به گزارش ایرنا، حجت الاسلام روح الله سلیمانیفرد روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار داشت: دولت سیزدهم به توسعه روابط با کشورهای همسایه تاکید فراوان دارد و به طور قطع برگزاری این کنگره فصل جدیدی در تحقق این هدف خواهد بود.
وی با بیان این که این کنگره فرصت پرداختن به قدرت نرم اسلامی از دریچه وقف است ادامه داد: در برگزاری این ملی کنگره در روز چهارم بهمن امسال به میزبانی گنبدکاووس، مهمانان خارجی از ۲۰ کشور شرکت خواهند کرد.
دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی امامزاده یحیی بن زید (ع) بیان کرد: همچنین از سه سفیر یمن، ترکمنستان و عراق برای شرکت در این کنگره دعوت شده است و پیش بینی می شود حدود ۴۰ میهمان خارجی در آن شرکت کنند.
انتشار کتاب از مقالات برتر
دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی یحیی بن زید (ع) گنبدکاووس ادامه داد: گزیده مقالات و پیام برخی از مراجع و علما به کنگره ملی یحیی بن زید(ع) در قالب کتاب گردآوری شده که در مراسم پایانی این کنگره از آن رونمایی خواهد شد.
به گفته وی هیات داوران این کنگره ۱۸ مقاله برتر از میان ۱۰۰ مقاله رسیده به دبیرخانه آن را برای ارائه در روز برگزاری انتخاب کردند.
سلیمانیفرد گفت: مراسم آغاز به کار این کنگره چهارم بهمن ماه در سالن اجتماعات دانشگاه کشاورزی گنبدکاووس و مراسم پایانی در شبستان امامزاده یحیی بن زید (ع)با رعایت شیوهنامههای بهداشتی ستاد ملی کرونا در گنبدکاووس برگزار می شود.
برگزاری این مراسم به صورت حضوری و مجازی خواهد بود.
فراخوان دریافت مقاله برای این کنگره متناسب با اهداف و محورهای شخصیت این امامزاده از جمله " ارتقای فرهنگ ظلم ستیزی، احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر، تاریخ و تمدن شهر تاریخی جرجان، تقویت باورهای مذهبی و آداب و رسوم ترکمن، تقویت وحدت اسلامی و تعالی فرهنگ غنی قرآن کریم" منتشر شده بود.
شورای عالی سیاستگذاری برگزاری کنگره ملی یحیی بن زید(ع) زیر نظر سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و چند تن از مسئولان از جمله رییس مجمع تقریب مذاهب اسلامی، دبیر مجمع جهانی اهل بیت(ع) و رییس موسسه حکمت و فلسفه ایران تشکیل شد و فعالیت آن آبان ماه ۹۸ با رونمایی از پوستر فراخوان مقاله آغاز گردید اما برگزاری این کنگره به دلیل شیوع ویروس کرونا به تاخیر افتاد.
امامزاده یحیی بن زید (ع)، نوه امام سجاد (ع) است و از ایشان به عنوان بزرگترین امامزاده در استان گلستان و کسی که صحیفه سجادیه یادگار با ارزش جدش امام چهارم را به ایران آورده یاد می شود.
گفته می شود، امامزاده یحیی بن زید (ع) در زمان ولید بن یزید با ۷۰۰ نفر از طرفداران خود در خراسان قیام نمود و با دشمن به جنگ پرداخت و شکست سختی به سپاه آنان وارد کرد و بعد از آن عازم هرات شد و از آنجا به شهر جرجان روانه شد.
والی خراسان (نصر) همراه ۸۰ هزار سوار از شام و اطراف برای سرکوبی قیام یحیی وارد قریه ارغوان (در نزدیکی مشهد کنونی) شدند و بعد از سه روز جنگ یحیی (ع) و یارانش را به شهادت رساندند.
مزار امامزاده یحیی بن زید (ع) در حاشیه شهر گنبدکاووس در شرق استان گلستان واقع است.
نظر شما