به گزارش ایرنا به نقل از شبکه تله سور آمریکای لاتین، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا با ارائه گزارش سالانه از عملکرد دولت خود در حضور مجلس ملی این کشور تاکید کرد: کاراکاس با وجود تحریم های غیرقانونی، یکجانبه آمریکا و متحدانش در مسیر بهبود اقتصادی قرار گرفته است.
براساس آمار موسسات مالی اعلام شده در این گزارش، پس از پنج سال جنگ و فشار اقتصادی سنگین از سوی کاخ سفید و متحدانش، اقتصاد ونزوئلا در سه ماهه سوم ۲۰۲۱ موفق به رشد ۷.۶ درصدی شده و نهادهای آماری، میانگین رشد سالانه بیش از ۴ درصد را برای اقتصاد ونزوئلا پیش بینی کرده اند. همچنین میزان تجارت در حال توسعه داخلی نیز به مرز ۳۳ درصد رسیده است.
به نوشته خبرگزاری افه، ونزوئلا اگر چه هنوز تحت تاثیر بحران اقتصادی قرار دارد، اما این کشور آمریکای جنوبی با تورم ۶۸۶.۴ درصدی، سال ۲۰۲۱ را به پایان رساند که در مقایسه با تورم ۲۹۵۹.۸ درصدی سال گذشته، حاکی از کاهش چشمگیر رقم تورم است.
این روند کاهشی تورم و رشد اقتصادی می تواند اقتصاد ونزوئلا را از وضعیت رکود نجات دهد، همانطور که رئیس جمهوی این کشور با اعلام رشد ۷.۵ درصدی اقتصاد ونزوئلا در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ آن را دستاوردی شگفت انگیز برای کشورش دانسته است.
به گفته رئیس جمهوری ونزوئلا در سال ۲۰۲۱، حدود ۷۶ درصد بودجه ملی در حوزه رفاه اجتماعی صرف شد تا از مردم در برابر جنگ اقتصادی محافظت کند.
طبق اعلام دولت ونزوئلا، این کشور پس از تحمل پنج سال فشار و تحریم های اقتصادی توانست ۱۷ موتور محرک اقتصادی از گزینه های موجود را با صبر و اتخاذ تصمیمات مقتضی و صحیح پولی، مالی و سرمایه گذاری در حوزه تولید و تجارت ملی و بین المللی فعال کند که از جمله نشانه های بارز آن رشد ۴.۹ درصدی صادرات عمدتا غیرنفتی و ۳.۱ درصد واردات با وجود اعمال تحریم های ظالمانه علیه مردم این کشور بوده است.
رئیس دولت کاراکاس، این آمار و ارقام مثبت را همچنین ناشی از دستاوردهای مهم ملی در گفتگوی سیاسی با تمام جناح های سیاسی کشور دانست و انتخابات مهم منطقه ای این کشور در ماه نوامبر را یکی از دستاوردهای مهم مذاکرات با مخالفان و تقویت اعتبار نظام انتخاباتی این کشور توصیف کرد.
بانک مرکزی ونزوئلا به دنبال ثبت تورم زیر ۵۰ درصد طی ۱۲ ماه متوالی، هفته گذشته از خروج این کشور از چرخه ابَرتورمی که از سال ۲۰۱۷ در آن قرار داشت، خبر داد.
آمارهای رسمی از خروج ونزوئلا از چرخه ابر تورمی در حالی منتشر می شود که نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور هفته گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: از نظر سیاسی و طبق نتیجه مدیریت تورم بین ماههای سپتامبر، اکتبر، نوامبر و دسامبر که به صورت تک رقمی و با روند نزولی بوده است، میتوانم اعلام کنم که ونزوئلا از وضعیت ابر تورمی خارج میشود.
نرخ تورم در ونزوئلا، در سالهای اخیر به ویژه تحت تاثیر شدیدترین تحریمهای آمریکا و کاهش قیمت نفت با بحران اقتصادی و کاهش روز افزون ارزش بولیوار مواجه شده بود. ونزوئلا که زمانی ثروتمندترین کشور آمریکای جنوبی بود، در سالهای اخیر به رغم در اختیار داشتن بزرگترین ذخایر نفتی در جهان (بیش از ۳۰۰ میلیارد بشکه) از جایگاه دوازدهمین کشور صادر کننده در سال ۲۰۱۷ به بیست و یکمین کشور تولیدکننده نفت در سال ۲۰۱۹ تنزل یافت.
با این همه و به رغم چند دهه تحریمهای سخت آمریکا، شرکت ملی نفت ونزوئلا با گزارشی در مورد افزایش قابل توجه تولید نفت خام برای نوامبر ۲۰۲۱ (آبان)، ناظران را متحیر کرد.
گزارش ماهانه بازار نفت اوپک در دسامبر ۲۰۲۱ (آذر) نیز نشان داد که ونزوئلا به طور متوسط روزانه ۸۲۴ هزار بشکه نفت در روز از ماه نوامبر ۲۰۲۱ تولید کرده است. این نمایانگر افزایش ۹ درصدی در مقایسه با یک ماه قبل است و تقریبا دو برابر ۴۳۴ هزار بشکه در روز در مدت مشابه سال قبل است.
تارنمای آمریکایی اویلپرایس نیز حدود دو هفته پیش در گزارشی نوشت که ونزوئلا با افزایش تولید نفت خود، بازارهای نفتی را شگفت زده کرده است که بخشی از این افزایش، مرهون کمک های ایران است.
ونزوئلا نه تنها با کمک ایران، بلکه در توسعه روابط با چین و روسیه توانسته بخش هیدروکربنی متلاشی شده خود را بازسازی کند و به صادرات نفت خام به رغم تحریم های آمریکا ادامه دهد. همچنین اقتصاد فروپاشیده این کشور نیز این سال برای اولین بار از سال ۲۰۱۳ رشد خواهد داشت.
نظر شما