حجتالاسلام محمدجواد محمدیپور شنبه در نشست خبری در شیراز اظهار کرد: این کنگره در قالب زبانهای فارسی،عربی و انگلیسی از ۲۹ شهریور در شیراز آغاز به کار کرد که سه شنبه پنجم بهمن ۱۴۰۰ اختتامیه این کنگره است.
وی اعلام کرد: کنگره بینالمللی شعر ایثار و زنان عاشورایی، یک رویداد بزرگ فرهنگی در استان فارس است که باید تلاش بیشتری برای برگزاری این رویداد انجام داد.
حجتالاسلام محمدیپور گفت: داوری در این کنگره با تأمل و تعمق ویژه با متخصصترین افراد انجام شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس به نقش زنان در طول تاریخ به ویژه در تاریخ ایران، چه قبل و چه بعد از اسلام اشاره کرد و گفت: متاسفانه این عصاره خلقت در بعضی حکومتها با کم لطفی حاکمانی که از بشریت بویی نبردهاند مواجه شده است.
وی بیان کرد: بعد از اسلام شأن و منزلت زن بیش از پیش در ایران نمود یافت و به میمنت این موجود مبارک خداوند در آیاتی را در قرآن آورده است و در واقع زن نقش محوری این کنگره را دارد چراکه پیام رسان زنان عاشورایی از سراسر زمین است.
حجتالاسلام محمدیپور افزود: در این کنگره میزبان مهمانان بینالمللی هستیم و امیرحسین قاضیزاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید کشور نیز در این برنامه حضور دارد.
وی ادامه داد:طبق فرمان ده مادهای امام راحل، کار فرهنگی به عنوان نخستین ماده محسوب میشود و بر همین اساس بحث فرهنگی از مهمترین اولویتهای بنیاد شهید و امور ایثارگران به شمار میرود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس ادامه داد: این بنیاد افزون بر ۵۰ درصد از اعتبارات خود را به این موضوع اختصاص داده است و در سایر دستگاههای فرهنگی هم میبایست حدود ۲۰ درصد از بودجه به کار فرهنگی اختصاص یابد.
شعر، یکی از ابزارهای انتقال فرهنگ است
سید علی محمدی معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس نیز در این نشست اظهار داشت: این کنگره از شهریور ماه گذشته آغاز شده و سه شنبه پنجم بهمن ماه اختتامیه این کنگره برگزار میشود.
وی با بیان اینکه شعر، یکی از ابزارهای انتقال فرهنگ است گفت: یکی از وظایف بنیاد شهید در حوزه فرهنگ، بحث انتقال فرهنگ است و باید عرصههای مختلف هنری برای این امر فعال باشد. از آنجا که نظام جمهوری اسلامی اهداف بینالمللی دارد، پس ما هم این کنگره را به سمت بینالمللی سوق دادیم، چراکه باید از همه ابزارهای انتقال فرهنگ استفاده کنیم.
وی به محورهای این کنگره اشاره کرد و گفت: ایثار، شهیدان و ایثارگران؛ ایثار، امید به آینده؛ ایثار، عفاف، حجاب، و نماز؛ ایثار، همسران معظم شهدا جانبازان و آزادگان؛ ایثار کودک و نوجوان؛ ایثار ارزشهای اخلاقی و انسانی؛ ایثار شهید حاج قاسم سلیمانی، و ایثار مفاهیم عاشورا از جمله ۱۹ محور این کنگره به شمار میرود.
چگونگی برگزاری کنگره از افتتاحیه تا اختتامیه
محمد مرادی، دبیر علمی کنگره بین المللی هم گفت: این کنگره برای نخستین بار تلفیق دو کنگره شعر ایثار بر زنان عاشورایی و برای اولین بار است که شاهد برگزاری این کنگره در سطح بینالمللی هستیم.
مرادی گفت: با وجود مدت زمان کم میان فراخوان تا اختتامیه این کنگره، بیش از ۱۹۵۰ قطعه شعر توسط دبیرخانه دریافت شده است.
وی یادآور شد: ایران، افغانستان، عراق، نروژ، و سوریه، از جمله کشورهایی است که اشعار شناسنامهدار برای ما فرستادند و مابقی کشورها با شمارههای بین المللی ارسال کرده بودند.
مرادی اضافه کرد: حدود یک هزار و ۵۰۰ قطعه شعر فارسی و مابقی در سطح بینالمللی بودند. در واقع در این کنگره ۶۰۰ شاعر در دو بخش فارسی و (عربی و انگلیسی) شرکت کردند.
وی گفت:بیش از ۱۷۰۰شعر مربوط به بخش فارسی بود که در این بخش از کشور افغانستان نیز آثاری دریافت شد.
مرادی افزود: در این کنگره ۶۰ نفر از شرکت کنندگان از خانواده ایثارگران بودند که از آن بین ۲ نفر از خانواده شهدا جایز رتبه برتر شدند. و همچنین ۲۹ استان در کنگره شعر ایثار مشارکت داشتند که بیشترین نفرات از استان های فارس و خراسان رضوی و تهران بود.
وی ادامه داد: در بخش فارسی ۸۰۰ قطعه شعر در قالب سنتی، ۳۵۰ قطعه شعر در قالب نو و نیمایی و سپید، ۱۵۰قطعه شعر در بخش کودک و ۱۵۰(ترانه،شعر محتدره ای و سرود) به دبیرخانه این کنگره ارسال شد.
مرادی بیان داشت: پالایش مقدماتی آثار دریافتی از ۲۰آذر آغاز شد؛ در این پالایش آثار تکراری یا خارج از موضوع علی ارائه شده حذف شدند و ۴۰۰ شعر به داوری نهایی راه یافت.
وی عنوان کرد: داوری نهایی نیز از ۲۱ دی ماه آغاز و ۲۹ دی ماه به پایان رسید که در مجموع ۱۶ نفر از شرکت کنندگان حایز رتبه و ۱۳ نفر قابل تقدیر شدند.
مرادی اضافه کرد: اسماعیل امینی، غلامرضا کافی، محمد حسین انصاری،محمد مهدی سیار، افشین علا، فاطمه نانی زاده،مصطفی محدثی خراسانی داوران در بخش فارسی اشعار راه یافته به مرحله رقابت ششمین کنگره بینالمللی شعر ایثار و زنان عاشورایی بودند که این آثار را داوری کردند.
وی گفت: در بخش عربی ششمین کنگره بینالمللی شعر ایثار و زنان عاشورایی ۲۴۰ قطعه شعر در دو قالب فصیح و لهجه از کشورهای ایران عراق سوریه، لبنان، مصر، نروژ، الجزایر و در بخش انگلیسی ۱۰اثر به دبیرخانه این کنگره ارسال شد.
مرادی اعلام کرد: در بخش عربی ۳نفر از شرکت کنندگان برگزیده و یک نفر قابل تقدیر شدند و در بخش انگلیسی نیز دو نفر از شرکت کنندگان قابل تقدیر شدند و سید فضل میرقادری به همراه مرتضی حیدری آل کثیر،آثار راه یافته به دبیرخانه کنگره را داوری کردند.
وی گفت: موسی عربی ارزیابی بخش عربی و سمیرا ساسانی مشاور علمی بخش انگلیسی بود. همچنین اهدای اولین نشان شعر ایثار یکی از شاعران پیشکسوت فارس، رونمایی از کتاب شعر این کنگره زبان فارسی و عربی، از دیگر برنامههای پیش بینی شده در آیین اختتامیه این کنگره بینالمللی است.
دبیر علمی کنگره بین المللی اعلام کرد: به برگزیدگان اول هر بخش مبلغ ۵میلیون تومان، برگزیدگان دوم هر بخش مبلغ ۴میلیون توامان و برگزیدگان سوم هر بخش مبلغ ۳میلیون توامان اهدا خواهد شد.
نظر شما