به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول، عباس چراغ چشم روز چهارشنبه افزود: مرمت ساباط تاریخی کاروان در محله قلعه با توجه به اهمیت حفظ و نگهداری از بناهای تاریخی در دزفول در دستور کار اداره میراث فرهنگی شهرستان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه مرمت این ساباط توسط سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری و با نظارت اداره میراث فرهنگی دزفول اجرایی شد، افزود: لنگههای فرسوده آجری و گچی ساباط در این عملیات تعویض شدند.
چراغ چشم بیان کرد: مرمت طاق و تویزه، اجرای کاهگل، بندکشی و همچنین مرمت بدنه و تعویض لولههای فرسوده تاسیسات فاضلاب از دیگر اقدامات انجام شده برای حفاظت و نگهداری ساباط تاریخی کاروان بود.
وی بناهای تاریخی را میراثی ارزشمند از گذشتگان دانست و افزود: هم اکنون وظیفه حفاظت و نگهداری از این میراث به عنوان امانتی برای نسلهای آینده بر عهده ما است و در این زمینه از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
ساباط یا سابات یا صاباط یا سعباط از ویژگیهای معماری زیستبومهای گرمسیر و کویری است؛ این آثار تاریخی در ایران در استانهایی مانند یزد، کرمان، اصفهان، خوزستان، خراسان جنوبی و غیره یافت میشوند.
شهر دزفول از جمله مراکز مهم شهری و تاریخی استان خوزستان است که با پیشینه تاریخی چندهزار ساله از قدیمیترین شهرهای کشور محسوب میشود.
بافت آجری دزفول به عنوان یک سرمایه ملی دارای بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی است که برخی از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند.
نظر شما