جن ساکی این مطلب را عصر پنج شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در واشنگتن در پاسخ به سوال خبرنگاری بیان کرد که از او در مورد خوشبینی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در خصوص مذاکرات وین و دلیل این خوشبینی پرسید و اینکه آیا آمریکا آماده است ضمانت های خواسته شده از سوی ایران را ارائه دهد، پرسید.
سخنگوی کاخ سفید در حالی که به اذعان هیاتهای مذاکره کننده در وین، رسیدن به یک توافق خوب به تصمیمات خاص سیاسی واشنگتن درباره مسائل باقیمانده و رفع تحریمها، بستگی دارد، مدعی شد: این امر بستگی دارد که ایران چه چیزی را به میز مذاکره می آورد.
این مقام کاخ سفید ادامه داد رئیس جمهوری آمریکا معتقد است که دیپلماسی بهترین گزینه اول است و ما درگیر آن هستیم. اکنون هشتمین دور مذاکرات است و خواهیم دید چه اتفاقی می افتد.
جن ساکی در عین حال در راستای سیاست بکار گیری تاکتیک های مختلف برای فشار بر ایران در میز مذاکره گفت: رییس جمهوری آمریکا همان گونه که گفته بودیم، چند هفته پیش از تیمش خواست که طیفی از گزینهها را برای او آماده کنند و این کار انجام شده است.
سخنگوی دولت دموکرات بایدن مدعی شد اما واقعیت هایی وجود دارند، به دلیل تصمیم رئیس جمهوری قبلی آمریکا برای خروج از توافق هسته ای ایران، تهران بسیار به تولید مواد شکافت پذیر لازم نزدیک تر شده است. مانند گذشته زمانی که ما در توافق حضور داشتیم، شفافیت وجود ندارد.
سخنگوی کاخ سفید با تکرار اتهام پراکنی ها علیه نفوذ منطقه ای ایران مدعی شد حملات بیشتری درسراسر جهان علیه متحدان و شرکای ما انجام شده است.
جن ساکی ادامه داد: واقعیت های شرایط پرچالشی به دلیل تصمیم رئیس جمهوری سابق آمریکا وجود دارد. تیم رئیس جمهوری پیشین آمریکا قول داده بودند یک توافق بهتر با ایران مذاکره می کنند و این اتفاقات رخ نمی دهد، اما چنین نشد.
سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد با این حال ما در موقعیت کنونی و در مذاکرات دیپلماتیک هستیم. ما در مورد موضع مان و آنچه به دنبال آن در توافق هستیم، کاملا روشن بوده ایم.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره مذاکرات وین میان ایران و گروه ۱+۴ در نخستین نشست خبری خود در سال ۲۰۲۲ به مناسبت گذشت یکسال از دوره ریاست جمهوری اش در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه نظر شما در مورد مذاکرات هسته ای ایران چیست و آیا فکر می کنید این مذاکرات پیشرفت خواهد داشت یا زمان آن رسیده است که مذاکرات را رها کنید؟ افزود که اکنون زمان دست کشیدن و رها کردن نیست، پیشرفت هایی در حال انجام است. گروه ۱+۵ متحد و یک صدا هستند ، اما باید دید چه اتفاقی رخ خواهد داد.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها از ششم دی ۱۴۰۰ آغاز شده و مذاکرهکنندگان سرگرم تبدیل ایدهها به کلمات و جملات هستند. راستی آزمایی لغو تحریمها و ارائه تضمینهایی که ایران بر آن تاکید دارد، دو موضوع مهم در روند مذاکرات وین است. گفتوگوها به اذعان هیاتهای مذاکره کننده پیشرفتهایی کرده و رسیدن به یک توافق خوب به تصمیمات خاص سیاسی واشنگتن درباره مسائل باقیمانده و رفع تحریمها، بستگی دارد.
درحالی که روسیه و چین از خواستههای منطقی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات حمایت میکنند، گفته میشود که غربیها در میز مذاکره دائما رویکرد متغیری را در پیش گرفته و تجدید نظر در پیشرفتهای حاصلشده را طلب میکنند. به گفته افراد آشنا با فضای مذاکرات، این عادت ناپسند طرفهای غربی است که معمولا در میانه مذاکرات سعی میکنند طرف مقابل خود را برای گرفتن امتیاز هر چه بیشتر تحت فشار قرار دهند.
این روزها مذاکرات به گردنه تصمیمگیریهای سخت سیاسی برای طرفهای غربی رسیده و ضروری است که با برداشتن گامهای معنادار و اقدام محور تمایل معتبر خود را برای دستیابی به توافق نشان دهند. آنها باید طبق تجربه بدانند که مقصر نمایی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات کارساز نیست و ادامه مسیر برای دست یابی به توافق نهایی در انتظار اقدامات عملی آن هاست.
نظر شما