با همقدمان باران و سیل، یاری رسانان حوادث

بندرعباس - ایرنا - صبح برای پیگیری اخبار امداد رسانی به مردم سیل زده میناب با مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان تماس گرفتم، می گفت درحال بار زدن اقلام امدادی برای ارسال به میناب هستیم و بعدش هم خودمان می‌رویم، اجازه داد همراه‌شان عازم منطقه شوم تا از حال و هوای آنجا گزارش تهیه کنم.

به گزارش ایرنا، خود را به جمعیت هلال احمر هرمزگان رساندم، همراه با ۲ راننده، عکاس و تصویربردار با خودرو پژو ۴۰۵ در بارانی که در جاده شدیدتر از شهر بندرعباس بود عازم شدیم؛ این جمعیت خودرویی اختصاصی برای خبرنگار، عکاس و تصویربردار تدارک دید و قرار شد برای سهولت کار در میناب با خودرو ویژه عملیات باید تعویض شود.
باران در مسیر شدیدتر می بارد انگار سقف آسمان سوراخ شده است، برف پاک کن‌های خودرو لحظه ای توقف ندارند، شیشه‌ها رطوبت گرفته و فضای بیرون از درون خودرو مه‌آلود به نظر می‌رسد.
مشغول تماشای عبور خودروها بر جاده بودم که صف طولانی خودروهای سنگین را که برای سوخت گیری مجتمع رفاهی آسایش گستر میناب، ۶۰ کیلومتر قبل از میناب پشت سر گذاشتیم.
جاده خلوت‌تر شده است و راننده از بارندگی در پارسیان ‌پرسید، مسوول روابط عمومی جمعیت هلال احمر هرمزگان پاسخ ‌داد: دیشب باران داشت؛ با فاصله بسیاری خودروها ئر جال جرکت بودند به کجا چنین شتابان نمی دانم در این لحظه یک خودرو پژو ۴۰۵ از ما سبقت گرفت و از راننده پرسیدم سرعتش به نظرت چند کیلومتر است؟ گفت: ۱۳۰ یا ۱۴۰ کیلومتر آن هم در هوای بارانی.
به مسیر خود ادامه دادیم شدت باران کم‌تر شده، قطرات درشت آب ریزتر شده‌اند، خودروهای نیسان آبی که در کار قاچاق سوخت هستند بی‌توجه به جهت مسیر و به صورت عمودی از جاده عبور کردند، یکی پلاک داشت و دیگری نه.
پنج خودرو در ۴۵ کیلومتری میناب به سمت شرق می‌روند، همان مسیر رودان و میناب، به این نقطه که می‌رسی باید بیشتر مراقب خودروهای سوخت بر باشی که با همان سرعت به خودرویی که راننده‌اش هستی نخورند، چراکه نیسان‌های آبی توجهی به خودروهای سواری ندارند و به قولی شاید آنها را حتی خودرو به حساب نیاورند و نبینند.
ایست بازرسی رودان، میناب، بندرعباس رسیدیم که باران متوقف شد و دست اندازه‌های بلند اینجا را پشت سر گذاشتیم، عجیب است که پاسگاه راهنمایی رانندگی هیچ استانی مانند هرمزگان در وسط میدان نیست و نمی‌دانم این وسط میدان بودن خطرناک است یا نه.
کوه‌های میناب و رودان از اینجا پیداست و ابرها کوه‌ها را بغل کرده‌اند، امدادگر داوطلب جمعیت هلال احمر از روی تجربه می‌گوید اینجا بارش باران متوقف شده اما آنجا که می‌بنیی، آن بالادست بارش باران ادامه دارد.
همین را که گفت مقداری قطرات کوچک باران بر شیشه جلو خودرو که حالا جهت حرکتش از شرق به سمت غرب تغییر کرده فرود آمد.
اگر همچنان به سمت شرق می رفتیم وارد شهرستان رودان می‌شدیم که در تابلوی ورودی شهرستان، پس از کوه‌ها، در محل ایست بازرسی فاریاب نوشته است به بهشت جنوب خوش آمدید، اما مسیر ما رودان نیست، به میناب می‌رویم.
سمت راست‌مان کوه‌های زندان است که می‌گویند زندان داشته و سمت راست مان باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی است با نخل‌هایی سر به فلک کشیده و درختان مرکبات و کُنار، این میوه‌ی بهشتی.
به نظرم آمد در نخلستانی در مسیر چادر امدادی جمعیت هلال احمر که در بارندگی و سیلاب قبل بین سیل زدگان توزیع کرده بودند برپا بود.
دره‌ها از آب روان کام از تشنگی برداشته بودند و کانال آب کشاورزی هم آب بر دهان دارد، درختان استحمام کرده و پوست زمین طراوت یافته است؛ آسمان اندکی تیره تر شد و دره‌ها از باران راضی‌تر، چند نفر چوپان که احتمالاً خانواده باشند گله گوسفندی را در کنار جاده، در روستای دم شهر به سمت جنوب هدایت می‌کردند.
امدادگر هلال احمر گفت: این کوه ها اولین چین خوردگی‌های گسل مکران هستند و مانند همیشه پلاستیک های رها شده بر چهره کوه زخم‌ها زده‌اند.اکنون باران مجدد شدت گرفت و پس از چند دقیقه باز برف پاک کن های خودرو به آرامش رسیدند.
به پل اول میناب رسیدیم و برای عکاسی ایستادیم، عکاس تعدادی عکس و فیلم گرفت، آب سد استقلال از زیر پل درحال گذار است تا در نهایت به دریا بریزد. در هر ۲ طرف پل خودروها با سرعتی بسیار اندک درحال حرکت هستند و ترافیکی بسیار کند در جریان است.
پسرکی با چتر در بالای قلعه میناب در حال نظاره اطراف است، بازار چتر فروشی هم گرم است و مغازه‌ها چترها را بیرون مغازه آویخته‌اند، مغازه‌های بسته هم به چشم می‌آیند.
وارد هلال احمر میناب شدیم تا خودرو را با خودرویی مناسب تعویض کنیم، تعدادی از بانوان مینابی داخل اداره هستند و چادر می‌خواهند؛ این زنان حتی خود را به انبار جمعیت هلال احمر در رسانده‌اند و ما را که دیدند  فریاد برآوردند که رییس هلال احمر کجاست.
بسته‌ها پتو از ایسوزو بر روی وانت ریخته و به محل کمپ اسکان اضطراری در روستای حکمی میناب رساندند.

بر اساس آخرین آمار اعلامی از سوی ستاد مدیریت بحران استان، تا لحظه انتشار این خبر، آب ۶۷ روستا و برق افزون بر ۳۰ روستا قطع شده است و تلاش برای وارد مدار کردن آب  وبرق این روستاها ادامه دارد.
آبگرفتگی شدید در برخی معابر عمومی در شهر بندرعباس، میناب، رودان و منازل مسکونی نیز گزارش شده است و برآورد خسارت ها پس از اعزام تیم کارشناسی به مناطق اعلام خواهد شد.
محور رودان به زیارتعلی ( گدار مهتابی ) نیز دچار انسداد شده است که بنا بر گزارش های واصله تا ساعتی دیگر تردد در این محور جریان خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha