هدفگذاری برای کاشت ۵۰۰ میلیون اصله نهال در پویش ایران سرسبز

تهران - ایرنا - مشاور رییس سازمان جنگل ‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از هدفگذاری کاشت ۵۰۰ میلیون اصله نهال ظرف ۱۴ سال با مشارکت مردم و ۷۰ نهاد و دستگاه اجرایی در قالب پویش ایران سرسبز توسط سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور خبرداد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « رضا بیانی » با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در قالب این پویش مردمی، امسال ۶ هزارو ۷۰۰ هکتار جنگلکاری در سراسر کشور بر اساس توان اکولوژی مناطق انجام می‌شود افزود: با راه اندازی پویش ایران سرسبز از هشتم دی ماه سال جاری تاکنون ۳ میلیون اصله نهال در سراسر کشور در مناطق تعیین شده کاشته شده است.

مشاور رییس سازمان جنگل ‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به استقبال خوب مردم و نهادهای عضو ستاد این پویش برای نهالکاری و توسعه جنگل‌های کشور، اظهار داشت: مردم برای پیوستن به این پویش می‌توانند به ادارات منابع طبیعی شهرستان‌ها مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: بر اساس سند «شجره»، که در ۱۷ شهریور امسال در جلسه کمیته فرهنگی شورای امنیت ملی با حضور سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصویب شد، اجرای پویش ایران سرسبز، در کنار جنگلکاری که هر سال توسط سازمان جنگل‌ها انجام می‌شود، تایید و وظایف حدود ۷۰ دستگاه و نهاد از جمله صدا و سیما، آموزش و پرورش، بسیج سازندگی و سازمان اوقاف در این پویش مشخص شد.

بیانی ادامه داد: نهال‌هایی که در این پویش مورد استفاده قرار می‌گیرند از گونه‌های بومی هر منطقه با نیاز آبی کم هستند و در ارتفاعات بیش از ۵۰۰ متر و با بارندگی بیش از ۳۰۰ میلی متر کاشته می شوند.

وی با بیان این که نهال‌های مورد استفاده دو یا سه ساله هستند و در نهالستان‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تولید می‌شوند، تصریح کرد: در حال حاضر تعداد ۱۲۹ نهالستان داریم که ظرفیت اسمی تولید سالانه آنها ۱۶۰ میلیون اصله نهال است.

دبیر پویش ایران سرسبز اضافه کرد: در حال حاضر بر اساس اعتبارات پرداختی، این نهالستان‌ها می توانند در سال ۵۰ تا ۶۰ میلیون اصله نهال تولید کنند.

وی با بیان اینکه اعتبار نهالستان‌ها استانی است و برای بازگرداندن بخشی از این نهالستان‌ها به چرخه تولید، نیاز به یک ردیف اعتباری جداگانه وجود دارد اظهارداشت: برای تحقق اهداف این پویش از نهال نهالستان‌های شهرداری‌ها نیز استفاده خواهیم کرد و نهالکاری تا زمانی که مراحل رویشی و بارندگی‌ها در کشور اجازه دهد در نواحی رویشی ادامه خواهد یافت.

بیانی در همین حال تصریح کرد: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بر اساس وظایف خود، سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار جنگلکاری انجام می‌دهد و طی سه سال اخیر توانسته‌ایم این میزان جنگلکاری را به حدود ۴۰ هزار هکتار در سال برسانیم.

مشاور رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: ایران جزو کشورهای کم جنگل است و با جنگلکاری و اقداماتی نظیر این پویش به آن گروه از کشورهایی که بالای ۱۰ درصد جنگل دارند، برمی‌گردیم.

بیانی درباره نقش جنگل‌ها در بحث تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین نیز گفت: هر هکتار جنگلکاری ۲ تا ۴ درجه دمای اطراف خود را کاهش می‌دهد و موجب کاهش تبخیر و تعرق می‌شود.

وی اظهار داشت: هر هکتار جنگلکاری ۶۷ تا ۶۸ تن گرد و غبار را جذب و ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ متر مکعب آب را در خود نفوذ می دهد. جلوگیری از فرسایش خاک به میزان دو تن در سال و تولید اکسیژن برای ۱۰ نفر از دیگر کارکردهای هر هکتار جنگلکاری است.

دبیر پویش ایران سرسبز افزود: تاکنون ۱.۵ میلیون هکتار در کشور جنگلکاری انجام شده که ۳۵۰ هزار هکتار آن پیش از انقلاب و مابقی مربوط به دوران بعد از انقلاب اسلامی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha