سرپرست محیط زیست کرمانشاه: میزان آلودگی در رودخانه‌های استان متفاوت است

کرمانشاه- ایرنا- سرپرست اداره کل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه اعلام کرد که فاضلاب شهری و روستایی وارد تمام رودخانه‌های استان می‌شود اما میزان آلودگی در آنها متفاوت است.

«احد جلیلیان» روز سه‌شنبه در نشستی خبری به مناسبت ۲۹ دی ماه روز هوای پاک، اظهار داشت: میزان و درصد آلودگی به فاضلاب در رودخانه های استان متفاوت است به عنوان مثال این آلودگی در قره سو به بیشترین میزان و در سیروان به کمترین میزان است.

وی افزود: اکنون هشت تصفیه خانه فاضلاب در کرمانشاه فعالیت است و تنها می توانند ۴۳ درصد فاضلاب جمعیت ۲ میلیون نفری استان را تصفیه کنند و مابقی بدون تصفیه شدن به رودخانه های سرازیر می شود.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به میزان بالای آلودگی رودخانه قره سو گفت: تصفیه خانه شهر کرمانشاه تنها ۳۰ درصد فاضلاب این شهر یک میلیون نفری را تصفیه می کند و تکمیل فازهای بعدی این تصفیه خانه با مشکل تامین اعتبار روبه رو است.

جلیلیان توضیح داد: در سال های اخیر کاهش بارندگی ها و میزان آب ورودی به رودخانه ها باعث شده است که میزان آلاینده های موجود در آب رودخانه ها نیز افزایش پیدا کند.

به گفته وی اکنون هفت تصفیه خانه جدید توسط وزارت نیرو در استان دست احداث است و کار مطالعاتی برای ایجاد ۱۱ تصفیه خانه دیگر نیز آغاز شده است.

رئیس اداره آزمایشگاه‌های محیط زیست استان کرمانشاه نیز در این نشست عنوان کرد: احتمال ورود فاضلاب به ۱۴ رودخانه دائمی کرمانشاه وجود دارد اما بر اساس پایش‌ها می توان از آب آنها برای آبیاری بخش کشاورزی استفاده کرد.

«سعید دزفولی‌نژاد» افزود: رودخانه قره‌سو نسبت به بقیه وضعیت بحرانی‌تری دارد و هم فاضلاب شهری و هم روستایی وارد آن می‌‍‌شود.

فاصلاب وارد تمام رودخانه‌های استان کرمانشاه می‌شود

ورود فاضلاب به رودخانه قره سو کرمانشاه

امکان جابجایی محوطه های حفاظت شده در کرمانشاه

سرپرست اداره کل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود به محدوده های تحت مدیریت این سازمان اشاره کرد و گفت: وسعت مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان ۱۶۳ هزار هکتار برابر با ۶.۷ درصد مساخت استان بود که این میزان از ابتدای امسال به ۲۴۵ هزار هکتار افزایش پیدا کرد.

جلیلیان با اشاره به اینکه به دنبال اصلاح مناطق تحت مدیریت هستیم، افزود: برخی از مناطق حفاظت شده استان کرمانشاه با توجه به افزایش روند زندگی در آنها ارزش خود را از دست داده اند و محدودیت های اعمال شده برای مردم بومی مناطق دردسر ساز است.

وی گفت: از سوی دیگر برخی از مناطق بکر و با تنوع زیستی بالا در سطح استان وجود دارد که جزو مناطق حفاظت شده نیستند از این رو به دنبال آن هستیم تا با اصلاح مناطق قبلی مناطق جدیدی را ایجاد کنیم.

به گفته سرپرست اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه اکنون مناطق بسیار بکری در سطح استان وجود دارد که به دلیل قرار نگرفتن در مناطق حفاظت شده توسط مردمی بومی و ساکنان روستاها حفاظت می شود.

جلیلیان همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به سوالی در رابطه با موضوع پروژه تله کابین کرمانشاه گفت: تاکنون این پروژه هیچ مجوزی از سازمان محیط زیست نگرفته است.

وی افزود: ارائه مجوز برای ساخت این پروژه منوط به انجام مطالعات ارزیابی مختص صنایع است.

بر اساس آنچه سازمان محیط زیست اعلام کرده است، در کرمانشاه ۴۸ گونه پستاندار، ۱۸۰ گونه پرنده، ۳۳ گونه ماهی، ۳۵ گونه خزنده دوزیست و هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha