاکید کرد: اگر بناست شهرداری تجدیدنظر یا اصلاحی کند و یا تغییری در این آیین نامه بدهد، باید به شورای اسلامی شهر بیاید و اعضای شورای شهر آن را اصلاح کرده و سپس مصوبه شورا عمل شود.
امانی افزود: این فرایند، ابلاغی است که شهردار تهران باید انجام دهد آن هم بعد از این که در شورای شهر مصوب شد.
تقدیر از ساماندهی خیابان منصور و دستگیری مافیا
پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه تاکید کرد: شاهد به بار نشستن اقدامات شهرداری در دوره مدیریت جدید هستیم به گونه ای که ساماندهی وانت بارها در جنوب تهران یعنی خیابان منصور انجام شده است.
وی اضافه کرد: از سال های گذشته شهرداری در تلاش بود که نسبت به ساماندهی وانت بارهای فروش میوه و تره بار که راه بندان های شدید ایجاد می کردند اقدام کند اما با توجه به مافیای که پشت سر آنها بود حرکات موفقیت آمیز نبود.
سروری ادامه داد: اما شاهد هستیم که با شناسایی عوامل مافیا که از افراد نیازمند، برای امرار معاش استفاده می کردند این مشکل حل و تعدادی نیز دستگیر شد.
وی افزود: بررسی ها نشان داده برخی از اعضای این مافیا ۴۰ ماشین داشتند که نشان دهنده شرایط خاص جمع آوری است.
سروری گفت: همچنین جمع آوری معتادان متجاهر نیز در دستور کار قرار دارد هر چند که این موضوع چندوجهی است اما گزارش های پلیس نشان داده که رابطه معناداری بین جمع آوری و کاهش ناهنجاری ها و سرقت وجود دارد که امیدواریم با استمرار این موضوع وضعیت بهبود یابد.
وی از کارکنان شهرداری پایتخت بابت برگزاری مراسم سالگرد سردار سلیمانی و برگزاری مراسم ابرومند تشییع شهدا نیز تقدیر کرد.
تذکر به افزایش متکدیان در سطح شهر تهران
زهرا شمس احسان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با ارائه تذکری گفت: این روزها تکثر و تعدد متکدیان در خیابان ها و معابر پایتخت نمودی آزاردهنده به خود گرفته است.
وی افزود: شهرداری تهران در قبال این موضوع مسئولیت مستقیم و قانونی دارد که گویی به فراموشی سپرده شده است.
شمس احسان ادامه داد: مطابق با بند پنج از ماده ۵۵ قانون شهرداری مصوب سال ۱۳۳۴ و اصلاحات بعدی، «جلوگیری از گدائی و جمع آوری متکدیان و اعزام آنها به سازمان های اردوی کار» به عنوان وظیفه شهرداری تعیین شده است.
به گفته وی، به استناد مصوبه هشتاد و دومین جلسه شورای عالی اداری کشور در سال ۱۳۷۸، وظیفه هر یک از دستگاه ها در قبال متکدیان مشخص شده است که بر اساس ماده سه این مصوبه، شهرداری ها موظف شده اند تا نسبت به شناسایی، جمع آوری و تحویل متکدیان به مجتمع اردوگاهی با همکاری نیروی انتظامی، اقدام کنند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: از طرفی نیز با توجه به آسیب های مخرب تکدی گری در جنبه های مختلف زندگی شهری، مواد ۷۱۲ و ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ این فعل را در زمره جرائم واجد مجازات درج کرده و به عبارتی پیشبینی های قانونی لازم در این زمینه صورت گرفته است.
وی افزود: هرچند نمی توان نقش مشکلات اقتصادی ناشی از تورم و رکود را در پررنگ تر شدن این پدیده نادیده گرفت، اما غفلت و بی توجهی مدیریت شهری در ایفای نقش و مسئولیت خود در این زمینه، زمینه ی تشدید این پدیده نابهنجار و شکل گیری باندهای مجرمانه پیرامون این مسئله را پدید آورده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: در مواردی متکدیان و مافیای پشت پرده تکدی گری، با بهره کشی از کودکان و توسل به انواع و اقسام شیوه های غیراخلاقی و غیراسلامی، سعی در جلب ترحم عابران و رهگذران دارند و بدین وسیله ترویج کسب درآمد بدون تلاش را سبب می شوند.
شمس احسان گفت: به شهردار تهران تذکر می دهم در اسرع وقت نسبت به انجام تعهدات قانونی شهرداری پایتخت در جمع آوری و ساماندهی متکدیان دستورات لازم را صادر کند تا ضمن تفکیک متکدیان حرفه ای و مجرم از افراد بی خانمان و بی سرپناه، بستر لازم جهت معرفی نیازمندان واقعی به دستگاه های ارائه دهنده خدمات به اقشار آسیب دیده فراهم شود.
وی ادامه داد: همچنین با بهره گیری از انجمن های خیریه و سازمان های مردم نهاد، زمینه توانمند سازی و بازگشت این قبیل افراد به چرخه اقتصاد مولد ایجاد شود و از سویی نیز با عوامل بهره کشی بی رحمانه از کودکان بی پناه و مافیای پشت پرده تکدی گری، برخورد قضایی لازم در همکاری همه جانبه با مرجع قضایی، صورت گیرد.
نظر شما