به گزارش روز سه شنبه ایرنا از اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه تاکید کرد که این نیروهای حافظ صلح عضو سازمان پیمان امنیت جمعی از جمهوری قزاقستان به روسیه انتقال داده شدند.
نیروهای موسوم به صلحبانان سازمان پیمان امنیت جمعی متشکل از واحدهای روسیه، بلاروس، ارمنستان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان هستند. افغانستان و صربستان دو عضو ناظر آن هستند که از سال ۲۰۱۳ به این سازمان پیوستند. نیروی موسوم به صلحبان روسی که به قزاقستان اعزام شده بودند از نیروی هوابرد این کشور تشکیل شده اند.
خروج تدریجی نیروهای حافظ صلح از خاک قزاقستان از ۱۳ ژانویه ۲۰۲۲ ( ۲۳ دی) آغاز شد.
براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، اولین واحدهای چتربازان روسی از نیروهای حافظ صلح سازمان پیمان امنیت جمعی با چهار فروند هواپیمای ایل-۷۶ ام دی روز پنجشنبه از قزاقستان به روسیه بازگشتند.
اعتراض های گسترده در قزاقستان در مخالفت با افزایش قیمت سوخت از روزهای نخستین سال ۲۰۲۲ آغاز شد.
این اعتراض ها به تدریج گسترش یافت و شهرهای مختلف را در بر گرفت و با غارتگری همراه شد و شبه نظامیان به موسسات دولتی حمله کردند و به سلاح دست یافتند.
در واکنش، مقام های قزاقستان در سراسر کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرده و اقدام به عملیات ضد تروریستی کردند.
قاسم جومارت توقایف رئیس جمهوری قزاقستان دولت را منحل کرد و ریاست شورای امنیت کشور را برعهده گرفت.
در نخستین جلسه شورای امنیت تحت ریاست وی، توقایف شرایط در قزاقستان را به عنوان اوضاع تضعیف کننده تمامیت ارضی کشور توصیف کرد و گفت از سازمان پیمان امنیت جمعی برای غلبه بر این تهدید تروریستی درخواست کمک کرده است.
پیشتر نیروهای حافظ صلح از ارمنستان، بلاروس و ازبکستان از قزاقستان به کشورهای خود بازگشته اند. عملیات خروج همه صلحبانان سازمان پیمان امنیت جمعی قرار است تا فردا (چهارشنبه) تکمیل شود.
نظر شما