روده تفاوت قند طبیعی و شیرین‌کننده مصنوعی را تشخیص می‌دهد

تهران - ایرنا - جوانه‌های چشایی نمی‌توانند قند طبیعی و شیرین‌کننده‌های مصنوعی را تشخیص دهند؛ اما مطالعات جدید نشان می‌دهد سلول‌های روده می‌توانند فرق این دو ماده شیرین را تشخیص دهند.

به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، اکثر مواد غذایی که استفاده می‌کنیم حاوی قند هستند. برخی قند طبیعی و برخی قند مصنوعی دارند.

مطالعات نشان می‌دهد سلول‌های روده به سرعت تفاوت شیرینی طبیعی و مصنوعی را تشخیص می‌دهند و در عرض چند میلی‌ثانیه آن را به مغز منتقل می‌کنند.

در این مطالعه محققان دانشگاه دوک گیرنده‌های حس شیرینی را از دهان موش ها خارج کردند. پس از آن در کمال شگفتی دریافتند هنوز هم موش‌ها قادر به تفکیک شکر طبیعی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی بودند.

تحقیقات بیشتری در این مورد صورت گرفت و نشان داد سلول‌هایی در روده وجود دارند که ما را وارد به مصرف قند می‌کنند. در ادامه مشخص شد این سلول‌ها در قسمت بالایی روده قرار دارند.

این تیم تحقیقاتی یک سلول به نام نوروپاد را در روده شناسایی کردند.

سلول‌های روده و همچنین نوروپاد از طریق اتصالات سیناپسی با نورون‌ها ارتباط برقرار می‌کنند.

بر اساس این یافته ها، سلول‌های نوروپاد سلول‌های حسی سیستم عصبی هستند و مانند سلول‌های مخروطی شبکیه که طول موج نور را حس می‌کنند، قند را از شیرین‌کننده مصنوعی تشخیص می‌دهند و با ترشح انتقال‌دهنده‌های عصبی مختلف، به سلول‌های مختلفی در عصب واگ می‌رسند.  

نتایج این مطالعه در نشریه Nature Neuroscience منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha