به گزارش ایرنا، زمان ارسال مدارک به بخش ترویج خواندن جایزه یادبود آسترید لیندگرن ۲۰۲۳ تا تاریخ ۳۰ بهمن تمدید شد. جایزه آلما یا جایزه یادبود آسترید لیندگرن به مناسبت بزرگداشت نویسنده محبوب سوئدی آسترید لیندگرن و یکی از پرطرفدارترین نویسندگان جهان توسط دولت سوئد در سال ۲۰۰۲ بنیان گذاشته شده است.
این جایزه دومین جایزه بزرگ ادبیات کودک به شمار میرود.
جایزه آلما در کنار نویسندگان و تصویرگران برجستهی هر کشور، به قصهگویان، مروجان و نهادهای حوزه ادبیات کودک و ترویج کتابخوانی صرف نظر از زبان و ملیت آنها نیز اختصاص مییابد. تنوع و نوآوری، فراگیر بودن قومیتها و تداوم اجرایی پروژه از جمله معیارهای دریافت این جایزه است.
در حال حاضر، شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و انجمن نویسندگان کودک و نوجوان چهار نهادی در ایران هستند که امتیاز معرفی نامزد برای دریافت این جایزه را دارا هستند.
کمیته جوایز شورای کتاب کودک به همین منظور از افراد و یا نهادهایی که فعالیت ترویج خواندن انجام میدهند دعوت میکند که به این فراخوان پاسخ دهند. زمان ارسال مدارک تا تاریخ ۳۰ بهمن تمدید شد.
متقاضیان برای شرکت در این برنامه لازم است فرم پیوست را تکمیل کرده و آن را همراه گزارش مکتوب فعالیتها و مستندهای مرتبط شامل: عکس، فیلم، کتاب و مقاله به آدرس ایمیل cbctarvij۱۴۰۰@gmail.com ارسال کنند.
فراخوان ارسال اثر برای فهرست دوسالانه کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه IBBY ۲۰۲۳ تمدید شد
دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان IBBY به منظور ایجاد فرصت لذت از کتابها برای همه کودکان، تشویق ناشران، توسعه محصولات و اطلاع رسانی آثار مناسب برای کودکان با نیازهای ویژه، عناوین منتخب را هر ۲ سال در فهرستی منتشر میکند و در اختیار عموم قرار میدهد.
دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان باور دارد که همه کودکان باید به کتابهایی با بالاترین کیفیت دسترسی داشته باشند. برای کودکان با نیازهای ویژه این کتابها میتوانند پاسخ به نیازها، بازتابدهنده تجربیات و بیان توانمندیهایشان باشند. فهرست دفتر بینالمللی دارای سه بخش است و داوری آثار در دو مرحله انجام میشود.
ابتدا توسط گروه متخصص جوایز شورای کتاب کودک تعدادی اثر انتخاب میشود و سپس توسط داوران بینالمللی در IBBY، داوری نهایی صورت میگیرد.
علاقمندان برای شرکت در داوری این فهرست مهم و تاثیرگذار بینالمللی آثار با مشخصات زیر را به دبیرخانه شورای کتاب کودک ارسال کنند.
آثاری که برای کودکان با نیازهای ویژه و انواع معلولیتها تولید شده باشند: محصولاتی با فرمتهای خاص مانند بریل، زبان اشاره، کتابهای حسی و لمسی، کتابهای آسانخوان، به خصوص برای کودکان و نوجوانانی که دارای ناتوانیهای زبانی یا ذهنی بوده یا دارای اختلال خواندن و آموزش هستند.
آثاری که شخصیت آن کودک یا نوجوانی با یک یا انواع نیازهای ویژه باشد: کتابهای تصویری، رمان، آثار داستانی یا غیر داستانی، زندگینامهها و... شخصیت میتواند قهرمان اصلی یا شخصیت مهم دوم باشد، که در پیرنگ نقش کنشگری را بر عهده دارد.
کتابهای تصویری از نشرعادی که برای همه کودکان(عادی و با نیاز ویژه) قابل استفاده باشند: آثاری که با استفاده از طراحی و تصویرگریهای همه فهم، موضوع و زبان ساده، فونتهای درشت و خوانا و... برای گروه بزرگی از کودکان قابل درک باشند.
منظور از معلولیت هرگونه آسیب جسمی، شناختی یا عصبی است که بر سلامت روان یا حسی تأثیر بگذارد، مانند: نابینایی، ناشنوایی، معلولیتهای ذهنی، اختلالات یادگیری، اوتیسم و... معلولیت حاصل یک بیماری یا آسیب موقتی نباشند و در بلندمدت زندگی شخص را تحت تاثیر قرار دهد.
آثار و محصولات باید از سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۸میلادی) به بعد منتشر شده باشند. آخرین زمان ارسال آثار ۳۰ دی ماه ۱۴۰۰ خواهد بود.
نظر شما