به گزارش خبرنگار ایرنا و براساس آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی خراسان شمالی هم اکنون ۹۶ بیمار در بیمارستان های این دانشگاه با علایم ویروس کرونا بستری و تحت درمان قرار دارند که ۲۰ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند و این استان در فصل سرما سیزدهمین روز بدون فوتی بیماران کووید ۱۹ را در بیمارستان های خود پشت سر گذاشت.
وضعیت شکننده زرد و آبی کرونایی
براساس آخرین ارزیابیٰ سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت، طبق الگوی رنگ بندی کرونایی این خطه از شمال شرق کشور در وضعیت زرد و آبی کرونایی قرار دارد به گونه ای که هم اینک سه شهرستان اسفراین، گرمه و جاجرم در وضعیت زرد و شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، شیروان، فاروج و رازوجرگلان نیز در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
خراسان شمالی که تاکنون پنج موج از این بیماری همراه با روزهای سیاه و تلخ کرونایی را پشت سر گذاشته با تسریع واکسیناسیون عمومی تا حدودی در چند هفته اخیر در مرحله تثبیت و کنترل این بیماری قرار گرفته است ولی بر باور بسیاری از کارشناسان و مسوولان حوزه سلامت ادامه این روند نیاز به رعایت پروتکل های بهداشتی و تزریق دُز سوم است.
در واقع این روزها خراسان شمالی همانند بسیاری از استان ها نیازمند رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی و دریافت دُز سوم است ولی متاسفانه جدای از برخی واکسن ستیزان که با ماهیت واکسن زدن مشکل دارند با پدیده جدید به نام واکسن گریزی مواجه ایم، پدیده ای که این روزها در خراسان شمالی موجب حرکت کٌند تزریق دُز سوم در مدار ۲۵ درصد است.
این در حالی است که واکسن کرونا در مقابل اٌمیکرون همچون سویههای دیگر احتمال ابتلا، شدت وضعیت بیماری و مرگ ومیر را کاهش می دهد و حفظ وضعیت زرد و آبی کرونایی نیز نیازمند پایبندی به شیوه نامه بهداشتی و بالا بردن میانگین تزریق دُز سوم است.
مردم برای تزریق دُز سوم اقدام کنند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید بر ضرورت تزریق دُز سوم واکسن کرونا، گفت: واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه های بهداشتی عامل ریشه کنی و مهار بیماری کروناست، بنابراین شهروندانی که هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده اند یا نوبت دُز سوم آن ها فرا رسیده است باید سریع تر نسبت به این امر اقدام کنند.
سیدجواد پورنقی افزود: بیتوجهی به واکسیناسیون و عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی می تواند، روند کاهشی تلفات را معکوس کند و بار دیگر وضعیت قرمز را به نقشه کرونایی استان بازگرداند به گونه ای که برای جلوگیری از ورود کشور به پیک ششم کرونا و گسترش سویه اُمیکرون باید واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام شود.
وی با اشاره به بهره گیری از رسانه ها برای تزریق دُز سوم، گفت: باید با استفاده از ظرفیت دستگاه های اطلاع رسانی با رویکردی فرهنگی مردم را نسبت به تزریق دُز سوم و رعایت شیوه نامه های بهداشتی حساس کنیم.
براساس اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان از ابتدای شیوع کرونا ۲ هزار و ۱۰۰ نفر در استان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند که بیشترین آمار فوتی هشت ماه امسال بوده است.
هم اینک حدود یک میلیون و ۴۱۷ هزار دُز واکسن کرونا تاکنون در این استان تزریق شده است که از این میزان ۸۳۸ هزار و ۵۴۹ دُز در مرحله اول، ۴۸۱ هزار در مرحله دوم و بیش از ۹۷ هزار دُز نیز در مرحله سوم واکسیناسیون عمومی تزریق شده است به این ترتیب ۹۴ درصد جمعیت استان دُز اول، ۸۲ درصد دُز دوم و حدود ۲۵ درصد نیز دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
براساس آخرین ارزیابیٰ سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت، سه شهرستان اسفراین، گرمه و جاجرم در وضعیت زرد و شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، شیروان، فاروج و رازوجرگلان نیز در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
نظر شما